Zamjena za dudu

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mihaela2

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Pozdrav!
    Majka sam 3 mjesečne bebe koju uspješno dojim svaka 2 i pol do 3 sata.No, problem je u tome što mu sika služi kao zamijena za dudu koju ne koristi. Služi mu za uspavljivanje, kada je vrijeme za spavanje posisa par puta i zaspe. Da li da ga odvikavam od tog i kako da ga uspavam a da nije sika.

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Hello!
    Neke bebe od rođenja same zaspu no nekim bebama treba pomoć. Meni je sasvim prirodno i normalno da se beba, pogotovo tako mala, uspavljuje na prsima. Ja imam dvoje djece i oboje su dugo sisali i nisu imali dudu varalicu. Nama je cika bila rješenje za sve,…za hranjenje, utjehu,uspavljivanje, maženje… i uopće si ne mogu zamisliti drugačije. Moji su se dosta dugo budili noću i uspavljivali se cicanjem, spavali su pored mene i puno lakše mi je bilo dati im ciku nego uspavljivati ih na bilo koji drugi način. Neke moje prijateljice su svoje bebe također uspavljivale dojenjem no bebe su im spavale skoro cijelu noć. Po meni, beba je još premala i ne bi je odvikavala od uspavljivanja cikom. S vremenom bebe dođu u razvojnu i emotivnu fazu kada nauče same zaspati. Kako se ti osjećaš s time i kako ti beba spava?

    happy mum

  • mihaela2

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Ja se super osjećam, a i beba. Dobro spava i po 6 sati u komadu noću. Idemo na more pa se pitam kako će to sve biti,dali ću je uspjeti smiriti na javnom mjestu,a da se ne dohvati sike. 
    Hvala ti na odgovoru!

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Ma sve će biti ok.
    Pogledaj temu dojenje na javnom mjestu.
    Pozz i sretno!

    happy mum

  • Avatar malina

    malina

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Da, i ja se slažem s PeggySue i imam slično iskustvo s dojenjem i uspavljivanjem, a uvijek mi je zanimljivo kad se kaže da je cica zamjena za dudu, kad je zapravo duda zamjena za cicu!! Za bebu je normalno da siše, a onda ako joj ne možemo ili ne želimo dati cicu, duda je zamjena.

  • Avatar Silvia

    Silvia

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Moj prvi sin nikada nije htio dudu, a sisao je nešto više od godinu dana. U početku mi se činilo da sam hodajuća mljekara  i na sisi je bio (možda sam ja to i umislila) ali konstantno. Taj period brzo prođe, a nakon toga ostaje takva praktičnost koju ne može zamisliti jedna mama koja kuha, pere, sterilizira boćice, mučka mlijeko i ostalo. Tako da mislim da je duda zbilja nepotrebna, možda je neke roditelje spasila, u to ne ulazim-ali moje osobno mišljenje je da je to sve samo stvar navike.
    Sad sam opet trudna i boćice, dudice i sličan “pribor” ni ne gledam jer je dojenje nešto nevjerojatno i nezamjenjivo…

  • Avatar FireFox

    FireFox

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Slažem se sa curama! Duda je nešto što kao ide u paketu s djetetom a zapravo je mnogim bebama nepotrebna! Moji dvoje su bili po tom pitanju različiti, cura je htjela (nije nam to omelo dojenje) a dečko nikako. I ok. Dokle god je to vama oboma dobro, super, biti ćeš si zahvalna kasnije jer odvikavanje od dude bude jako naporno! 

    Glumica 2007
    Fakin 2011

  • Avatar Silvia

    Silvia

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Pozdrav mame! Evo, moram sama sebi baciti jednu veliku kontru.  Kao što sam prije napisala, stariji sin nikad nije imao dudu, ali eto, imam jednog bebana, sad ima 4 mjeseca, koji duda sve u šesnaest.  E, ovako… Kako je jedna okorljela protivnica duda (čitaj - ja) dala bebi dudu? Samo iz jednog razloga, a to je da je malecki čim se rodio tutnuo palac u usta, pa sam išla tom logikom da ću ga jednoga dana lakše odviknuti od dude nego od palca.  Mislim, palac mu ne bih mogla sakriti, a dudu ipak mogu. I da, duda nam nije omela dojenje, uspješno dojim i ne dajem mu ništa osim cike 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.