Što se događa s tijelom za vrijeme poroda?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar marinasa

    marinasa

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ja sam imala loše iskustvo u bolnici,trudovi počeli a ne otvaram se.Plodna voda istekla a ne porađaju me,ma ludnica.  3. dan su me porodili bez dripa,doslovno su me gelovima širili.Bila je to nezapamćena bol. Bogu hvala dijete se rodilo ,ali od teška poroda je bio modar pa prebačen na pedijatriju tako da ga 2 dana nisam uopće vidjela ali doslovno. Šta da kažem šok i gotovo. Nadam se da se više neće ponoviti ni drugim mamama a ni meni.

  • Avatar Brunhilda

    Brunhilda

    Broj poruka: 21

    Prijavi adminu

    očekuje me porođaj i ono čega se najviše plašim su napori babica, doktora itd. da se porođaj čim prije završi, pa onda buše vodenjak, geliraju, dripaju, režu, “tiskaj”, “ne tiskaj”….ok, slažem se da ponekad treba nekim savjetom olakšati, ali nije mi jasno zašto ga požuruju, a većina zahvata se može izbjeći ako žena, doslovno, sluša svoje tijelo…mislim da masaža i npr.topli oblozi na međici olakšavaju porod, ali rijetko koja babica to i radi. Lakše joj je uzeti škare u ruke i reznuti, a još ako promaši trud…Užas! rijetki su slučajevi u kojima se može postići takav “prirodniji” porod. Što se mene tiče, ako traje satima, neka traje (jednom mora izaći!), radije i tako nego sva sila preparata u meni, na meni i oko mene…

  • Avatar jednanovamama

    jednanovamama

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Jako lijep tekst, ali u praksi u nekim bolnicama neizvedivo, primjerice u Koprivnici. Nitko te ne pita kako ćeš roditi, kakav porod želiš, prirodno?, kako da ne, našibaju te dripom, polegnu te i šuti i rađaj, po mogućnosti čim prije jer im je tlaka čekati da se prirodno porodiš. Kakav čučanj, kakvo šetanje po boksu, ležiš sama u prostoriji i boriš se sa trudovima kako znaš….

  • Avatar adolores39

    adolores39

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    imala sam 4 poroda prvi su me priključili na drip puna 4 sata je trajalo kakav je bio prvi takav je bio i zadnji trud dakle 4 sata bez predaha srećom prošlo je sve uredu, drugi je trajao 2 i pol sata isto s dripom ali je ovaj put bio malo blaži jedino zadnja 3 truda su ga pojačali da ubrzaju porod isto je sve dobro prošlo,da spomenem probušili su mi vodenjak tek na samom porodu, treći put vodenjak mi je pukao kod kuće oko 2 h ujutro bez trudova promili su me u bolnicu i krenuli su lakši bolovi oko 7 i 15 su mi dali drip i rekli da će do 9 beba biti vani u pola 8 su ga pojačali 20 do 8 maleni se rodio, četvrti porod je prošao bez kapi dripa i mogu reći da bolovi s dripom i prirodni trudovi su razlika kao nebo i zemlja prirodni su dosta lakši nego drip jedino što malo duže traju prvi trud mi se javio oko 22 h a maleni se rodio ujutro 7 h i 8 min također sve je bilo uredu preferiram prirodne trudove lakše ih je podnijeti

  • Mina12

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Znam kako vamje, i meni je bilo tako jos prije 9 god u Kc, naprave pripremu i lezi na bok, drip i ciao

  • Mina12

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Mina


    Znam kako vam je, i meni je bilo tako jos prije 9 god u Kc, naprave pripremu i lezi na bok, drip i ciao, pa su me konacno porodili nakon 10 sati trudova
  • Barbi_di1

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Meni je bilo prekrasno roditi (KB Merkur)! Porod je trajao puna 23h, nekoliko doza dripa su mi davali iznova u infuziju, jer sam bila potpuno otvorena, ali beba je bila previsoko i nije se htjela spustiti u porodajni kanal…potom sam sredinom poroda dobila pilates loptu, malo skakutala po njoj radi ucinka gravitacije te nedugo zatim rodila…ceka me jos jedan porod za manje od 4 mjeseca, i jedva cekam da ponovno prozivim sve iznova! 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.