Školarci Škola 09. studenoga 2020.

Besplatni webinari za učitelje: Kako aktivno raditi na prevenciji međuvršnjačkog nasilja

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Udruga Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva, uz financijsku potporu Grada Zagreba, kreću s projektom Sretan učitelj.

Kroz projekt će se provoditi besplatni webinari za učitelje na kojima će naučiti kako aktivno raditi na prevenciji međuvršnjačkog nasilja, što učiniti kada se ono dogodi, te kako s djecom raditi na kontroli emocija i kako jačati njihovu empatiju.

Kroz webinar polaznici će naučiti:

• Uzroke nasilnog ponašanja
• Kako razgovarati s nasilnim djetetom
• Kako razgovarati s žrtvom nasilja
• Kako razgovarati s roditeljima nasilne djece
• Vježbe upravljanja ljutnjom
• Vježbe upravljanja stresom
• Vježbe jačanja empatije
• Vježbe zahvale (fokusiranje na ono što dijete usrećuje – ono na što se fokusiramo to nam se i događa)
• Vježbe otpuštanja negativnih emocija (eliminiranje negativnih utjecaja tuđih ponašanja i komentara)
• Kako spriječiti međuvršnjačko nasilje

Po prijavi sudionici će dobiti link za sudjelovanje. Prijave se vrše na najsretnijabeba@gmail.com

Vrijeme održavanja: Utorak, 10. 11. 2020. od 20 sati.

O voditeljicama edukacije:

Iva Brčić, mag.soc/phil., trenerica terapijskih tehnika, kroz svoj rad uči roditelje kako uskladiti brojne obaveze, pomaže im u baby handlingu i odgoju, provodi prevenciju međuvršnjačkog nasilja, te se bavi istraživanjem utjecaja medija na djecu i mlade. Osmislila je i posebnu radionicu za mame Holističko majčinstvo. Kao stručna suradnica piše za portale namijenjene roditeljima, medijskapismenost, te u časopisu Mama&Beba. Surađuje s vrtićima, školama, te fakultetima gdje provodi edukacije na temu odgoja i prevencije međuvršnjačkog nasilja. Iva piše i Kids friendly osvrte o filmovima koji su namijenjeni djeci.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani NLP trener, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka (Psihoterapeuta, psihologa, sociologa, logopeda, ortopeda, nutricionista te socijalnih radnika) koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju roditelja s djecom te provodi edukaciju i savjetovanje mladih za jačanje komunikacijskih kompetencija.

Projekt je financiran od strane Grada Zagreba/Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.