Školarci Škola 10. studenoga 2022.

"Djed i vještica", slikovnica prilagođena djeci s poteškoćama u čitanju

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Slikovnica "Djed i vještica", autorice Ines Marciuš Kruljac i ilustratorice Jasmine Kosanović osim što donosi odgovor na pitanje kako vještice provode slobodno vrijeme zanimljiva je i po fontu kojim je pisana

"Slikovnica 'Djed i vještica' osim po priči i ilustracijama posebna je i po fontu kojim je pisana. Razlog korištenja OmoType sustava fontova leži u spoznaji da ni jedan dostupan font takve vrste nije učinkovito i kvalitetno odgovorio na poteškoće u čitanju s kojima se susreću osobe s disleksijom. Rezultati testiranja pokazali su da djeca sa smetnjama čitanja uz OmoType čitaju brže i s manje grešaka. Zato je ova slikovnica lako čitljiva i pogodna za početnike u čitanju“, rekla je na promociji slikovnice Marija Morić, urednica Mozaik knjige.

Mnogo je pitanja o vješticama, o njihovim navikama, poslu kojim se bave, o tome kako se zabavljaju te kako provode slobodno vrijeme… No, znamo li baš sve? Jesu li te informacije pouzdane? Što je istina, a što mašta doznat ćemo od djeda koji

… sve znade:

kako se sova mišu prikrade,

koji je najviši vrh na svijetu

i zašto je Ahil pogođen u petu.

O autoricama slikovnice Djed i vještica:

Ines Marciuš Kruljac rođena je u Zagrebu 1970. godine. Kao mala ušla je u bibliobus i ostala začarana zauvijek. Okružila se knjigama i stripovima, dodala glazbala i sve tako do završetka Filozofskog fakulteta (Pedagogijske znanosti). Poslije je životu dodala boje i od tada stalno nešto stvara. Živi s obitelji i mačkama u Zaprešiću, a potražite je i na www.inesmk.com.

Jasmina Kosanović rođena je u Zagrebu jednoga sunčanog jesenskog dana u vrijeme dok se telefonirati išlo u poštu. Završila je dizajn odjeće na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Bavi se kostimografijom, scenografijom, ilustrira, a najčešće stvara lutke s kojima se često i druži u svom dućanu u Petrinjskoj ulici u Zagrebu. Prekrasne vile, mačke, slonovi, lisice, jednorozi i zmajevi iz izloga dućana pozivaju prolaznike da zakorače u njihov čaroban svijet. Više o Jasmini možete pronaći na www.jasminakosanovic.com.

Možda te zanima... Zašto je važno djetetu čitati prije spavanja? Vrtić

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.