Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    korni
    15. Prosinac 2023. 15:40

Johica superrr! :)
    Luna pa i meni se čini da tamni 🤞
    Petra1989 meni neće otvoriti link. sad vidim da si vadila betu, ponovi za dva dana pa će biti jasnije. držim fige 🤞
    Simbalija ja sam u KBC-u Ri i isto me nisu tražili vitamin D, tako da svakako predlažem da ga izvadiš na svoju ruku. za ostale pretrage ne znam, znati će cure sigurno. u svakom slučaju, sretno 🤞
    Pebbles glee prvog pitanja, ne brini se oko toga, njima je sve to normalno. skineš gaćice kad sjedneš i nakon pregleda odmha obučeš :D drugo pitanje će znati cure koje su bile na VV. sretno 🤞

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Vitara
    15. Prosinac 2023. 15:41

Pebbles

Pozdrav svima. Ja sam nova ovdje, u siječnju krećem u svoj prvi postupak, doktorica kaže minimalna stimulacija, na VV.

Imam dva pitanja, prvo je totalno bedasto - kako se pripremiti za preglede na početku ciklusa s obzirom na krvarenje, vjerujem da ste i vi imale ovaj moment zbunjujuće neugode takve nepraktičnosti u početku…?

Drugo - nisam uspjela naći informaciju, no može li se na VV dobiti anestezija ukoliko nekom srećom dođemo do aspiracije više folikula i koja je neka vaša osobna granica do koje nije previše bolno bez anestezije?

Hvala puno na odgovorima!

Ne želim te plašiti, ja sam bila na VV na početku svog mpo puta. 2 x su mi radili aspiraciju, po 2 folikula jer je jedan bio prirodni, a u drugom mi je dala male doze hormona i nisu folikuli rasli. Dobiješ u injekcijama normabel i donaltin. Meni to ništa nije djelovalo, bolilo je. Dok sam isto to dobila u B+ ali u venu i tamo nisam bila svjesna ničega. Sa mnom je bilo žena koje su s više folikula išle pod opću anesteziju na VV. Onda se valjda može dobiti. I ja kod njih više od 2 folikula ne bih punktirala bez neke bolje droge. Jer ovo što daju u tim injekcijama stvarno je slabo. 
    Želim ti sreću. 🌟✨💫

👩40, 👱‍♂️41, 👦 8 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. 2024. s 38+4 stigla L, sc

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    15. Prosinac 2023. 15:47

Pebbles

Pozdrav svima. Ja sam nova ovdje, u siječnju krećem u svoj prvi postupak, doktorica kaže minimalna stimulacija, na VV.

Imam dva pitanja, prvo je totalno bedasto - kako se pripremiti za preglede na početku ciklusa s obzirom na krvarenje, vjerujem da ste i vi imale ovaj moment zbunjujuće neugode takve nepraktičnosti u početku…?

Drugo - nisam uspjela naći informaciju, no može li se na VV dobiti anestezija ukoliko nekom srećom dođemo do aspiracije više folikula i koja je neka vaša osobna granica do koje nije previše bolno bez anestezije?

Hvala puno na odgovorima!

Hej ...ja sam ti bila na VV oni ti daju anesteziju i opcu i lijekove ovisi za sto izrazis zelju.Ja sam imala 9 jajnih stanica i trazila sam da me uspavaju.Neznam kod kojeg si dokrora ali vecinom svi ti odobre.Nisam cula da su ikog odbili.Ako te strah trazis.Ja nisam zeljela iskusat srecu da vidim dal mogu izdrzat 🤭.Ako te jos sto zanima samo pitaj.😊

