Bok mame,
uskoro me očekuje prvi pregled u trudnoći. Radila sam testić doma, i bio je pozitivan, tako da se nadam i očekujem da će mi ginekolog samo potvrditi to ;)
E sad, moj problemčić: to mi je PRVI pregled i općenito... Može mi netko reći kako točno to sve ide? Šta radi? Jel bolno? Kako se pripremiti? Šta mi je važno za znati i sl.?
Čestitam na tome :)
Nije ništa strašno, ovisi koliko si tjedana, ja sam došla sa 3 tjedna pa me naručio kad je bilo 7 tjedana jer se u prva 3 - 4 još ništa ne vidi. Išla sam samo vaditi bHcg da mi se iz krvi vidi koliko sam trudna. Imam dobrog ginekologa pa mi je sve lijepo objasnio i bio nježan ukoliko nemaš još ginekologa preporučam ti svakako ako si iz Zagreba dr. Zadru u Sesvetama. Pregled nije bolan sigurno će ti raditi PAPA test to ti uzme štapić malo duži i praktički te poškaklja iznutra. UZV kao takav ne boli tj bar mene nije jer je dr. bio jako niježan i ljubazan, a pogotovo ako ti je prvi put, jedino zahtjeva da se zna datum zadnje mjesečnice. Sretno s bebicom i držim fige :)
Bok mame,
uskoro me očekuje prvi pregled u trudnoći. Radila sam testić doma, i bio je pozitivan, tako da se nadam i očekujem da će mi ginekolog samo potvrditi to ;)
E sad, moj problemčić: to mi je PRVI pregled i općenito… Može mi netko reći kako točno to sve ide? Šta radi? Jel bolno? Kako se pripremiti? Šta mi je važno za znati i sl.?
Cestitam.
Evo ovisi kakvu praksu ti gin ima, al prvo ce sve krenuti s razgovorom i uzimanjem anamneze, prva menga, trajanje ciklusa, redovotost, oboteljska anamneza i svakako ce te pitati za termin zadnje menstruacije.
Onda ces leci na stol, napravit ce ti vjerojatno vaginalni UZV koji u pravilu nije bolan, vjerojatno iza toga pregled u spekulima, to je jedna metalna spravica, instrument zapravo s kojim ti zasiri vaginu da bi prikazao cervix, isto nista bolno, pri tom pregledu ce ti vjerojatno uzer PAPA test i mozda neke briseve, no to ce ti samo malo unutra pocackat nekim stapicima. Zapravo ti samo trebas lezat rasirenih nogu a sve ostalo ce si dr sam napravit. Ovisno o praksi tvog ginekologa mozda ce ti napravit vaginalni pregled prstima, moj osobno to ne radi u trudnoci do pred kraj, al stvar je da budes opustena i slusas njihove upute.
Nista nije strasno, nista nije bolno.
Nek ti ne bude neugodno, njima je to posao i nase cucice su njima svakodnevica.
Al svakako naglasi da ti je prvi pregled pa neka ti pojasne sto i kako trebas.
Bok svima! Dakle, na prvi pregled trudnice i UZV bas i nije dobro voditi hubbyja jer ce njemu biti full neugodno. To je zapravo ko standarni pregled? Vaginalni je UZV?
Bok svima! Dakle, na prvi pregled trudnice i UZV bas i nije dobro voditi hubbyja jer ce njemu biti full neugodno. To je zapravo ko standarni pregled? Vaginalni je UZV?
Prvi pregled ti je ko standardni pregled, sve do otprilike 14.tjedna radi se vaginalni ultrazvuk, kasnije preko trbuha, a meni je nakon otprilike 16.tuedna ginekologica na svakoj kontroli radila vaginalni pregled da vidi da li sam otvorena i da utvrdi tvrdoću cerviksa.
Prvi pregled ti je ko standardni pregled, sve do otprilike 14.tjedna radi se vaginalni ultrazvuk, kasnije preko trbuha, a meni je nakon otprilike 16.tuedna ginekologica na svakoj kontroli radila vaginalni pregled da vidi da li sam otvorena i da utvrdi tvrdoću cerviksa.
A, ok. Hvala ti! ❤ A kaj onda hubby bas nemre vidjeti live snimku bebe? Moj ginic nikad ne pokriva moja koljena... Morat cemo ici kod privatnog 🙄
Moj je isao tek kad smo isli na anomaly u 20.tjednu, tad smo isli i na 4d. A prije toga ga nisam vodila.Ja osobno nisam imala potrebu da ide samnom i htjela sam sto kraci pregled s ultrazvukom 🤣 tako da je to trajalo otprilike minutu dok je gin izracunala mjere. Kod privatnika ti uvijek daju da muz ide s tobom, al bolje ti je onda kasnije kad mozes bas raspoznati bebu.
Sortiraj odgovore
Najstariji