Roditelji Sretna mama 12. listopada 2021.

Kako naći vrijeme za sebe? Prijavi se na besplatnu radionicu za roditelje 'Obitelj bez stresa'

Foto: Shutterstock ; obitelj
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Udruge Najsretnija beba Hrvatska i Abeceda roditeljstva pokrenule su Projekt “Obitelj bez stresa” kako bi roditeljima pružile pomoć i podršku u ovo neizvjesno i stresno vrijeme.

Biti roditelj u današnje vrijeme je veliki izazov. Dugo radno vrijeme, razne dječje aktivnosti, kućanski poslovi i obiteljske obaveze ne ostavljaju roditeljima priliku za odmorom. Sve to dovodi do konstantnog stresa koji vrlo često negativno utječe na psiho-fizičko zdravlje roditelja i odnose u obitelji. Pandemija i potres još su dodatno potencirali taj stres.

Radionica će se održati uživo u utorak 26.10. od 18 do 19.30 sati na adresi Kukuljevićeva 15 u Zagrebu.

Evo što će sve polaznici saznati na radionicama:

  • Kako bolje organizirati svoje obaveze i obiteljski život.
  • Kako bolje odrediti prioritete.
  • Kako naći vrijeme za sebe i kako ono pridonosi smanjenju stresa.
  • Koje su to moje potrebe kao roditelja i osobe, te kako ih mogu zadovoljiti.
  • Metode kontrole stresa i straha.
  • Kako umanjiti tjeskobu.
  • Koje su to dječje potrebe u vrijeme kriznih situacija i kako adekvatno na njih reagirati.
  • Kako pružiti djetetu adekvatnu pomoć i potporu u kriznim situacijama.

Projekt je financijski podržao Središnji državni ured za demografiju i mlade. Projekt traje 6 mjeseci i u sklopu njega će se provoditi:

- besplatne radionice na području grada Zagreba, Zagrebačke i Karlovačke županije

- online radionice

- te će biti snimljeni video klipovi s važnim porukama koje pomažu roditeljima u komunikaciji s djecom i konkretnim savjetima kako se nositi sa izazovima koje je donesla pandemija i potres.

Na facebook stranicama Najsretnija beba i Abeceda roditeljstva će biti objavljen raspored radionica, te će tamo moći pronaći i videe. Za sve prijave i informacije se mogu javiti na najsretnijabeba@gmail.com

Voditeljice besplatnih radionica:

Iva Brčić, mag.soc/phil.,The Happiest Baby edukatorica, trenerica u radu s asocijativnim kartama koja već godinama provodi razne edukacije na temu odgoja, nenasilne komunikacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja. Surađuje s fakultetima, te vrtićima i školama. Iva je i stručna suradnica Abecede roditeljstva.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani trener Neurolingvističkog programiranja, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva te okupila niz stručnjaka koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.