Večer cure. Napokon sam našla dobrog ginekologa i danas sam bila naručena na pregled no međutim nije završilo kako sam mislila da hoće. Rekao mi je doktor da imam razdvojenu maternicu i jajnike pune cisti. Dao mi je uputnice za: P4, TSH, fT4, inzulinsku rezistenciju, E2, FSH, LH, DHEAS,SHBG,PRL i androstendion. Ako neko zna,kakvi su to pregledi?
!
👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
👱♂️33 - Normozoospermia
2021 - AIH, Sv. Duh - neuspiješan
2022 - AIH, Sv. Duh - neuspiješan
3/2025 Poliklinika Škvorc, punkcija - 31js, 9 oplođeno, 3 petodnevne blastociste
Večer cure. Napokon sam našla dobrog ginekologa i danas sam bila naručena na pregled no međutim nije završilo kako sam mislila da hoće. Rekao mi je doktor da imam razdvojenu maternicu i jajnike pune cisti. Dao mi je uputnice za: P4, TSH, fT4, inzulinsku rezistenciju, E2, FSH, LH, DHEAS,SHBG,PRL i androstendion. Ako neko zna,kakvi su to pregledi?
To su ti lutko sve krvne pretrage neke vadis od 2 do 5 dana ciklusa.to su hormoni i secer u krvi dali imas ti je provjera radi cista.sretno
Tina zao mi je sto nije onako kako si ocekivala al dobro da si nasla novog gin. Sto se pretraga tice znaci sve su krve pretrage:
P4 - progesteron obicno se vadi 7 dana iza O
Tsh, fT4 - Hormoni stitnjace mozes vaditi bilo kojo dan ciklusa ako nije drugacije naglaseno
Inzul.rezistencija - pretraga koja utvrduje dakl organizam reagiran na inzulin. Obavezno moras biti nataste.
E2, fsh,lh - spolni hormoni najbolje 3.dqn ciklus ih vaditi jer ako te salju na MPO traziti ce bas da su 3.dan radjeni. Iako se mogu vaditi od 2-5.dc
Dheas - steroidini hormon vezan za nadbubreznu zlijezdu. Isto je povezano i za androsteniodin. Moze biti bilo koji dan i bilo koje doba dana.
Shbg - vezan je za estradiol, imaju ga vise dlakavije zene pcos itd. Mislim da isto moze bilo koji dan ciklusa
Pr- prolaktin obavezno isto 2-5 dc, preporucan opet 3.dc moras prije vadjenja odmoriti namanje 30 minuta. Moras biti smjrena, nesmijes biti zapuhana isl jer onda bude povisen. I najkasnije mislim da je 3 h nakon budenja.
Kad ti povade svu tu silnu krv onda fino pojedi sniclu i 2 litre crnog vina da dodjes sebi
Tina 1510 ak smijem pitati od kud si? Ja poznajem vrhunsku stručnjakinju na tom području - imala sam identičan problem kao i ti. Sve uspješno rješeno i sad čekamo bebicu
Iz zagreba. Ja idem kod Brune Vuletica..odlican ginekolog!
!
👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
👱♂️33 - Normozoospermia
3/2025 Poliklinika Škvorc, punkcija - 31js, 9 oplođeno, 3 petodnevne blastociste
Zaboravila sam pitati, gdje se to vadi? U kojoj bolnici?
!
👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
👱♂️33 - Normozoospermia
To ti ginekolog treba dat uputnice da ne placas. Ako si na pregeldu bila i dobila preporuku od privatnika onda moras ici kod socijalnog gin.po uputnice samo.
Napisao je on meni uputnice ali nije napisao u koju bolnicu moram ici. Saznala sam da na rebro.
!
👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
👱♂️33 - Normozoospermia
Sortiraj odgovore
Najstariji