Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Miraclebaby28
    28. Srpanj 2021. 12:34

Aurora ja sam osjetila pod rukom sa 17 tj da.. lako je zamjenit otkucaje I ritanje... Ali ja sam onako osjetila kao da me skaklja po dlanu dok bi se beba pomaknula... al zato sad..  kad bubne uplasi me nekad hahah 🤣 osobito ujutro dok jos spavam a beba odluci da je vrijeme da se mama probudi 🤣

Cure bar se nemorate brinut kako saopcit ljudima o bebama 🤣 samo recete maloj djeci I svi će znat 😅

🧔34
    👩28
    👶💙 N 24.12.2021
    👶 15.02.2024
    Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙

Lori🍀
    28. Srpanj 2021. 12:40

Bok cure!
    Baš mi je slatko čitati o udarcima bebe, jedva čekam i ja svoju da me krene mlatiti
    Clarissa pratimo se Brzo će tvoj nalaz, danas je već srijeda Ma bit će to sve dobro kod svih nas!
    Bambina super za pregled, sad čekamo Nifty! uskoro ćemo puno spolova saznati hehe 
    Slee bravo za pregled, čestitam na curki, super je sličica
    Teeny čestitke na dobrom pregledu!
    Bome sad smo sve već u tjednima kada pregledi prolaze super i baš je to lijepo za pročitati

Bela Le žao mi je što je curica bolesna, baš mi se neki dan prijateljica požalila, ona isto ima trogodišnjakinju, da ne zna šta se događa ove godine, da su klinci non stop bolesni, nema više sezonski nego usred ljeta su svi na antibioticima 

Jelenko hahahah sva sreća pa si već 12 tjedana prošla pa ajde nije toliki bed što malecka priča okolo da si trudna

37 g., AMH 5, Hashimoto, PAI 4g/5g
    Muž sve ok
    2021. missed ab 7tt💔
    2021.🤰 ❤️ ...2022. stigla 🍀👧
    Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
    1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
    2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; missed ab 7tt💔
    FET 9./10.mj ⏳️

Jelenko93
    28. Srpanj 2021. 12:51

A kad tad bi saznali, ovako je simpatično a nisam morala ništa reći🤣 Ja oduvijek imam slikovite snove kojih se sjećam ali sada još više, totalno realno izgledaju ali svašta sanjam😅

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

aurora12
    28. Srpanj 2021. 13:19

Slee

Aurora ti si na heparinu, ako sam dobro upamtila. Si bila na komisiji ili placas? Ako si bila na komisiji znas li kakav je postupak? Imas li kakvih nuspojava?

Ne znam kako je drugdje, ja sam u Splitu i od soc.gin. sam dobila uputnicu za rodiliste. Nisam se narucivala nego odmah kod dr.koja mi nije htjela dati terapiju jer po njoj za ove mutacije ne treba (ponijela sam i nalaze od hematologa i phd od spontanog). Nisam imala kod sebe novi nalaz hem. s preporukom fragmina zbog problema sa sustavom pa sam isla ponovo kad sam ga dobila. Trazila sam novu uputnicu od gin. i u bolnici je bio drugi doktor koji je rekao da mozda ne treba ali da ce dati jer je hem.preporucila. Ja imam pai 4g/5g i mthfr homozigot, hem.je rekla da ne zeli riskirati jer ni jedan spontani nije malo (doktorica koja me odbila rekla je da bi dala nakon vise spontanih, klasika). Nemam nikakvih nuspojava, na fejsu ima super grupa Trombofilija-grupa podrske koja je bas korisna. Zna mi ostati koja modrica i nekad pogodim kapilaru i to uvijek s jedne strane trbuha, druga je ok. E, i soc.gin.se izderala na mene da ja nemam trmbofiliju i bila je ljuta sto mi mora dati uputnicu jer je dobila moj nalaz s hitne a njima sam rekla da je imam. Kad sam trazila novu uputnicu napisala sam joj da su prvi put gledali nasljedne faktore (to je i pisalo u nalazu), a hem. trazi uvodenje terapije jer gleda sve nalaze. Sad provjeravam anti xa, po njemu hem. vidi jel doza ok da krv ne bi bila ni prerazrijedena. Sretno 🤞❤

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

aurora12
    28. Srpanj 2021. 13:28

Slee

Aurora ti si na heparinu, ako sam dobro upamtila. Si bila na komisiji ili placas? Ako si bila na komisiji znas li kakav je postupak? Imas li kakvih nuspojava?

