Vrtić ili ne?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    drage mame trebam savjet.. imam sina 2 godine, planirala sam ga upisat u vrtić sada u 5 mj, međutim kako vrtić počinje u 9 ja ću tada imati bebu od mjesec dana, kaj da radim i zbog ljubomore na dolazak novog člana i zbog prilagodbe kao takve, nisam pametna i čini mi se da je za njega to sve previše za pohvatati, a čujem svakakvih savjeta i zbog raznih “bolesti” da mi ne donese iz vrtića doma tako maloj bebi.. da li da pričekam još godinu dana pa da ih upišem skupa ili.. ako ima sličnih iskustava??!!

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Ja ne bih slala dijete u vrtic jer ce razviti veliku ljubomoru i osjecati se odbaceno. Zasto uopce slati tako malo dijete u vrtic ako ne radite i moze biti s vama? Bolesti su najmanja briga, boljet ce ga dusa jer je došla nova beba i on zato ne smije biti s vama. Mogao bi razviti i agresivnu ljubomoru da kada je kuci tuce bebu. Nemojte ga slati. Ja sam bila sama sa sinom od 21mjesec kad sam rodila curicu. Tesko je biti sam s tako malom djecom ali du zato bili sretni, nije bilo ljubomore i danas se igraju skupa. Sin ima 3g4m a curica 19m

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    mmama


    drage mame trebam savjet.. imam sina 2 godine, planirala sam ga upisat u vrtić sada u 5 mj, međutim kako vrtić počinje u 9 ja ću tada imati bebu od mjesec dana, kaj da radim i zbog ljubomore na dolazak novog člana i zbog prilagodbe kao takve, nisam pametna i čini mi se da je za njega to sve previše za pohvatati, a čujem svakakvih savjeta i zbog raznih "bolesti" da mi ne donese iz vrtića doma tako maloj bebi.. da li da pričekam još godinu dana pa da ih upišem skupa ili.. ako ima sličnih iskustava??!!

    Ja ga ne bih dala u vrtic. Da si povremeno olaksas, a i da se on malo druzi s drugom djecom, da se socijalizira, mozes ga upisati u neku igraonicu. Pa nek ide u igraonicu tipa 2 puta tjedno po par sati. On ce biti sretan jer ce biti i s tobom doma, a i druzit ce se s drugom djecom. A ti ces tako uhvatiti i koji slobodan trenutak za sebe.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja curka je navršila 2 godine kad sam rodila manju i nismo je željeli još tad upisivat u vritć, da se ne osjeti izbačeno. Isto smo ju odvikli prije od pelena, da se ne osjeti kažnjeno kad dođe seka. A i nekako mi nije privlačna misao da mi veća bude cijelo vrijeme virozna i prehlađena kraj bebe. Ja znam da je naporno brinut se o bebici i malom djetetu, al ono…. Moja će sad na proljeće u vrtić jer ću ić radit i nemogu ih obje ostavit baki na čuvanje

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    hvala mame na savjetima nekako se dvoumim ali naginjem vašem mišljenju, pa mi se čini da tako i bude, a imam sreće kaj je stariji sin stvarnooo anđeo, dobro, mirno društveno dijete još mi bude od njega i pomoći kad beba stigne.. 

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar AndTib7910

    AndTib7910

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    bilo bi dobro da se informiraš prije zadnje odluke, znaci uvrstiš u tu odluku i ova mišljenja koje ti daju druge mame koja nisu loša, ali su bazirana na subjektivnim a ne do kraja objektivnom dojmu. neke mame su imale više sreče pa imaju manje problema kad dođe nova beba, i u spajanju većeg dijeteta s manjim. zatraži mišljenje i od pedijatra, psihologa i još neke osobe koja surađuje sa vrtićem u kojeg si ga mislila upisati. porazgovaraj s njima o onom što te mući, možda ti i njihov savjet može pomoći oko odluke. promatraj što više ponašanje sina,pričaj mu što više o seki ili braci koju će dobiti. probaj ga pripremati i neka ti bude naglasak na to da mu što jasnije daš do znanja da se u vašem odnosu bas nista nece promijeniti u vremenu kad krene u vrtić. možeš sa suradnicim vrtića i tetama ga prema privremenom ugovoru smjestiti u vrtić zbog socijalizacije na 2 sata ili kako se dogovorite. želim ti sreču da nađeš najbolje riješenje i da donešeš dobru odluku. lp

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.