Prava zaposlenih trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lollipop
    27. Siječanj 2015. 17:01

i meni

Tyna24
    23. Svibanj 2015. 11:03

Ja sam na određeno, ugovor mi traje do 8.mjeseca.zaposlena u komadu 2 godine i pol.. i na komplikacijama sam od srijede... ne kužim... ko mi plača bolovanje? moja firma u kojoj radim ( u kojoj sam predala 2 primjerka bolovanja)?
    ili sam več morala nositi jedan primjerak na hzzo?
    očito nemam pojma o pojmu

Ashley
    23. Svibanj 2015. 11:40

Tyna24, najvjerojatnije ćeš sama morati nositi u HZZO osim ako nije drugačije dogovoreno u firmi, tj ako oni nemaju neku tajnicu, knjigovotkinju koja se time bavi. Nazovi u ponedjeljak u firmu pa neka ti kažu. Komplikacije plaća država tj. hzzo
    Za hzzo ti treba 1x primjerak doznaka, preslika osobne, broj tekućeg računa (meni su rekli da im kopiram, ali nikada ne kopiram kartice, nego sam im samo napisala broj tekućeg računa tj. iban;  i izvod plaće zadnjih 6 mjeseci (to traži u firmi u knjigovodstvu).
    Ja sam na neodređeno, pa ukoliko sam ti rekla nešto krivo, žao mi je . Kod mene je bila takva procedura

Ninachh12
    09. Prosinac 2015. 21:09

Maja_89-na znam da li su cure uspjele dobiti žalbu, ali ja sam u toj situaciji i meni je sad prošlo. Najnormalnije mi se ubraja pod staž, sretno :))

Aurelija
    09. Prosinac 2015. 21:48

Ninach, hvala ti na informaciji, cijelo vrijeme čekam da li će netko nešto napisati na tu temu. Dakle ti si se nakon stručnog zaposlila i u trenutku porodiljnog imala manje od godinu dana "pravog" zaposlenja - kad si se prijavljivala na porodiljni ubrojili su ti i stručno pod staž bez ikakvog problema?
    A da li možda znaš što je s komlikacijama - da li bi se i za njih trebao brojiti staž od stručnog?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.