Roditelji 23. srpnja 2023.

Ovih 6 znakova pokazuju da ćeš biti sjajna mama!

Foto: Unsplash
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Što više ovih osobina imaš, to si na boljem putu da postaneš odlična mama!

Zanima te postoje li određeni znakovi koji pokazuju da ćeš biti sjajna mama? Imamo dobre vijesti za tebe! Određene osobine i vještine mogu biti dobri pokazatelji da ćeš biti sjajna mama. Iako, moramo napomenuti, jednom kada postaneš majka, neke od ovih osobina dolaze sasvim prirodno.

Možda te zanima... 10 stvari s kojima se mogu poistovjetiti mame sinova Roditelji

Uživaš u vremenu provedenom s djecom

Uživanje u igranju i vremenu provedenom s djecom jedan je od dobrih pokazatelja da ćeš biti sjajna mama. Teško je biti dobra majka ako ne uživaš u vremenu provedenom s djecom. Doduše, često i one osobe koje ne vole djecu, vole svoju vlastitu, međutim zasigurno pomaže određena naklonost prema djeci i uživanje u zajedničkom vremenu.

Često dobivaš komplimente kako se odlično snalaziš s djecom

Drugi ljudi primjećuju da se odlično snalaziš s djecom? Dobiti komplimente na račun svog dobrog odnosa s djecom je zaista velika stvar.  Ako si dobra s tuđom djecom, veće su šanse da ćeš biti dobra i sa svojom djecom. Također, dobar je znak i da drugi imaju povjerenja u tvoje sposobnosti kada je riječ o brizi za djecu, i to zaista puno govori.

Imaš iskustva s djecom

Ako nikada nisi bili u blizini djece ili beba, ne znači da ne možeš biti sjajna mama. Možda će ti u početku biti malo teže znati što i kada učiniti, ali sigurno ćeš uspjeti. Prethodno iskustvo s djecom zasigurno pomaže na mnogo različitih načina. Ako si radila kao odgajateljica, učiteljica ili si samo provodila vrijeme s nećakinjama i nećacima sigurno ćeš se vrlo lako snaći u ulozi majke.

Odgovorna si

Apsolutno moraš biti odgovorna da bi bila sjajna mama. Dijete treba sigurnost i roditelja koji je odgovoran i stavlja ga na prvo mjesto. Ponekad to znači da moraš raditi stvari koje ti nisu toliko zabavne, poput boravka kod kuće s djetetom, umjesto da ideš van s prijateljicama.

Strpljiva si

Koliko god voljeli svoju djecu, ona mogu i naći će načine kako testirati naše strpljenje. Djeca zahtijevaju velike količine strpljenja i ljubavi. To ne znači da ćeš dopustiti djetetu da te pregazi, već da ćeš biti strpljiva u normalnim okolnostima u kojima dijete to od tebe treba.

Znaš postaviti granice

U odgoju je najvažniji balans. Važno je znati postaviti granice. Djeca zaista trebaju granice jer im one pomaže da se osjećaju sigurno. Također, granice im pokazuju što smiju, a što ne smiju te im pružaju  stabilnu okolinu za razvoj i rast.

 

Možda te zanima... Moje 'slobodno' roditeljstvo: Ja sam ona mama koja sve ostale mame čini nervoznima Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.