Roditelji Zanimljivosti 24. rujna 2020.

Svi na izlet: Plitvička jezera spuštaju cijenu, 50 kuna za odrasle, 20 za djecu

Foto: Borna Filić/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

NP Plitvička jezera su se uključila u akciju 'Tjedan odmora vrijedan' i u razdoblju od 16. do 25. listopada 2020. spustila cijenu na 50 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu

'Tjedan odmora vrijedan' je  akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice u razdoblju od 16. do 25. listopada 2020. godine. Cilj akcije je poticanje domaćih putovanja te podizanje razine turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci.

Kroz ovu akciju omogućit će se građanima Hrvatske i svima zainteresiranima da posjete i upoznaju različite dijelove Hrvatske po 50 posto nižim cijenama na brojne turističke usluge, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

Kako bi proslavili svoj 41. rođendan sa svojim posjetiteljima, NP Plitvička jezera sudjeluju u promotivnoj akciji “Tjedan odmora vrijedan” u razdoblju od 16.10. do 25.10.2020. s povoljnijim cijenama ulaznicama i određenim menijima u restoranima Jezero, Poljana i Korana. Tijekom tog razdoblja će spustiti cijenu ulaznice na 50 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu, dok je redovna cijena tijekom listopada za posjet Plitvicama 180 kuna za odrasle, a za djecu 50 kuna.

 | Author: Borna Filić/PIXSELL Foto: Borna Filić/PIXSELL

Broj posjetitelja bit će ograničen zbog epidemioloških mjera. Ako želite posjetiti naš najstariji i najveći nacionalni park požurite po svoje ulaznice jer već je sad dosta karata za to razdoblje prodano.

Osim ulaznica NP Plitvička jezera pripremio je promo ponudu i za druge usluge, a sve to možete pogledati na službenoj stranici parka.

Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Republike Hrvatske. Svojom iznimnom prirodnom ljepotom ovo je područje oduvijek privlačilo zaljubljenike u prirodu, pa je već 08.04.1949. godine proglašeno prvim nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Proces osedravanja, kojim se formiraju sedrene barijere i stvaraju jezera, predstavlja jedinstvenu univerzalnu vrijednost zbog koje su Plitvička jezera dobila međunarodno priznanje 26.10.1979. godine, upisom na UNESCO-vu Listu svjetske baštine. U 2020. godini obilježavamo 71 godinu od proglašenja Plitvičkih jezera Nacionalnim parkom i 41 godinu od upisa na UNESCO-vu Listu svjetske baštine.

Možda te zanima... Život s bebom: Možete li na cjelodnevni izlet? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.