Oprosti sto sam se raspisala, kod mene je bas potrajalo dok sam ga dobila i cijeli tjedan sam dolazila u bolnicu zbog toga jer mi nisu rekli da ga treba prvo naruciti iskljucivo 9-10h ujutro i preuzeti na hitnom ginekoloskom 13-14h sljedeceg dana s nalazom krvne slike (svaki put prije nove doze gledaju se trombociti jer ne smiju puno padati). Dobije se 30 injekcija svaki put. Nadam se da ce kod tebe brze ici 🤗

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

Slee
    28. Srpanj 2021. 13:43

Hvala ti puno na ovjasnjenju. Meni je gin rekla da bi mi dala (imamo iste mutacije). Ovo mi je 5. trudnoca, ali sve su rano otisle, a jedna je bila vanmaternicna pa se kao ni ne broji. Vidjet cemo sto de reci, ako ne cu placati prvi mjesec, a onda u 9. probati opet. 
    U tu grupu sam se bas jucer uclanila pa cu malo prouciti. 
    Je istina da trudnice na heparinu onda moraju na inducirani? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🌷5.2025. (⏳)
    💌 mpodrame@gmail.com

freya_444
    28. Srpanj 2021. 14:03

Bela_le, nadam se da će cura brzo ozdraviti 🤗🥰
    Preslatka su ta dječica iskrena koja odaju tajne da ste trudne 💖💞
    Taya, ja podnosim onako, li-la, po noći se budim oznojena, al brzo zaspim 🤷‍♀️ stavimo ponekad i klimu pa bude lakše. Na moru sam rano ujutro, otplivam i domeka...🏖🏝🤰

Lucija 16.12.2021.💗

aurora12
    28. Srpanj 2021. 14:16

Slee

Hvala ti puno na ovjasnjenju. Meni je gin rekla da bi mi dala (imamo iste mutacije). Ovo mi je 5. trudnoca, ali sve su rano otisle, a jedna je bila vanmaternicna pa se kao ni ne broji. Vidjet cemo sto de reci, ako ne cu placati prvi mjesec, a onda u 9. probati opet.

Mislim da ce ti dati, zna to biti problem i u ranoj trudnoci iako je  cesce u 2.i 3.tromjesjecju (ili je tad samo lakse potvrditi da je to uzrok). Za porod se jos nisam puno informirala, ja sam mislila da se mora na carski ali moze i prirodno. Nisam sigurna kako na kraju to izgleda ako prode premalo vremena od zadnje doze jer nikad ne znas kad ce krenuti. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    Pokusavamo od 09/2017
    HSG 12/2020
    04/2021➕

BubaT
    28. Srpanj 2021. 15:03

aurora12

Slee

Mislim da ce ti dati, zna to biti problem i u ranoj trudnoci iako je cesce u 2.i 3.tromjesjecju (ili je tad samo lakse potvrditi da je to uzrok). Za porod se jos nisam puno informirala, ja sam mislila da se mora na carski ali moze i prirodno. Nisam sigurna kako na kraju to izgleda ako prode premalo vremena od zadnje doze jer nikad ne znas kad ce krenuti.

Ja sam prosla jedan porod na heparinu. Prestaje se s injekcijama kad se dobiju trudovi, prirodan porod ST. Nisu ni htjeli curi za carski jer injekcije nisu indikacija za njega. S injekcijama se nastavlja nakon poroda iducih 6tj (bar sam ja tako). Ne znam tko te vodi u rodilištu, al preporučam ti dr. Sandru Benzon, ona se bas zauzela za mene tamo😊

29 🙋‍♀️
    5/2021 blighted ovum 10tt
    💊 Eliquis

Jelenko93
    28. Srpanj 2021. 15:48

Gdje nam je naša draga doktorica, trebam jednu informaciju i nadam se da će potvrdit moje mišljenje. Naime kako koristim antiepileptike i provjeravam jetrene enzime koji su mi se sad u trudnoći malo podigli poslala me neurologica za svaki slučaj na uzv abdomena koji je uredan i svakakve pretrage na transfuziju što se tiče hepatitisa b i c. Ja se iskreno nadam da ovo znači da sam u nekom periodu kao beba ili dijete bila cijepljena protiv pa da je zato titat pozitivan a sve ostalo negativno. Zvala sam mamu da je pitam ali ne sjeća se protiv čega su me sve cijepili a ne znam bogme ni gdje mi je ona knjižica primljenih cjepiva. Hvalaaa🤞
    https://ibb.co/q9KVq7Z

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.