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

• Tikvica
    15. Prosinac 2023. 17:06

Lucky jooooj, bas mi je drago da si se javila, za Lucija sve jasno, sjeti se da sam i ja jedno vrijeme se premisljala ali jednostavno sve ovo sto si nabrojala i rekla je prevagnulo, a sad mi se u trudnoci to i potvrdjuje. Znaci on pita kako sam, kako ide, jami javljam nalaze, bez obzira sto vise nisamkod njegazove i odgovara na sva moja pitanja jer 3 godine druskanja i ogromno povjerenje koje imam prema njemu su neprocjenjiva.
    I tebi i curkama zelim da 2024 bude vasa godina i da drzite bebice u rukama❤️😘
    Pebbles ne znam za anesteziju, to ce ti netko odg ali za prvo se ne brini, to je normalno i svi tako krecu. Meni je Luci odma prvi put rekao ne brini ako pokapas, sve je u redu🤣 tako da je kroz salu odmah izbio nelagodu🥰
    Stela ja sam ok, stigao me sad i De querveinov sindrom i to na obje ruke pa se nadam to rijesiti u ovih mjesec dana, inace sam j..jeza. Vec me duze to bolilo ali reko ma istrgla sam, oa ovo paono a na kraju drekec. Sad kad sam rekla fizioterapeutu, napravili test i divota🙄
    Vise ne znam jel me ista moze iznenaditi🤣
    Sad cekam ortoze za obje ruke i moram to nosit💪🏻
    No kako sam rijesila i dovela u red kolko tolko kraljeznicu, bidem i ovo🙆🏻‍♀️ btw. prvi pit sam isto tako cula za to 🙈
    I da, pocela sprema torbu skuzila da nis ne stane pa odustala🤣🤣🤣
    Tako da uzet cu tu sportsku neku vecu i tu manju pa bu dost, jer samo pelene, ulosci i tetrice zauzmu vise od pola🤭
    Johica odlicno duplanje, neka i dalje bude sve ok 🙏😘

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

Pebbles
    15. Prosinac 2023. 17:28

korni, Tikvica - hvala na bodrenju i slikovitom opisu 

Vitara - hvala na opisu tvog iskutva i savjetu da tražim konkretnije droge za više od dva folikula. Ja sam toliko istresirana bolovima od svoje bolesti, da više uopće ne znam koliko zapravo mogu podnjeti, najobičniji HyCoSy na VV bio j* bolan!  Smijem li pitati zašto si otišla s VV? Ja sam nekako po inerciji, dok sam se još uvijek nadala da ćemo uspjeti prirodno i samo htjela čekirati hormone, otišla tamo i sad se stalno pitam jesam li na dobrom mjestu, iako su svi na odjelu jako dragi. 

DOMLeon - e ovo je utjeha! Ali čekaj, ti si svojevoljno tražila aspiraciju 9 komada bez anestezije ili samte krivo skužila?  Kako je to bilo? Ja sam kod doktorice Planinić. Ima itko iskustva kod nje? Ti si svoju aktualnu trudnoću ostvarila tamo? 

Hvala svima, jednom kad ozbiljno krene moj put, možda vam se obratim za još pokoji savjet, isčitala sam cijelu temu, sad imam osjećaj da znam još manje nego prije. 

Oboje 33 godine.
    AMH 5,5 / LH 2,9 / FSH 9.2 / povišen DHEAS (pmol/L)
    AI bolest zglobova
    Solgar prenatal + CQ10 + omega
    12/22 biokemijska
    01/23 HyCoSy na VV uredan
    VV - IVF u prirodnom ciklusu (Clomid + štoperica)

Maus
    15. Prosinac 2023. 18:13

Petra1989

Beta mi je 30,7. Svei se cini da je opet biokemijska 😭

Naravno da može biti biokemijska to i sama znaš, a isto tako može biti i trudnoca na kraju ,pa da se to lijepo podupla preostaje ti samo cekati. Drzim fige da se podupla i da bude lijepi troznamenkasti broj.  Ja da sam na tvoje mjesto cekala bi 13. dan i tada izvadila trebala bi biti 120 tada a 15.dan 240 zato možda i ima nade . Ako ne možeš cekati onda prekosutra opet izvadi 

Petra1989
    15. Prosinac 2023. 18:34

Maus

Petra1989

Beta mi je 30,7. Svei se cini da je opet biokemijska 😭

Naravno da može biti biokemijska to i sama znaš, a isto tako može biti i trudnoca na kraju ,pa da se to lijepo podupla preostaje ti samo cekati. