Roditelji Zanimljivosti 31. svibnja 2017.

5 savjeta klaunova doktora za sretnije djetinjstvo

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

CRVENI NOSOVI najbolje znaju da je osmijeh ponekad luksuz, posebice kada život odluči stati na put. I sami možete postati dio misije donošenja radosti, uključivanjem u kampanju Čovječe, nasmij se

Klaun je u službi radosti. On uspijeva ni od čega napraviti nešto lijepo. Klaun može strah preobraziti u sreću, a suze obrisati smijehom. Najviše od svega, klaun se zna iskreno smijati. Sebi, drugima, drugima u sebi i sebi u drugima. 

Klaunovidoktori iz udruge CRVENI NOSOVI žele potaknuti mame, tate, bake, djedove, stričeve, učitelje i odgajatelje da se smiju, smiju i još malo smiju. Jer smijeh zaista pomaže.

Podijelili su pet mudrih savjeta o smijuckanju za velike i male.

  1. Smijuckajte se često. Smijuckajte se svugdje. Neka vaše dijete odrasta uz smijeh.
  2. Učite dijete da svojim šalama nasmijava, a ne ismijava druge.
  3. Smijte se djetetovim šalama i uključite se u njih. To će mu podignuti samopouzdanje i podržati stvaranje vlastitog smisla za humor.
  4. Učite dijete da je sasvim u redu imati težak dan. Ponekad osmijeh treba pričekati, dati mu vremena da se pojavi.  
  5. Nitko se ne smije kao dijete. Iskreno, glasno, neodoljivo i bez zadrške. Učite od njega i prepustite se radosti.

CRVENI NOSOVI najbolje znaju da je osmijeh ponekad luksuz, posebice kada život odluči stati na put. Klaunovidoktori mjesečno posjete 1800 bolesne djece, a ni najteže situacije nisu ih spriječile u misiji donošenja radosti bolesnima, starijima i djeci s teškoćama. U sedam godina djelovanja nasmijali su više od 74 000 lica. I sami možete postati dio misije donošenja radosti, uključivanjem u kampanju Čovječe, nasmij se.

Zavirite u radosnu riznicu CRVENIH NOSOVA, odaberite jedan od pet ponuđenih osmijeha i pošaljite ga dragim osobama 

Dozvolite smijehu da obogati vaš svijet i pomozite donijeti radost djeci u bolnicu.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.