Vaši recepti za domaće slastice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Dragi roditelji, kakve slastice pripremate svom djetetu? Podijelite s nama recepte za kolače, praline, kekse, muffine, palačinke, torte i druge fine domaće deserte!

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja curka najviše voli bananačinke :D Pošto je alergična na jaja i bila je na mlijeko, na početku sam ih radila od pirea od banane, glatkog brašna, mrvice soli, malo ulja i vode. Kasnije sam zamjenila vodu sa sojinim mlijekom, a sad sa kravljim mlijekom. One budu malo deblje jer smjesu radim malo gušću nego za obične palačinke i moraju se peć na slabijoj vatri :) Čim vidi da je neka banana tamnija viče da hoče jest činke :D

  • Avatar jasminkauv

    jasminkauv

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Moji klinci najviše vole keksiće za koje smo dobili recept pod nazivom Mandelbegne:

    - 2 bjelanjka
    - 15 dkg šećera
    - 18 dkg mljevenih oraha
    - oblatne
    - po potrebi par kapi mlijeka

    Istući bjelanjke sa šećerom u čvrsti snijeg, pa u to dodati orahe. Ako vam se smjesa čini pretvrda dodajte par kapi mlijeka. Dobivenom smjesom namazati listove oblatni na način da se popune rupice (dobro zastružite površinu oblatne tako da samo budu popunjene rupice jer ćete na taj način dobiti lijep izgled mreže nakon pečenja, tj. smjesa će se lagano uzdignuti poput jastučića iz tih rupica). Oblatne narezati na prutiće cca 1,5 - 2 cm širine i dužine po volji, posložiti na lim i staviti peći na 150 stupnjeva. Peku se (suše) oko 15 - 20 minuta, provjerite sami dal su osušeni, ali pazite da ih ne ostavite predugo jer će smjesa u protivnom potamnjeti.

    Keksići su zbilja jednostavni za napraviti, a jako fini svima.

    Ja ću ih raditi ovaj vikend, pa ću ih uslikati i pokušati staviti sliku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.