Roditelji 01. prosinca 2022.

Jednostavni trikovi za blistavu kožu i ten u 5 minuta

Foto: Shutterstock ; Jednostavni trikovi za blistavu kožu i ten za mame koje su uvijek u gužvi

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Beauty rutina itekako se mijenja kada stignu djeca, i to vrlo dobro znaju sve mame. Iako bi možda voljele posvetiti više vremena njezi lica, gomila obiteljskih i poslovnih obaveza i kućanskih poslova mnogima to, nažalost, ne dozvoljava. No, manjak vremena ne bi trebalo biti opravdanje za preskakanje njege lica. I zato vam donosimo nekoliko beauty trikova i savjeta koji će vam pomoći da izgledate svježe i odmorno u svega 5 minuta. Obećajemo!

S godinama smo shvatile da koža ne smije patiti zbog činjenice da smo majke i da svakodnevno žongliramo između sto i jedne obaveze. Uostalom, nove bore, umorna koža i podočnjaci sigurno nam neće donijeti zadovoljstvo, čak ni ako je sva odjeća popeglana, a djeca uredna i čista. Naravno, pritom ne mislimo da trebate ignorirati i nagomilavati obaveze, već da je važno pronaći 5 minuta u danu za sebe koje ćete posvetiti njezi kože. 

Za lijepu i njegovanu kožu doista je potrebno malo truda, ali i odgovarajući preparativni proizvodi koji mogu učiniti čuda za kožu. Prednost dajte kvaliteti, a ne kvantiteti, jer čemu vam 20 proizvoda u kolekciji ako oni ne odgovaraju vašem tipu kože ili ako ih ne stignete sve koristiti. Stručnjaci uvijek iznova napominju važnost redovite, pravovremene i odgovarajuće njege kože, stoga imajte na umu da kožu njegujete svakodnevno, ujutro i uvečer prije spavanja te odaberite dva do tri proizvoda koji njeguju i pružaju prijeko potrebnu hidrataciju.

U nastavku donosimo 5 beauty trikova i savjeta koji će vam pomoći da unaprijedite i ubrzate svoju beauty rutinu.

1. Preparate nanosite na vlažnu kožu 

Dan započnite umivanjem, nakon čega je važno ne osušiti lice u potpunosti. Neka se koža osuši na zraku, umjesto da lice trljate ili tapkate ručnikom. Ne samo da je trenje loše za kožu, unutar tih vlakana živi iznenađujuće velika količina bakterija i kemikalija, čak i ako ste ručnike tek oprali. Prema pravilu 10 sekundi svoje proizvode za njegu kože trebali biste nanijeti u roku 10 sekundi nakon pranja, dok je vaše lice još uvijek vlažno. Tada su vaše pore otvorene te će koža lakše upiti proizvode.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

2. Nikad ne preskačite čišćenje lica

Šminka, znoj, ali i vanjski zagađivači poput smoga, dima cigarete i sunca svakodnevno zagušuju naše pore, zbog čega koža ne može disati. Nakupljene čestice prljavštine i mrtve stanice kože potrebno je na kraju dana ukloniti s kože, a to ćete najbolje učiniti čistačem za lice. Birajte lakše čistače na bazi vode poput micelarne tekućine koji će ujedno i hidratizirati kožu. 

3. Jeste li čuli za staklenasti efekt kože?

Glatka, mekana, besprijekorna koža bez ijedne vidljive pore, s gotovo eteričnim sjajem najbolji je način za opisivanje staklenaste kože kojoj teže Azijatkinje. Mul-gwang je korejski termin za ovaj savršeni izgled, a često se opisuje i kao sjaj vode, besprijekorna koža ili dupinova koža. Termin se odnosi na strategiju učinkovitog režima njege kože. Kožu prije svega morate temeljito očistiti, a potom nanijeti njegujući serum koji će nahraniti kožu i u trenu vašem licu dati odmoran i blistav izgled. 

Birajte serume koji imaju moćne beauty sastojke kao što je Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum s hijaluronskom kiselinom, aloe verom i glicerinom koji vraća punoću koži, intenzivno hidrira i koža izgleda glađa, elastičnija i čvršća nakon samo jedne uporabe. Nanesite jednu punu kapaljku seruma na čisto lice i konture oka i nježno ga umasirajte u kožu. Koristite serum ujutro i navečer, prije dnevne ili noćne kreme i uvjerite se u odlične rezultate već nakon prvog korištenja. Važno je napomenuti da je serum dermatološki testiran i cruelty free, baš kao i svi Garnier proizvodi. Za ovaj vam je korak potrebno svega 15-ak sekundi, a može napraviti ogromnu razliku. 

4. Prije hidratantne kreme uvijek nanesite serum

Uvijek kombinirajte serum i kremu! Iako mnogi od nas ne pridaju pažnju ovom pravilu, ono je ključno za uspješnu njegu kože. Postoji opravdan razlog zašto treba koristiti i jedno i drugo, i točno određenim redoslijedom: prvo serum, a potom krema. Serum ima puno više koncentracije aktivnih sastojaka, vrlo često kapsuliranih i s postupnim otpuštanjem, stoga je uvijek dobro prvo koristiti serum, a minutu, dvije kasnije, kada se serum upio u kožu, nanesite hidratantnu kremu. 

Ako ste u potrazi za serumom koji će vašem licu pružiti blistavost, ujednačiti ten i ukloniti tamne mrlje i koji sadrži moćne aktivne sastojke, odličan izbor je Garnier Skin Naturals Vitamin C serum za lice. Kao što mu i samo ime kaže, ovaj moćni serum sadrži vitamin C, snažan antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i time sprječava preuranjeno starenje kože. Također je neophodan za proizvodnju kolagena u stanicama kože i pomaže u održavanju strukture kože. Osim vitamina C, Garnier Skin Naturals Vitamin C serum za lice sadrži i niacinamid te salicilnu kiselinu koji su iznimno učinkoviti u borbi protiv prištića, akni, mrlja i ožiljaka, a veliki plus od nas ima i zbog svoje veganske formule koja ne sadrži derivate ili sporedne proizvode životinjskog podrijetla. 

Garnier Skin Naturals Vitamin C serum za lice, kao i Garnier Skin Naturals Hyaluronic Aloe serum, možete koristiti i u večernjoj beauty rutini, nakon čišćenja kože. Lice temeljito očistite pomoću Garnier micelarne vode koja je nježna prema koži, a potom nanesite serum po izboru.

5. Ne pretjerujte s makeup-om

Ukoliko želite brzinsko rješenje za odmorno i blistavo lice, potrebna su vam tek dva proizvoda - korektor i highlighter. Nakon što je vaše lice čisto, nahranjeno i hidratizirano, na područje ispod očiju i dijelove lica na kojima su vidljivi crvenilo i prištići nanesite korektor, a vrhove jagodičnih kostiju, nosa i usta naglasite highlighterom koji će koži vašeg lica osigurati blistav, odmoran i zdrav izgled.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.