Školarci 12. siječnja 2023.

Novčiću, novčiću, reci nam - tko je najbogatije dijete na svijetu?

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Bogatstvo nekih slavnih ljudi nam nekad bude potpuno suludo i nezamislivo. A što kad te nepojmljive svote povežemo s djecom? Zamisliti ne možemo, ali možemo malo zaviriti u taj svijet vrtoglavih brojki, a o tom nam pišu na miss7.

Premda je neto vrijednost nečijeg bogatstva pomalo zavaravajuća, jer zbraja cjelokupnu imovinu osobe, svejedno je fascinantno vidjeti koliko su novca slavne osobe akumulirale i potrošile. Još je intrigantnije kada njihova djeca razviju vlastito bogatstvo zahvaljujući svojim roditeljima - slavnim osobama. Puno je slavne djece bogato, ali postoji jedno koje se izdvaja od ostalih, a njegovo bi ime moglo bi iznenaditi, prenosi miss7.

Bogatstvo slavne djece rangira se po bogatstvu roditelja Općenito, slavna djeca se smatraju bogatima zbog bogatstva svojih roditelja. Što se tiče neto vrijednosti, to ne uključuje samo novac u banci, nego i imovinu. Neto vrijednost bit će faktor u bankovnim saldima slavnih osoba, imovini u vlasništvu, poput automobila, kuća i luksuznog nakita, te će se to usporediti sa svim eventualnim dugovima koje imaju. U nekim će slučajevima također uključivati i saldo tvrtki ili robnih marki koje posjeduju slavne osobe.

Neki izvori izvještavaju da se neto bogatstvo djece temelji na stvarnom novcu koji su njihovi roditelji izdvojili za njih, ali to je nezgodan izračun, jer većina slavnih roditelja ne želi dobrovoljno podijeliti podatke o svom bankovnom računu. Stoga je važno uzeti brojke s rezervom. U svakom slučaju, slavna djeca imaju više novaca nego što će prosječna osoba skupiti u cijelom svom životu.

Primjerice, djeca klana Kardashian-Jenner vrijede od tri do 76 milijuna dolara. Zvijezde poput Valentine Palome Pinault, kćeri Salme Hayek, (njezin otac je superbogat) i Suri Cruise (s dvoje moćnih slavnih roditelja) očito će već u samom startu vrijediti milijune. Čak su i neke zvijezde poput JoJo Siwa zaradile vlastiti novac prije nego što su navršile 18; sa 17 godina JoJo je vrijedila oko 12 milijuna dolara. Inače, ona je svoju karijeru počela pojavljivanjem u reality showu Dance Moms, u kojem je sudjelovala sa svojom mamom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JoJo Siwa (@itsjojosiwa)

Druga djeca, poput Ryana iz 'Ryanova svijeta', također su izgradila bogata carstva.

Charlotte je najbogatija?

No, kada se radi o djetetu slavne osobe s najvećom neto imovinom u cijelom svijetu, glavni kandidat mogao bi biti iznenađujući. Od 2023. godine je princeza Charlotte očito najbogatije dijete slavnih osoba na svijetu. Čak je nadmašila svog starijeg brata, budućeg kralja. Princ George je navodno vrijedan blizu četiri milijarde dolara. Iako ima nekih nejasnoća u brojkama, većina izvora se slaže da je neto bogatstvo princeze Charlotte negdje oko pet milijardi dolara. Međutim, neki izvori navode tu brojku kao njezinu buduću neto vrijednost; kao da ona još ne vrijedi toliko.

Naravno, sasvim je moguće da Charlotte već sada vrijedi 5 milijardi dolara s obzirom na njen položaj u kraljevskoj obitelji, a možda čak i zbog činjenice da je jedina kći u izravnoj liniji za prijestolje. U tom slučaju, izračuni bi mogli proizaći iz trenutačnog bogatstva njezinih roditelja, koje bi se također moglo povećati ili smanjiti. Na ljestvici za početak 2023. godine čini se da ona i dalje vodi. Usto, vjerojatno postoje bogatija djeca na svijetu, ali možda nisu toliko poznata kao britanska kraljevska obitelj ili Kardashiani.

Rangiranje neto vrijednosti često se mijenja, čak i za slavnu djecu. Dok mnoge publikacije princezu Charlotte nazivaju najbogatijim djetetom na svijetu, moguće je kako bi se stvari mogle promijeniti, i to brzo.  Obiteljsko bogatstvo je još jedan faktor, osobito za kraljevsku obitelj i njenu povijest. Charlotteina neto vrijednost vjerojatno će rasti s njenim godinama. S druge strane, ako svoje ime iskoristi kako bi razvila neku vrstu robne marke ili kasnije pokrene tvrtku, mogla bi sama povećati svoju neto vrijednost.

Možda te zanima... Uz ovih 5 savjeta možeš djecu naučiti upravljati novcem, a to je važno! Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.