Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pupetta
    27. Travanj 2021. 23:38

Palonkice cestitam od srca i zelim ti brz oporavak 💙

Baby P 03/21 💙

• eleonora
    27. Travanj 2021. 23:51

Nisam bila preaktivna na temi ali mi je sama tema i vi cure jako pomogla kroz trudnoću. Bio bi red onda da javim kako sam rodila sa 38+5 i svoje iskustvo.

Kao prvo, rodila sam zdravu curicu 46 cm dugačku i 2960 g tešku. Bila je procijenjena zadnje na 3300 g. I svi su mi govorili kako je sigurno velika beba. I bilo je riječi o downu i ne znam kaj sve ne a beba zdrava!!

Kako je sve krenulo...

Prošlu noć sam svakih pol sata išla na wc. Što nužda br 1, što broj 2.

Ustala sam se oko 7 i primjetila da mi nešto tu i tamo procuri u gaće. I nikako nisam mogla skužiti jel je vodenjak ili iscjedak. Vjerojatno zato što je bilo pomiješano.

Nisam hrlila za bolnicu iako su mi rekli da idem čim vodenjak pukne. Oko 13 sati sam dobila prvi trud. Čitavo vrijeme iz leđa. Trbuh 0 bodova. Pokušavala sam izmjeriti trudove. I to je bilo odmah u startu najčešće na 5 minuta. Tu i tamo na 3 i na 1. Za sat vremena sam krenula u Petrovu i za sat vremena došla. Došla sam otvorena 4 cm. Dali su mi klistir iako sam gro doma bila na wc-u i nisam ništa jela. Nije bilo neugodno niti malo.

• eleonora
    27. Travanj 2021. 23:51

Rekli su mi neka šečem ali ja sam slušala svoje tijelo i nisam šetala. Meni je baš odgovaralo da ležim. Tražila sam epiduralnu i odbila drip. Epiduralnu sam dobila oko 18h. Jako mi se dobro primila i prestala sam osjećati trudove. Ali kako sam prestala osjećati trudove, počela sam osjećati potrebu za tiskanjem. Kad sam im rekla da imam osjećaj kao da moram na nuždu broj 2 rekli su mi da je to super jer to znači da se beba namješta. I tako sam ja ležala sama i tiskala kad mi se tiskalo. Sat i pol nakon epiduralne su mi htjeli dati novu dozu ali nisu jer su skužili da sam skroz otvorena i da se kosa već vidi. Par puta sam tiskala i tražila malu pauzu. Nakon pauze sam protiskala par puta i moja curica je bila vani. Istog trena kad su mi je stavili na prsa, zaboravila sam na bolove koji uz epiduralnu zbilja nisu bili strašni. Aliii trebalo je još poroditi posteljicu. I to mi je baš bilo nekako neugodno iako je beba samnom. Popucala sam dosta. Kažu da je to zbog streptokoka. 

E da..dobila sam i drip iako sam ga bila odbila prvotno. Dakle, potpisala sam da želim epiduralnu ali da ne želim drip. A oni su me samo odjednom skopčali na njega. Ja pitam kaj je to drip..pa odbila sam ga. Kažu "Ali epiduralna i drip idu skupa. Kao kaj će ti epiduralna bez dripa" Pristala sam onda..kud puklo da puklo. I evo, nije mi žao šta jesam kao što mi ne bi bilo žao i da nisam. Samo mi je zanimljivo kako su me skopčali bez da mi išta kažu a odbila sam prvotno.

Bebica mi je bila gladna ali nije uspjela sisati :( Oni su mi dali bebu i to je to. Mi se nismo uspjele snaći bez obzira na sve tečajeve kaj sam gledala. Bradavice su mi skroz ravne i nema šanse da joj uspijem staviti u usta ili sama da uspije. Nadam se da ću sutra imati koga pitati za pomoći.

Izolirana sam jer još nije gotov test na koronu.

Ako netko ima neka pitanja, tu sam. 

mom_of_4
    27. Travanj 2021. 23:52

anaAn kazes da imas i ti ove sitne bradavice ljigave po vratu i izmedu sisa meni je ovo uzas gadi mi se zivot nadam se da ce nestat kako su i dosle ne zelim uopce ic na google jer iman osjecaj da bi se mogla upucat nakon guglanja..nekako sam se sva osugavila doslovno i nove madeze dobila sitne kroz trudnocu .😏 jedva cekam vratit se u normalan oblik🙏🏻😇

mom_of_4
    27. Travanj 2021. 23:58

Eleonora Cestitam od ❤️ 🥳🥳🥳🥳🥳❤️ Super da je sve u redu i da ste zive i zdrave...ne mogu se sitit tocno zbog cega su govorili da beba ima bilo sta il da nesto ne stima,Al najvaznije je da su falili i da se rodila zdrava sve drugo ce doci na svoje.🙏🏻😇 brz oporavak obadvima

• eleonora
    28. Travanj 2021. 00:04

Digli su frku jer sam imala dosta plodne vode. Bezveze su digli frku ali više nisam ni ljuta na to. Bitno da je bebica dobro i da je sve super prošlo

mom_of_4
    28. Travanj 2021. 00:16

Eleonora ajme da je pisala si...ma ja jedva cekam kraj jer mi je stresa previse eto..pa nek
    Boli koliko oce...sve sta procitam samo se snervam...ako se ne sekiram oko jednog jesam oko drugog i tako u krug..bas mi Ej dosta E da mene oce uvatit tako ka tebe taman sam 38 tj u cetvrtak pa daj nek krene i cao...imas kakav recept 😂😂😂

Petra982
    28. Travanj 2021. 00:17

Eleonora, čestitke 🥳🥳🥳💝💐
    Brz oporavak ti želim! Uživaj sa svojim malim anđelićem! 

Danas sam preskočila kavu pa odoh u krevet. Sutra ujutro pregled, nadam se da se neš pomaknulo dole!

• eleonora
    28. Travanj 2021. 00:33

Mom - Imam recept - hodanje po stepenicama. (Kroz šalu kažem). Kako sam noć prije staaaalno išla na wc a kupaona je kat niže, reći ću da je to pripomoglo. Makar nije jer sam išla na wc vjerojatno baš zato što su to bile pripreme :)

mom_of_4
    28. Travanj 2021. 01:07

Ma u mene je špilja zapečaćena i zatvorena.triba ode muke da se ova konzerva otvori ...
    Ja nezz koje sam ja sorte s obzirom sta sve radim pa da se bar zub otvorim nego nista.pfffff 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.