Ja sam na određeno, ugovor mi traje do 8.mjeseca.zaposlena u komadu 2 godine i pol.. i na komplikacijama sam od srijede... ne kužim... ko mi plača bolovanje? moja firma u kojoj radim ( u kojoj sam predala 2 primjerka bolovanja)?
ili sam več morala nositi jedan primjerak na hzzo?
očito nemam pojma o pojmu
Tyna24, najvjerojatnije ćeš sama morati nositi u HZZO osim ako nije drugačije dogovoreno u firmi, tj ako oni nemaju neku tajnicu, knjigovotkinju koja se time bavi. Nazovi u ponedjeljak u firmu pa neka ti kažu. Komplikacije plaća država tj. hzzo
Za hzzo ti treba 1x primjerak doznaka, preslika osobne, broj tekućeg računa (meni su rekli da im kopiram, ali nikada ne kopiram kartice, nego sam im samo napisala broj tekućeg računa tj. iban; i izvod plaće zadnjih 6 mjeseci (to traži u firmi u knjigovodstvu).
Ja sam na neodređeno, pa ukoliko sam ti rekla nešto krivo, žao mi je . Kod mene je bila takva procedura
Maja_89-na znam da li su cure uspjele dobiti žalbu, ali ja sam u toj situaciji i meni je sad prošlo. Najnormalnije mi se ubraja pod staž, sretno :))
Ninach, hvala ti na informaciji, cijelo vrijeme čekam da li će netko nešto napisati na tu temu. Dakle ti si se nakon stručnog zaposlila i u trenutku porodiljnog imala manje od godinu dana "pravog" zaposlenja - kad si se prijavljivala na porodiljni ubrojili su ti i stručno pod staž bez ikakvog problema?
A da li možda znaš što je s komlikacijama - da li bi se i za njih trebao brojiti staž od stručnog?
Sortiraj odgovore
Najstariji