Utrogestan i vaginalna upala

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Lusy1990

    Lusy1990

    Broj poruka: 106

    Prijavi adminu

    Drage moje e ovako, 
    Vec sam drugi ciklus na utrogestanu zbog pretanke maternicne sluzi i nemam nikakvih problema snjima osim vaginalne upale. Znaci pece, svrbi, smrdi… Grozno. Tako, bilo i u prvom ciklusu. Cim sam prestala da ga pijem, sledeci dan problem resen. Tako, da znam da je za to “kriv” utrogestan. 
    Dakle, zanima me dali ima neka slicno iskustvo,  da podeli snama i cime ja taj problem resila, ili barem ublazila..  Dali moze biti opasno za mene?
    Hvala i pozdraaaav 😊😊😊

    I dalje se nadamo mrvici

  • Deleted user

    Broj poruka: 161

    Prijavi adminu

    Trazi ginekologicu da ti prepise neke druge tablete , objasni joj da ti ne pasu i ja mislim da ce ti prepisat, ili  probaj sa utrogestan vaginaletama, puno su bolje neg tablete

  • Embarasada

    Broj poruka: 464

    Prijavi adminu

    Ja uzimam utrogestan već par mjeseci i to vaginalno. Ginekolog mi je rekao da je puno bolje vaginalno jer oralno može imati nuspojave ( ne znam da li samo u trudnoći ili i inače ). Zadnja dva pregleda sam dobila neke vaginalete za gljivice jer utrogestan ih obično uzrokuje tako da nemoj se brinuti jer je to uobičajeno nažalost :/ 

  • Embarasada

    Broj poruka: 464

    Prijavi adminu

    Možeš slobodno uzimati neke probiotike, da ti ojača imunitet npr lactogyn.

  • Avatar Lusy1990

    Lusy1990

    Broj poruka: 106

    Prijavi adminu

    Zaboravila napisati da jih i ja koristim vaginalno. Jer sam pre toga bila na duphastonu i imala uzasne nuspojave… Mucnina, vrtoglavica, nervoza, glavobolja…. Pa mi gini zbog toga napisala utrogestan vaginalno. I osim upale nemam nikakvih problema. Emberesada puno hvala na savjetu za probiotik. 😌👌 Probat cemo

    I dalje se nadamo mrvici

  • Avatar Lusy1990

    Lusy1990

    Broj poruka: 106

    Prijavi adminu

    Evo ovako ako neku zanima i ima slicne probleme. Koristila za vrijeme utrogestana linex forte probiotik i probioticni jogurt i situacija se resila nakon 2 dana. Hvala svima na savjetima

    I dalje se nadamo mrvici

  • Avatar lullaby13

    lullaby13

    Broj poruka: 31

    Prijavi adminu

    Pozdrav dame. Koristim utrogestan 3x2 vaginalno kroz 24h. Radila sam analazu mokrace koja je pokazala mnostvo bakterija,a da pri tom mislim da je to zbog utrogestana. Vidjela sam.kao neke male komadice korice od tablete,vjerojatno je to utjecalo na analizu. Gin mi je rekao da ga prije nego sto ponovim analizu,pocnem uzimati 3 dana oralno. I jesam…ali majke ti kao da me neko udari po glavi i zavali u krevet,strasnu pospanost osjecam,tromost. Ima neka slicnih iskustava? 

  • Avatar Lusy1990

    Lusy1990

    Broj poruka: 106

    Prijavi adminu

    Lullaby.. Ja sam prvo bila na duphastonu oralno i bas zbog mucnina i raznih problema, ginekologinja mi predpisala utrogestan vaginalno. Probaj si ga stavljat vaginalno uz neki probiotik. Ili da nastaviš da ga pijes ali pre spavanja. Pa da vidis koji nacin ti najvise odgovara. 

    I dalje se nadamo mrvici

  • Avatar Ladybird2019

    Ladybird2019

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Bokk svima!
    Evo me, ja sam nova ovdje :) 
    Ja bih vas nesto upitala…ja jos nikada nisam upoznala neku zenu,koja je imala isti problem kao i ja. Ili pak jednostavno nitko ne govori, ne znam.
    Naime, vec skoro 2 godine me muci svrbez dole. I to onako, povremeno. Par dana bude, pa onda ne bude, pa bude itd. Bio je cak period od mjesec dana kada nisam imala, pa se opet pojavi i tako. Kao neka reakcija na nesto, nemam pojma. Znaci bila sam u medjuvremenu cestooo kod ginekologinjice na kontroloma, nikad nije nista nasla. Nema iscjetka, nema mirisa, uredni nalazi. Bris radim cesto…isto sve ok. Ja stvarno ne znam sta bi to bilo??? Da li bi to mogla biti neka alergijska reakcija na hranu ili nesto drugo??  Sad sam evo, trudna, sutra ulazim u 9.tjedan… mozda ce mi tim obaveznim pretragama koje se inace rade u trudnoci nesto naci, mada sumnjam, posto sam radila vec pretrage… 

  • Avatar Lusy1990

    Lusy1990

    Broj poruka: 106

    Prijavi adminu

    Ladybird… Tako je slicno nesto imala moja mama, mozda ne bas toliko cesto ali da. Na kraju joj je doktorica rekla da proba maknut secer i bjelo brasno iz prehrane. I shvatila, da je zapravo to bio problem. Sad pokusava godinama, da jede sto manje jedno i drugo. Naravno, to se pokazalo i na kilazi (ljepo smrsala) i bila mnogo manje napuhana. Probaj :) 

    I dalje se nadamo mrvici

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.