Roditelji Kolumne roditelja 14. veljače 2013.

Sretna vijest: Trudna sam!

test na trudnoću
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Trudnoća VOL2. Sretno mi bilo. Osjećaj koji me prošao je neopisiv. Znam da je malo stvorenje u meni. To blaženstvo ću još jednom proći. Ovoga se puta nadam da će mi dijete biti zdravo. To je ono što mi je najbitnije

Jako sam nestrpljiva. Trebala bih dočekati sutra jer, ako sutra izostane, to će značiti da je drugi bebolinjo na putu. Ali ne mogu ja to... Jedva se koncentriram na posao. Stalno razmišljam, gledam imam li kakve simptome.

Cice bole užasno, ali to može biti i pms i trudnoća. Lagano me boli trbuh, to opet može biti oboje. Sad si već idem na živce. Ići ću kupiti test nakon posla, ne mogu ja čekati do sutra. Uostalom, danas je Valentinovo i to će biti iznenađenje za našeg tatića.

Dolazim kući s testom u ruci. Adrian skače od veselja: "Mamić je došla!". Smiješan je taj moj klinac. Tek je napunio tri godine, a brblja skoro kao i ja. Pitam se kako nas tatić podnosi? :)
"Ok, sine, hajde malo gledaj Traktora Toma, mama mora piškiti", kažem ja njemu, a u želucu mi već rade leptirići. Osjećam da je to to. Ajme, treba popiškiti tu čačkalicu. I eto ga - u roku od tri sekunde - dvije crtice. :)
Trudnoća VOL2. Sretno mi bilo.

Osjećaj koji me prošao je neopisiv. Znam da je malo stvorenje u meni. To blaženstvo ću još jednom proći. Ovoga se puta nadam da će mi dijete biti zdravo. To je ono što mi je najbitnije. Krećemo...doktori, pregledi, pripreme, trbuh, simptomi...jupiiiii!!!

Prvi korak bio je reći tatiću prekrasnu vijest.

Ali eto, baš danas radi prekovremeno i nema ga. Tek je 17 sati. Tko će dočekati 19 sati? Inače sam osoba koja se treba jaaaako suzdržavati da tako lijepu vijest zadrži za sebe dva sata. Da barem mogu reći samo jednoj osobi! Ali to ne bi bilo u redu... Ok, čekat ću.

17:30 - Igram se s Adrianom, slažemo puzzle, crtamo, čitamo. Pogledam na sat - prošlo je tek pola sata. Ne mogu više izdržati pa ga zovem da požuri kući, da mi hitno treba nešto iz dućana. Čovjek si sigurno misli: "A lude babe, ja moram raditi kalkulacije, a ona bi da joj trčim u dućan..."

18:30 - Da nekoga nazovem? Pa samo jednu osobu, pa što ima veze? Ne, ne, ne...mogu ja to.

19:10 - Ključ u bravi - napokon.

Nakon svakodnevnih rituala nakon dolaska kući, pozovem ga u kuhinju i poklonim mu vrećicu s čokoladom i testom.

Kad je vidio dvije crtice na testeru, zanijemio je. Čovjek je doslovno ostao bez teksta. Oči su sve rekle.

Dolazi nam uskoro još jedan brbljavitis u našu malu obitelj.  

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.