'Uz pomoć kacige ispravili smo sinovu zaležanu glavicu'

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
 • Najnoviji
 • Najstariji
 • Adriana4

  Broj poruka: 1

  Prijavi adminu

  Mi koristimo kacigu za naseg sina takodjer.  Zivimo u Splitu i zelim da obavjestim roditelje da postoji u pola jeftiniji nacin za doci do kacige.  Imaju dvije vrste kaciga.  DocBand koji je Lukas koristio i StarBand koji moj sin koristi.  Obe kacige imaj istu svrhu samo su drugaciji proizvodjaci.  Moj sin je nosi skoro 4 mjeseca i glava mu je skoro 100% obla.  Cekamo jos kraj ovog mjeseca pa cemo skinit kacigu. StarBand se proizvodi u Floridi i u Frankfurtu ima ured koji se bavi njihovim kacigama kod koga mozete napravit kacigu.  Put u Frankfurt nije skup i njihova kaciga kosta u pola nego DocBand tj. 2300 eura.  Mi smo svoju kacigu ubiti napravili u Kanadi jer ja sam iz Kanade i tamo smo zapoceli process.  Ali smo isli na podesavanja u Frankfurt za tu istu kacigu.  Ovo je link za web stranicu u Frankfurtu.  Doctor se zove Martin Preisler.  Ako imate jos pitanja mozete mi poslat email na adrianatrlin@Hotmail.com

 • IvanaObad2

  Broj poruka: 1

  Prijavi adminu

  Pozdrav svima, 
   
  moj sin je također također imao zaležanu glavicu. Bio je na zadak čitavu trudnoću i  uz zaležanost lica i lijeve strane u trbuhu još dodatno zaležao glavicu na desnoj strani jer je imao tortikolis i nije mogao okretati normalno glavu u lijevu stranu. Oblik glave mu je izgledao jako loše.
  Također smo od fizijatra, pedijatra, ortopeda dobili samo informacije da trebamo vježbati sa njim i da će se s vremenom glava ispraviti i da nije to ništa tako strašno, da je to više estetske prirode. To je bilo sa 2 mjeseca. sa 4/5 mjeseci je glava nešto bolje izgledala, ali vidjelo se da je još uvijek jako zaležana. Ja sam saznala za terapiju kacigom još prije poroda na stranim internet stranicama zbog traženja podataka o trudnoći na zadak -kod njih je visok postotak zaležanih glavica.
   
  Sa njegovih 4 mjeseca smo kontaktirali tvrtku Cranioform
  http://www.cranioform.de/en/home.html [cranioform.de],
   imaju svoje podružnice u Europi. Nama je bila najbliža u Austriji. Podružnicu vodi dr. Ulrike Fruhwald.
  http://www.ordination-dr-fruehwald.at/ [ordination-dr-fruehwald.at]
   
  Poslali smo joj e-mail te dogovorili pregled. Kod mog sina je bila asimetrija glave 1,1 cm i jaka bočna zaležanost desne strane glave.
   
  Sa terapijom smo započeli sa njegovig 6 mjeseci i par dana. Bitna je potpuna kontrola glave. Kod nas je to malo kasnilo zbog tortikolisa.
  Asimetriju smo pomoću kacige riješili u roku od 6 tjedana. Bočnu zaležanost je treblo riješavati još otprilike 4 mjeseca, no međutim kod nas se desilo to da je bio bolestan 2 puta u vrlo kratkom roku gdje se kaciga nesmije nositi zbog temperature,a kada je glava van kalupa kacige vrlo brzo počne rasti u svim smjerovima i  više ne paše na glavu. Nažalost nismo bili financijskoj mogućnosti isfinancirati put svakih par dana do Austrije na prilagođavanje kacige te smo sa terpaijom prestali sa njegovih 8 i pol mjeseci.
   
  Rezultati su nakon samo 2 mjeseca nošenja kacige jako jako dobri. Bilo je još mjesta za ispravljanje te bočne strane, ali sve u svemu smo jako zadovoljni.
   
  Sin je super prihvatio kacigu, kao da ju nije imao na glavi. Bilo je problema na početku sa znojenjem i osipom, ali je prošlo uz upute doktorice.  Više je nama roditeljima bilo teško jer smo mislili da će mu jako smetati.
   
  Ostali ljudi, a bilo je svakakvih komentara, zašto mučimo dijete, da to nije ništa, to je estetika, onda su mislili da nam je pao na glavu, pa da je bolestan i tako. Teško je bilo jer ljudi u Hrvatskoj neznaju za to i svi vas gledaju kao da ste pali s Marsa.
  Zapravo ja sam se najviše odlučila za to čitajući komentar od prije par godina na jednom forumu gdje majka nije znala što napraviti sa zaležanom glavom a svi su joj tvrdili da to nije ništa. Lijepo im je napisala, zašto onda popravljate auto kad Vam je udubljen ili izgreban, ni to nije ništa i to je samo estetika.
   
  Financijska strana , kaciga košta 1320 eura. Pregledi i prilagođavanje kacige 300 eura bez obzira koliko puta dolazili na preglede. I još gorivo, vinjete, + vadili smo putovnicu za dijete.
   
  Tko želi za nekakve detalje koje nisam stigla ispisat ili slike glave neka se javi na anaviobad@gmail.com

 • ivana.horvat112233

  Broj poruka: 4

  Prijavi adminu

  www.zalezanaglava.hr [zalezanaglava.hr] i www.moor-op.com [moor-op.com]

 • ivana.horvat112233

  Broj poruka: 4

  Prijavi adminu

  www.zalezanaglava.hr [zalezanaglava.hr]  i www.moor-op.com [moor-op.com]  U tvrtki Moor u Zagrebu su počeli raditi kacige i imam dogovoren  termin sljedeći tjedan:)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.