Školarci Prehrana školarca 18. lipnja 2020.

Na nedjeljnom brunchu u Esplanadinom Zinfandel'su uživaju svi - odrasli i djeca

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Selekcija uključuje topla jela iz posebne à la carte ponude te omiljene klasike - tatarski biftek i Cezar salatu. Sva jela nose potpis Ane Grgić, koja je već osam godina glavni chef kuhinje ovog prestižnog zagrebačkog hotela

Trebalo je to biti iznenađenje za mog sina i njegovog prijatelja, koji su upravo završili prvi razred. No naravno da nisam izdržala da im tjedan dana prije ne kažem kako sa mnom idu na nedjeljni brunch u Esplanadu. Djeca su se veselila, odbrojavala dane i jedva dočekala taj dan. Već na ulazu u Esplanadu zaključili su da bi rado ondje i živjeli.

Nedjeljni brunch u luksuznom restoranu Zinfandel's tradicija je koja se poštuje generacijama. Sinonim je to Zagreba, bogatih tradicionalnih jela, ali i inovativnih zdravih te najboljih hrvatskih slastica. Selekcija uključuje topla jela iz posebne à la carte ponude te omiljene klasike - tatarski biftek i Cezar salatu. Sva jela nose potpis Ane Grgić, koja je već osam godina glavni chef kuhinje ovog prestižnog zagrebačkog hotela.

Vrijeme nam je išlo na ruku, pa smo sjeli na Oleander terasu, koju krase divni grmovi te biljke. Udaljenost od drugih gostiju veća je od preporučene,  osoblje nosi maske, sredstva za dezinfekciju su nezaobilazna, jelovnici su jednokratni i sva se komunikacija odrađuje uz održavanje distance. Oko svog stola imate dovoljno prostora da djeca mogu i trčkarati oko njega.

 | Author:
Naš nedjeljni brunch počeo je predjelima. Birati možete između četiri vrste predjela. Drniški pršut poslužuje se uz paški sir, slavonski kulen, domaće masline, tapenadu od sušene rajčice i rikole, a tuna tataki uz marinadu od sezama i soje, krastavce, salatu od hobotnice, tartar od dimljenog lososa i kopar. 

 | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Tu su i nezaobilazna Cezar salata s listićima parmezana, krutoni s maslinovim uljem te mali biftek tartar, uz koji idu tost i maslac. Što odabrati - vrlo je teško reći i preporučiti - jer sve je odlično. Tartar nikad bolji nismo ni probali, a salata od hobotnice nema premca.

- Koja odlična salata - uzviknuo je Toni dok je guštao u Cezar salati, a Niko se nije dao od paškog sira i drniškog pršuta.Iako su dječaci naručili goveđu juhu jer je najviše vole, na jelovniku je consomme od povrća s domaćim rezancima te krem juha od mrkve, koja je fantastična i svakako je preporučujemo.  A nakon juhe obavezno morate probati specijalitet hotela - Esplanadine štrukle, koje su lagano zapečene u slatkom vrhnju. Može ih opisati samo jedna riječ - savršene. 

- Ja obožavam štrukle, a ove su čak i bolje nego kad ih mama radi - rekao je Niko ljubaznom konobaru.   | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Iako je trenutačno zatvorena igraonica zbog prevencije koronavirusa, osoblje će se pobrinuti da mališanima ne bude dosadno. Dobit će bojice i bojanke kako bi se zabavili između jela. A Niko i Toni posebno su se razveselili Esplanadinu medvjediću, koji je s njima zadnjih nekoliko dana išao i u školu.

Kod glavnih jela naš je izbor pao na file tune s kremom od slanutka, kumina i pjenom od pinjola te janjeći file s kremom od graška i mente u umaku od crnih truba. Fantastičan spoj okusa.

 | Author: Sanjin Strukić/PIXSELL Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL U ponudi su i kremasti rižoto s medvjeđim lukom i kravljom skutom, hrskava tortica s vrganjima i salata od rikole te obrazi crne svinje s kremastim krumpirom sa začinskim biljem i umak od porta.

Dječaci su se odlučili za bolognese i pohana pileća prsa uz kombinaciji s prženim štapićima od krumpira i  kukuruzom na klipu. U ponudi su i tost s rajčicom i sirom, koji se poslužuje uz špagete od povrća, špageti s pohanim mozzarella okruglicama i umakom od rajčice, file lista, slatki umak od rajčice i pire krumpir. 

 | Author:
Dječji trbuščići su bili puni, ali su rekli da im stane još i desert. Niko je poželio nešto čokoladno, a Toni bilo što samo da nema čokoladu, pa je izbor pao na cheesecake. Probali smo i cheesecake s malinama te čokoladnu tortu. Divan spoj svega.    | Author: Ako imate posebnih želja u vezi s jelovnikom, osoblje će ih uz najavu rado i ispuniti. Cijena menija za odrasle je 295 kuna, a dječji meni iznosi 110 kuna (za izbor jela iz dječjeg jelovnika). Djeca mlađa od šest godina jedu besplatno. 

Oduševili su nas stručno balansiranje namirnica i kreativnost. Upravo se zato veselimo sljedećem ručku. I ono što je vrlo važno. Za stolom u Esplanadi osjećate se dobrodošlo i cijenjeno. 

I upravo zato Esplanada je prava adresa za nedjeljni obiteljski ručak u kojem će uživati svi članovi obitelji, i veliki i maleni. 


1 / 6