Pozdrav drage mame i trudnice, zanima me postoji li netko tko je sa stanjem kao i mojim zatrudnio i nakon koliko vremena ste zatrudnjele, naime vec 4 mjeseca pijem euthyrox 25mg i vadim krv svaki mjesec zbog toga sto mi je tsh na prvom vadenju iznosio 6.445, zatim 3.314, pa 3.35 i zadnje 4.63 nakon cega mi je povecana doza da pijem po 50mg petkom, subotom i nedjeljom, a ostale dane po 25mg, ginekolog mi je takoder napisao uputnicu za sve druge hormonske nalaze krvi zbog kojih mozda nebi mogla zatrudnjeti i sve je u redu osim malo snizenih vrijednosti vitamina D, za sto sam dobila vitamin D vital kapsule. Inace su mi ciklusi jako redovni, dobijem svaki mjesec tocno u dan i sve je drugo uredu. Suprug i ja vec duze od godinu i pol pokusavamamo zatrudnjeti i ginekolog mi je rekao da tek nakon ljeta idem na daljnje pretrage osim ovih krvnih pa zato trazim iskustva zene koje imaju slicno iskustvo kao i ja. Takode muz je napravio spermiogram i sa snjim je sve u redu.
Dobar dan i ja imam sličan problem ali ja imam cistu na jajniku pa ne mogu zatrudnjeti pa sam išla vaditi nalaze sve je u redu ali rekli su mi da moram odstraniti cistu. Moj vam je svijet da idete na daljnje pretrage ako ni tada ne budete mogli zatrudnjeti bilo bi dobro da probate umjetnu oplodnju.
Pozdrav,
ne vidim razloga zašto ne bi zbog toga mogla ostati trudna. Ja sam već 5 godina na terapiji, kontroliram se svakih 6 mjeseci, od 25 sam došla do 88mg. Niti jednog trenutka mi nitko nije rekao da to utječe na začeće.
Najavila sam svom doktoru da želim ostati trudna, malo mi je povećao dozu i sada sam trudna i radim kontrole svakih mjesec dana.
Niti ginekolog, a ni endokrinolog mi nisu rekli da to utječe na začeće.
Redovna kontrola TSH, F4 i F3 i redovna terapija su ispravan put.
Tsh utječe na začeće kao i bilo koji drugi disbalans hormona. Terapija za štitnjaču ne šteti trudnoći tako da nastavi piti i biti pod kontrolom endokrinologa.
Dugi period pokušavate tako da pričekaj jesen i ako ne dođe do trudnoće budeš dobila punu obradu i traži uputnicu za konzultacije na humanoj reprodukciji. U sklopu obrade humane budeš sve hormone i ostalo pregledala. Više informacija imas u grupi Potpomognuta oplodnja vol 9 i jako smo tamo aktivne. 🙃
Sretno i samo hrabro ako kreneš u potpomognutu🍀
P. S. Preporuka doktora sa humane je TSH do 2,5 za uspješno začeće makar se pojedini endokrinolozi ne slažu s time ali eto.
👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
2UZV-12.6. 8+5=❤️