Roditelji Baka i djed 22. veljače 2022.

Unuka podijelila savjet svoje bake za prebolijevanje teških vremena i oduševila tisuće ljudi

Foto: Guliver ; Baka i unuka
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi se mi u životu suočavamo sa životnim teškoćama, problemima, gubicima i stresom, a u teškim trenutcima dobro se prisjetiti mudrih savjeta mnogo iskusnijih (i mudrijih) ljudi...

Život je ponekad težak. Računi se gomilaju, sudoper se puni prljavim suđem, a stres nas sve više opterećuje. Kako se svakodnevni zadaci i brige sve više povećavaju, teret postaje toliko golem da ne znamo odakle početi. Tada nam mogu pomoći mudre riječi jedne bake. 

Bake znaju najviše o životu i o mudrosti, zato su njihovi savjeti zlata vrijedni i dobro ih je poslušati. Djevojka po imenu Elena Mikhalkova podijelila je jednostavne, ali vrijedne savjete koje joj je baka dala o tome što učiniti kada život postane težak. Ponekad je konkretan savjet koji nudi pomoć i utjehu teško pronaći, no objava iz nastavka postala je viralna jer je pružila upravo to. Naime, savjet dolazi od žene imena Elena Mikhalkova, točnije od njene bake i prenosimo ga u nastavku: 

Moja baka mi je jednom rekla: 

U teškim trenucima idi naprijed malim koracima.
Radite što moraš, ali malo po malo.
Ne razmišljaj o budućnosti ili o tome što se može dogoditi sutra.
Operi suđe.
Obriši prašinu.
Napiši pismo.
Skuhaj juhu.
Vidiš?
Napreduješ korak po korak.
Napravi korak i stani.
Odmori se malo.
Pohvali se.
Napravi još jedan korak.
Zatim još jedan.
Nećeš primijetiti, ali će ti koraci rasti sve više i više.
I doći će vrijeme kad ćeš moći razmišljati o budućnosti bez plakanja.


Savjet bake Mikhalkove izazvao je oduševljenje pratitelja njene unuke koja ga je podijelila na društvenim mrežama. Za razliku od stereotipnog savjeta "jedna noga ispred druge", ovaj savjet nudi konkretne korake koje treba poduzeti. I to je jedan od razloga zašto ovaj savjet dopire duboko do srca ljudi - male, najjednostavnije i svakodnevne zadatke čini važnima.

 Ovaj savjet također nadilazi podsjetnike "sunce će izaći sutra" i potvrđuje da stvari možda neće biti bolje sutra ili prekosutra. No, podsjeća nas da je važno ići kroz dan i život, korak po korak, a svakodnevne obaveze obavljati s puno ljubavi i samopoštovanja. Na kraju, ti mali, svakodnevni zadatci satkani su od mnogo trenutaka koji čine život. 

Možda te zanima... Bake i djedovi imaju nezamijenjivu ulogu u odgoju djece Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.