Roditelji 20. svibnja 2024.

Mariajo Ilustrajo, svjetski poznata autorica slikovnica gostuje u Zagrebu

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

S velikim vam zadovoljstvom javljamo da će u Zagrebu u srijedu, 22. svibnja, gostovati Mariajo Ilustrajo, svjetski poznata autorica nagrađivanih slikovnica Poplava i Mrzim/volim knjige koje na hrvatskom možete čitati u Profilovu izdanju.

Tijekom boravka u Zagrebu Mariajo Ilustrajo će nam prirediti jedinstven događaj. Oslikat će izlog knjižare Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića i tako oživjeti djevojčicu, glavni lik svoje posljednje slikovnice Mrzim/volim knjige.

Proces oslikavanja izloga trajat će punih pet sati, pa vas pozivamo da od 11.30 sati posjetite knjižaru Ljevak (Trg bana Josipa Jelačića 17) i uvjerite se kako jedan izlog postaje pravo umjetničko remek-djelo.

 | Author:

U poslijepodnevnim satima, s početkom u 18 sati, u knjižari Ljevak predviđeno je druženje autorice s čitateljima kada će i završiti oslikavanje izloga koji će krasiti glavni gradski trg sljedeća dva tjedna.

Mariajo Ilustrajo, pravim imenom Mariajosé Gajate Molina, podrijetlom je iz Španjolske, a posljednjih osam godina živi i radi u Velikoj Britaniji. U svojim se slikovnicama bavi globalnim temama na djeci primjeren način.

Za prvijenac Poplava osvojila je nagradu New Talent Overall Winner na dodjeli World Illustration Awards 2020. godine, a ta je slikovnica bila i na popisu finalista za Bologna Children’s Book Fair Exhibition 2021. kao i za Nami Concours 2021. godine.

U 2023. godini Mariajo je osvojila brojne i važne nagrade, a neke su od njih: Nagrada Klausa Fluggea, UKLA Book Award, English Association Award te Nagrada grada Madrida za književno stvaralaštvo za djecu i mlade.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.