Roditelji Tatina zona 07. studenoga 2014.

'Kada imate obitelj, morate se boriti, jer niste samo vi bitni'

Enis Bešlagić
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Popularni glumac Enis Bešlagić, koji je podržao akciju Klokanice te će u studenom puštati brkove kako bi među muškarcima podigao svijest o muškom zdravlju, tata je desetogodišnje Asje i osmogodišnjeg Maka, a u razgovoru za Klokanicu otkrio je što želi naučiti svoju djecu te pojasnio kako ga je roditeljstvo uozbiljilo

Portal Klokanica priključio se globalnoj akciji pod imenom Movember, u kojoj muškarci diljem svijeta u studenom prihvaćaju izazov puštanja brkova i tako upozoravaju na važnost borbe protiv raka prostate i testisa te drugih muških bolesti, a Klokanicu je u ovoj akciji podržao omiljeni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić. Popularni glumac, koji se vrlo rado odaziva svim humanitarnim akcijama, a dobitnik je i nagrade Ponos Hrvatske jer je susjeda spasio iz požara, cijeli će studeni puštati brkove. Na kraju mjeseca objavit ćemo Enisovu fotografiju s brkovima, a sada vam donosimo njegovu priču.

Uključite se i vi u našu brkatu akciju i osvojite nagrade!

"Podržao sam vašu akciju jer cijeli život podržavam sve humanitarne akcije, zato što imam odgovornost prema društvu u kojem živim i što tim stvarima učim i svoju djecu. Također zato što od predsjednika Republike Hrvatske i čitatelja 24 sata, kao i redakcije, imam nagradu Ponos Hrvatske za svoj humanitarni rad i svaki dan želim da to povjerenje i nagradu, koja mi je najljepša i najvažnija u životu, i opravdam", objasnio je Enis razloge zašto se kao poznati tata uključio u akciju Klokanice.

Enis Bešlagić | Author: Promo Foto: Promo

Omiljeni glumac tata je dvoje školaraca, desetogodišnje Asje i osmogodišnjeg Maka, za koje kaže da se jako dobro slažu i vole, a to mu je kao ocu najvažnije.

"Trudim se u njih usaditi prave ljudske vrijednosti i da nauče kako preživjeti u ova vremena poremećenih ljudskih vrijednosti i raslojavanja na svim nivoima i dijeljenju ljudi po tome kojoj vjeri pripadaju, a ne po ljudskim vrlinama, kako bi trebalo. Učim ih da budu dobri i pomažu svima koliko mogu i da ne zaborave nikada da se s ljudima živi i da jedino tako treba biti", objašnjava Enis te dodaje kako se trudi s Asjom i Makom kvalitetno provoditi vrijeme i maksimalno ga iskoristi.

Sramežljiva i povučena djeca

Simpatični glumac kaže kako ga je roditeljstvo nekako uozbiljilo i djeca su mu dala poticaja da se još više bori i radi.

"Ništa mi nije mrsko raditi, bilo što što je legalan posao da bih uspio uzdržavati sebe i svoju porodicu. Želim im ostvariti uvjete za dobro školovanje i inače ulagati u znanje. Kada imate porodicu, morate se boriti, jer niste samo vi bitni", objasnio nam je Enis kako je roditeljstvo utjecalo na njegov život, a svoju djecu želi odgojiti da budu oni koji će voljeti i biti voljeni od strane dobrih ljudi.

"Želim ih naučiti da znaju pomagati slabima i tražiti u ljudima sve ono sto je pozitivno i dobro... Da budu ponosni i da pronađu razlog i misiju zbog koje i jesu došli na ovaj svijet", otkriva Enis što mu je najvažnije u odgoju Asje i Maka.

Dodaje kako Asja i Mak odrastaju jako skromno, a njegovu popularnost ne smatraju nečime što će im donijeti bilo kakvu dobit u bilo kojem smislu.

"Pokušavam ih zaštiti od toga i mislim da su dobro sačuvani od toga da će na moje ime graditi svoje pozicije u društvu. Više to smatraju odgovornošću nego nekom prednošću koja im donosi benefite. Više im je to opterećenje nego zabava", kaže ovaj poznati tata te dodaje kako su njegova djeca odrastala gledajući ga na televiziji pa im je to potpuno normalno. Iako su, dakle, od malih nogu svjesni da im je tata zvijezda, Enis smatra da oni sami nemaju takvih ambicija.

"Sada mi se ne čini da imaju neke velike ambicije da budu dio te javne scene jer su dosta sramežljivi i povučeni. Ali i sam sam takav bio u njihovim godinama pa evo gdje sam dogurao", kaže kroz smijeh.

'Sve se može stići'

Simpatični glumac za Klokanicu se prisjetio i što je prvo pomislio kada je vidio svoju djecu te koja mu je bila najteža situacija od kada je postao tata.

"Prvo sam pomislio: 'Hvala ti, Bože, na ovom daru!'. A poslije mjesec dana: 'Pomozi, bože'", smije se poznati glumac te nastavlja:

"Najteže mi je bilo kada sam shvatio da djeca nisu došla iz rodilišta da se samo malo poigramo i proslavimo to pa će se vratiti... Nego da će sada ostati tu i da se fakat mi sada moramo o njima brinuti cijeli život. Od tada više ne spavaš kako si nekada , ne jedeš, ne radiš, ne putuješ... Sve se mijenja i nekako uz sav smisao pokušavaš da na sva njihova pitanja daješ logične odgovore koji ni tebi samom nekada nisu jasni zbog čega je to tako", iskren je Enis.

Iako Enisu ne manjka posla i kazališnih i televizijskih uloga, kaže kako uspijeva uskladiti obiteljske i poslovne obveze. Ipak, priznaje kako danas, u ovo vrijeme kapitalizma, nema sigurnosti niti na jednom planu.

"Konstantna je trka. 'Ko preživi, pričat će... Al ako se rano ustane i kasno legne, sve se može stići", kaže glumac.

Budući da će poznati glumac podržati našu akciju puštanja brkova kako bi među muškom populacijom podigao svijest o njihovom zdravlju, Enisa smo pitali na koji način se brine za vlastito zdravlje, odnosno odlazi li redovito kod liječnika.

"Pa, mislim da sam dosta odgovoran, a da to ipak nije hipohondrija, ili bar ja tako mislim", smije se Enis te dodaje: "Inače napravim godišnje preglede, mada uvijek strahujem pomalo što će sada biti. Ali sam naučio da je sve to život i da čovjek mora biti jak u svim situacijama. Hvala i vama što vi pratite ovu humanitarnu akciju", završio je poznati glumac. 

Uključite se i vi u našu brkatu akciju i osvojite nagrade!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.