Pregled kod ginekologa

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina1510
    11. Svibanj 2018. 21:08

Večer cure. Napokon sam našla dobrog ginekologa i danas sam bila naručena na pregled no međutim nije završilo kako sam mislila da hoće. Rekao mi je doktor da imam razdvojenu maternicu i jajnike pune cisti. Dao mi je uputnice za: P4, TSH, fT4, inzulinsku rezistenciju, E2, FSH, LH, DHEAS,SHBG,PRL i androstendion. Ako neko zna,kakvi su to pregledi?

!

👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
    👱‍♂️33 - Normozoospermia
    2021 - AIH, Sv. Duh - neuspiješan
    2022 - AIH, Sv. Duh - neuspiješan
    3/2025 Poliklinika Škvorc, punkcija - 31js, 9 oplođeno, 3 petodnevne blastociste

4 sreća
    12. Svibanj 2018. 09:35

Tina1510

Večer cure. Napokon sam našla dobrog ginekologa i danas sam bila naručena na pregled no međutim nije završilo kako sam mislila da hoće. Rekao mi je doktor da imam razdvojenu maternicu i jajnike pune cisti. Dao mi je uputnice za: P4, TSH, fT4, inzulinsku rezistenciju, E2, FSH, LH, DHEAS,SHBG,PRL i androstendion. Ako neko zna,kakvi su to pregledi?

To su ti lutko sve krvne pretrage neke vadis od 2 do 5 dana ciklusa.to su hormoni i secer u krvi dali imas ti je provjera radi cista.sretno

Grizli
    12. Svibanj 2018. 13:49

Tina zao mi je sto nije onako kako si ocekivala al dobro da si nasla novog gin. Sto se pretraga tice znaci sve su krve pretrage:
    P4 - progesteron obicno se vadi 7 dana iza O
    Tsh, fT4 - Hormoni stitnjace mozes vaditi bilo kojo dan ciklusa ako nije drugacije naglaseno
    Inzul.rezistencija - pretraga koja utvrduje dakl organizam reagiran na inzulin. Obavezno moras biti nataste.
    E2, fsh,lh - spolni hormoni najbolje 3.dqn ciklus ih vaditi jer ako te salju na MPO traziti ce bas da su 3.dan radjeni. Iako se mogu vaditi od 2-5.dc
    Dheas - steroidini hormon vezan za nadbubreznu zlijezdu. Isto je povezano i za androsteniodin. Moze biti bilo koji dan i bilo koje doba dana. 
    Shbg - vezan je za estradiol, imaju ga vise dlakavije zene pcos itd. Mislim da isto moze bilo koji dan ciklusa 
    Pr- prolaktin obavezno isto 2-5 dc, preporucan opet 3.dc moras prije vadjenja odmoriti namanje 30 minuta. Moras biti smjrena, nesmijes biti zapuhana isl jer onda bude povisen. I najkasnije mislim da je 3 h nakon budenja. 
    Kad ti povade svu tu silnu krv onda fino pojedi sniclu i 2 litre crnog vina da dodjes sebi

• ivanolora
    12. Svibanj 2018. 20:20

Tina 1510 ak smijem pitati od kud si? Ja poznajem vrhunsku stručnjakinju na tom području - imala sam identičan problem kao i ti. Sve uspješno rješeno i sad čekamo bebicu 

Tina1510
    13. Svibanj 2018. 13:09

Iz zagreba. Ja idem kod Brune Vuletica..odlican ginekolog!

!

👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
    👱‍♂️33 - Normozoospermia
    3/2025 Poliklinika Škvorc, punkcija - 31js, 9 oplođeno, 3 petodnevne blastociste

Tina1510
    13. Svibanj 2018. 21:03

Zaboravila sam pitati, gdje se to vadi? U kojoj bolnici?

!

👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
    👱‍♂️33 - Normozoospermia

Grizli
    14. Svibanj 2018. 10:58

To ti ginekolog treba dat uputnice da ne placas. Ako si na pregeldu bila i dobila preporuku od privatnika onda moras ici kod socijalnog gin.po uputnice samo. 

Grizli
    14. Svibanj 2018. 10:59

Pa ti onda napise i u kohu bolnicu ides to vaditi

Tina1510
    14. Svibanj 2018. 18:26

Napisao je on meni uputnice ali nije napisao u koju bolnicu moram ici. Saznala sam da na rebro.

!

👩🏻 29 - PCOS, AMH 91
    👱‍♂️33 - Normozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.