Pozdrav!
Nova sam na forumu pa vas, evo za početak, molim da mi kažete vlastita iskustva i savjete. Majka sam curice koja je upravo napunila tri godine, išla je u jaslice od navršenih godinu dana i od ove jeseni je u vrtičkoj skupini. Tvrdoglavka je od rođenja Sad se pojavio problem njene škrtosti u vrtiću. Tete kažu da želi tuđu igračku, odmah i stalno, a svoje ne da. I pri tom napravi scenu samo takvu. Naravno da onda izneredi cijelu skupinu i to je onda tetama problem. Ne znam otkud joj takvo ponašanje, mi oduvijek potičemo dijeljenje, zajednički rad, pomaganje. Kako je promijenila vrtić ove godine (prije je bila u privatnim jaslicama), pomislila sam da je to možda neka njena prilagodba. Međutim, to ponašanje traje, ne prestaje. Pričamo s njom, pokazujemo joj primjerima, ali ništa ne pomaže. Kaže: dobro mama, dijelit ću igračke, i onda idući dan po starome.
Znam da je to normalna faza u razvoju, al smatram da tome treba na vrijeme stati na kraj. Možda mi ne bi bilo ovako alarmantno da ne vidim kako to tetama jako smeta.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji