Roditelji 04. veljače 2023.

Ljubav prema unucima je neprocjenjiva: Fotografkinja uhvatila magične trenutke između djedova, baka i unučadi

Foto: Instagram/butnaturalphotography
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Fotografkinja Sujata Setia ima preko 100.000 pratitelja na Instagramu i nije teško zaključiti zašto i kako je to postigla. Ova nevjerojatno talentirana fotografkinja sa sjedištem u Velikoj Britaniji stvara fotografije članova obitelji koje su zapravo više od obične fotografije, one su prava umjetnička djela.

Setia fotografira mnogo toga, ali fotografije baka i djedova, ponekad s unučadi, ono su što je mnogima "zapelo za oko."

"Kad pogledam sve svoje obiteljske foto-albume, ne postoji niti jedna slika koju pronađem od svojih baka i djedova", napisala je. "Postoje slike s mamom, tatom, mojim bratom, čak i s mojim psom i mačkom lutalicom koju smo usvojili, ali ozbiljno nijedna s mojim djedom i bakom, a to su bile dvije osobe koje sam najviše voljela", rekla je za Bored Pandu Setia.

U svijetu u kojemu su svi pogledi usmjereni prema majkama i očevima, ponekad se treba zapitati - "bi li oni mogli učiniti za djecu sve što čine bez pomoći baka i djedova?"

Upravo to je bila i ideja koja je pogurnula sve. Setia pomoć u odgoju svoje kćeri Aayat dobiva od svekrve Amme te veoma cijeni to što joj ona omogućuje da svoju djevojčicu ostavi na čuvanju, dok ona obavlja posao fotografa.

"Nakon što se Aayat rodila, prošla sam fazu u kojoj sam tražila vlastiti identitet . Želim li biti majka, sestra, supruga ili fotograf? No, zašto ne bi mogla biti sve? Amma mi je dala samopouzdanje da osnujem svoj fotografski obrt. Aayat je imala 11 mjeseci kad sam dobila prvi posao. Sjećam se da sam nakon toga zvala Ammu i plakala. Klijent mi je uručio 400 funti u gotovini za posao i to je bila moja prva zarada nakon braka. Bez Amme ne bih mogla to učiniti."

Prema studiji objavljenoj u časopisu Evolution and Human Behavior, bake i djedovi koji čuvaju ili pružaju neku razinu skrbi svojoj unučadi imali su niži rizik od smrti tijekom 20-godišnjeg razdoblja u odnosu na starije odrasle osobe koje nisu preuzele ulogu skrbi o mlađima.

Imati baku i djeda u svom životu može pružiti mnogo radosti za djecu, a znamo da neke bake smatraju i da su upravo unučad najveća radost u njihovim životima. Imaš li i ti pomoć u kući od baka i djedova?

Možda te zanima... Bake i djedovi koji provode više vremena s unucima žive duže Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.