Roditelji Kolumne roditelja 02. siječnja 2015.

Godina za ljubav prema sebi i drugima

obitelj
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neka nam nova godina bude manifest i kardiofest: neka žena bude i ostane žena; ljubavna, ona koja se ne udaljava od sebe i svoje ženstvenosti. Krenimo od sebe, da budemo ljubavne sebi i drugima, djeci i roditeljima, partnerima i prijateljima, radu i odmoru

Još jedna promjena. Stalna promjena i smjena, bilo trenutaka, dana, mjeseci ili godina, bilo raspoloženja, osjećanja, misli i nada, bilo ostvarenja, činjeničnosti ili snova. Cijeli naš poznati i nepoznati svijet nužno je vezan za promjene unutar ili van njega. Nama ženama promjena kao takva, fizička ili psihička, nije strana. Sve je smjena i ako to zaboravimo dok nas brat Sunce budi, svakako se prisjetimo kad nas posjeti sestra Mjesec. Kad bi barem žene uvidjele važnost tog veličanstvenog događaja, mjesečnice, kao ogroman blagoslov i mogućnost da se radi nje zatrudni i stane u red Velike Majke, a ne kao nešto što nas muči i prlja svaki mjesec. Tako gledajući to nije mjesečno pranje već mjesečno polijevanje milosti, zar ne? 

Godina je promjena već u nešto drugačijem obliku. Rezimiramo svoje uspjehe i neuspjehe, uglavnom. Želimo sve ono što nismo uspjeli u prošloj godini. A što ljudi uglavnom traže: zdravlje ako ga nemaju, novac ako ga nemaju, i ljubav imaju li ili ne, svi ljubav traže jednako. Zašto je to tako? Jer je čovjek satkan od ljubavi same, naša duša kao iskonski nosilac sebstva u trajnoj je ljubavnoj vezi, i vječito tragamo za onim koji nam ljubav daje ili mu mi predajemo našu ljubav. Najčišći obrazac božanske ljubavi u ovom svijetu svakako je ljubav prema djeci. Radi nje je sve stvarno, moguće, prihvatljivo i izdržljivo. Ona je naš najbolji razlog egzistencije.

I tako želimo u novoj godini prije svega svojoj djeci ljubav kao i oni nama. Ako je ljubav prolongirana na partnerski odnos, u današnja nesigurna vremena, sretan je svaki onaj koji razdragano čuvstvo traženja, susretanja, bivanja s voljenim doživljava na pragu još jedne nove godine. Ljubav je odlika svijeta radi koje je Bog poznat, i ona je trajni lajtmotiv istraživanja, nalaženja i čuđenja prisutan u svim civilizacijama. Ljubav je krajnji cilj lutanja svih naroda, svakog čovjeka i žene... 

Stoga neka nam nova godina bude manifest i kardiofest: neka žena bude i ostane žena; ljubavna, ona koja se ne udaljava od sebe i svoje ženstvenosti. Krenimo od sebe, da budemo ljubavne sebi i drugima, djeci i roditeljima, partnerima i prijateljima, radu i odmoru, te možda uspijemo u novoj godini uveseliti mnoge pa i sebe. 
Sretna Nova Godina! 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.