Trudnoca nakon medikamentoznog pobacaja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • rona
    20. Svibanj 2024. 13:13

Trudnoca nakon pobacaja, iskustva, savjeti

• rona
    20. Svibanj 2024. 13:15

Pozdrav mame i buduce mame,
    Lijepo vas molim da podijelite iskustva glede pokusaja nove trudnoce nakon pobacaja. Koliko ste cekale, da li je bilo problema oko zaceca, da li su vam trudnoce bile uredne?

Unaprijed hvala :)

Simbalija
    20. Svibanj 2024. 13:42

Draga Rona, žao mi je zbog tvog gubitka. Čekala sam preporučenih tri mjeseca nakon svakog gubitka. Mislim da je bitno da budeš spremna, pokušaj se pripremiti putem zdrave prehrane, uzimaj dodatke poput dvitamina, željeza, aktivne folne kiseline, magnezija, c vitamina i hodaj, plivaj ako imaš mogućnost, kreći se i unosi dosta vode. Možeš i piti čajeve, vrkutu, marulju, konopljiku. Nadam se da će ti se brzo ostvariti uredna i zdrava trudnoća! ❤️

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

• deedee1405
    20. Svibanj 2024. 13:55

Prva trudnoca završila s missed ab u 6 tjednu a saznala u 9tt, dobila tablete i sve ok prošlo. Trudnocu ostvarili 3 ciklusa kasnije i sve bilo super. Onda opet pred godinu i pol ostala trudna i ista prica, missed ab ali u 9tt. Ostala trudna 9 mjeseci kasnije s tim da nismo ni forsirali ranije, nego 3 ciklusa prije nego sam ostala trudna smo bas gađali plodne dane…. S tim da sam nakon drugog spontanog radila pretrage za trombofiliju i vadila vitamine, hormone, i bila sam zapravo u deficitu s vitaminom d, b12, feritinom jer sam dojila godinu i pol i onda sam si prvo dala vremena da se organizam dobije od dojenja i malo oporavi, pripazila sam na prehranu, vise ribe, hrane bogate željezom... 
    sad sam u 30tt i isto je sve ok i nadam se da će tako i Ostat, jedino sto pijem andol, za svaki slučaj, zbog mutacije pai1 heterozigot sto nisam u prvoj trudnoći. 
    Sretno i ne gubi nadu, velika je stvar da možeš Ostat trudna! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.