Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bejbe2018
    06. Svibanj 2022. 15:17

lulu17

Bejbe… sad citam komentare. Rekli su mi da sacekam 2-3 menstruacije da prodju. Nije mi jos ni prva dosla, a iskreno ne zuri mi se. Ne znam zasto, ali pomisao da opet prolazim ono iscekivanje… Mozda imam strah od neuspjeha, ali def. cu sacekati posle ljeta, sad bih bas da iskuliram malo od svega.
    Kako si ti, kakva je situacija kod tebe?

A evo pauza, prvo je bio visok tsh, pa je sad ok, u referentnim granicama, a onda sam izvadila i antitijela i bila su mi visoka, pa sad moram to kontrolirati.
    A i sve ostale nalaze cu morat ponovit, jer su stari.
    Tako da isto tek  nakon ljeta očekujem. Ali ne mogu ništa predviditi. 

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Monolena
    06. Svibanj 2022. 15:28

Lulu17,  to je stvarno dugo! Jel si ih pitala jel mogu kako to ubrzati?

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

• NATALIE0407
    06. Svibanj 2022. 17:15

Monolena

Hvala vam cure na riječima utjehe. Ja ne mogu zamisliti život bez djece, jednostavno ne mogu. Imam predivnog muza, odličnu karijeru, ali ovaj dio fali i ne osjećam se potpuno. Kao pesimist jako se loše nosim s ovim. Cak sam i na psihoterapiju krenula radi neplodnosti, jer iz mjeseca u mjesec jedan dio mene umire. Ovo mi je bio prvi postupak, i ako znam da su sanse male, po prvi puta sam bila optimistična jer nešto se pokrenulo, dobivamo pomoć nakon sto smo godinu i pol bili zaglavljeni u sustavu. Mislila sam da eto, sad je embrij stavljen u mene, sad se samo treba primiti. Nema svih onih teskih procesa prije.

To je super sto ides na terapiju lakse je se nosit sa svime kad mozes s nekim o svemu razgovarat jer ovo bas puno djeluje na psihu. Kod nas kad krenes u postupak mozes dobit i potporu psihologa da ides na razgovore cijeli postupak i poslije zavisi kakav je rezultat. Ja sam isla na razgovor jer sam mislila da cu puci na zivcima. Pauza me je spasila. Odmori se i onda u nove pobjede. Pusti sta okolina prica nemoj se jos time opterecivat. Sve najbolje ti zelim.

• maltezer
    06. Svibanj 2022. 17:33

Drage borilice, 
    Evo mene natrag nakon duge pauze.
    Svi su mi nepoznati, znaci da je bilo i uspjeha !😊
    Moje pitanje je ima li koja od vas iskustva s assisted hatching ?
    P.S. Sretno svima 😘

Rita89
    07. Svibanj 2022. 06:29

maltezer

Drage borilice,
    Evo mene natrag nakon duge pauze.
    Svi su mi nepoznati, znaci da je bilo i uspjeha !😊
    Moje pitanje je ima li koja od vas iskustva s assisted hatching ?
    P.S. Sretno svima 😘

Ne... Ali mene zanima... To je mala pomoć pri implantaciji bušenjem blastociste ako sam dobro shvatila? Rade to u RH? 

1.IVF - 6 blastica, ET jednog zametka - beta 0
    1. Fet jednog zametka - beta 0
    2. FET jednog zametka - beta 0
    3.FET jednog zametka - beta 0 (ostale dvije blastice zajedno smrznute)
    2.IVF- blaga simulacija - transfer jednog trodnevnog - beta 0
    3.IVF - transfer dva četverodnevna - beta 0
    4. Fet dvije blastice iz 1.postupka - beta 0
    4 IVF - 4 blastice.. Et 1 blastice, beta 0
    5.FET 1 blastice u prirodnom ciklusu 🤰

• maltezer
    07. Svibanj 2022. 08:15

“ Ovaj postupak, koji se obavlja u laboratoriju neposredno prije prenošenja embrija u maternicu (embrio transfer), pomaže embrijima da izađu iz embrionalne ovojnice poznate kao zona pellucida. In vitro kultura može dovesti do zadebljanja i otvrdnuća zone pelucide, i posljedično, prouzročiti poteškoće s izlijeganjem embrija u fazi blastociste, te nemogućnošću implantacije (ugnježđenja) embrija u maternicu.“

Jučer su mi to radili s trodnevnim embrijima, vidjet ćemo 😕
    Čitam , a ne sviđa mi se sto čitam. Ne znam 🤷🏻‍♀️

• maltezer
    07. Svibanj 2022. 08:22

“…Da bi u takvim slučajevima došlo do izlijeganja embrija potrebno je napraviti dovoljno veliki otvor na zoni pelucidi da blastocista kroz njega može proći neoštećena, ali ne preveliki, da do izlijeganja ne bi došlo prije vremena. Otvor na zoni pellucidi može se napraviti mehaničkim rezanjem, enzimima koji djeluju na zonu pelucidu ili laserom.”

• NATALIE0407
    07. Svibanj 2022. 09:48

maltezer

“…Da bi u takvim slučajevima došlo do izlijeganja embrija potrebno je napraviti dovoljno veliki otvor na zoni pelucidi da blastocista kroz njega može proći neoštećena, ali ne preveliki, da do izlijeganja ne bi došlo prije vremena. Otvor na zoni pellucidi može se napraviti mehaničkim rezanjem, enzimima koji djeluju na zonu pelucidu ili laserom.”

Sto manje citas bit ce ti lakse. Mojoj prijateljici su to radili ali je bio  blastice.  Jedan uspjeli i dva neuspjela pokusaja tom Methoden. Zelim ti da sve bude uredu i da uspije.🙏🙏🙏

• pokepizza
    07. Svibanj 2022. 11:15

Samo javljam da je beta danas 13.2. Znaci prekjučer 12.5.
    Prekinula sam terapiju i čekam da procurim. Isplakali smo se i uzet Cemo to kao dobar znak, da se ipak nesto dogodilo. 🤷🏼 
    Do sada smo bili u Beta+ klinici, a oni su od sada do kraja godine puni. Razmisljamo da promijenimo kliniku. Znate li gdje se preko HZZO-a dolazi brže na red?

• pokepizza
    07. Svibanj 2022. 11:21

Rita, jesi li ti vadila betu?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.