Škrtost

Sortiraj odgovore

Najstariji
 • Najnoviji
 • Najstariji
 • Avatar račica

  račica

  Broj poruka: 17

  Prijavi adminu

  Pozdrav!
  Nova sam na forumu pa vas, evo za početak, molim da mi kažete vlastita iskustva i savjete. Majka sam curice koja je upravo napunila tri godine, išla je u jaslice od navršenih godinu dana i od ove jeseni je u vrtičkoj skupini. Tvrdoglavka je od rođenja  Sad se pojavio problem njene škrtosti u vrtiću. Tete kažu da želi tuđu igračku, odmah i stalno, a svoje ne da. I pri tom napravi scenu samo takvu. Naravno da onda izneredi cijelu skupinu i to je onda tetama problem. Ne znam otkud joj takvo ponašanje, mi oduvijek potičemo dijeljenje, zajednički rad, pomaganje. Kako je promijenila vrtić ove godine (prije je bila u privatnim jaslicama), pomislila sam da je to možda neka njena prilagodba. Međutim, to ponašanje traje, ne prestaje. Pričamo s njom, pokazujemo joj primjerima, ali ništa ne pomaže. Kaže: dobro mama, dijelit ću igračke, i onda idući dan po starome.  Znam da je to normalna faza u razvoju, al smatram da tome treba na vrijeme stati na kraj. Možda mi ne bi bilo ovako alarmantno da ne vidim kako to tetama jako smeta.

 • Avatar Vaga2

  Vaga2

  Broj poruka: 11

  Prijavi adminu

  http://www.heathershumaker.com/blog/2013/09/13/throw-away-your-timer-why-kids-learn-more-when-they-dont-share/ [heathershumaker.com]

 • Avatar račica

  račica

  Broj poruka: 17

  Prijavi adminu

  Zanimljivo…Vrijedi pokušati.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.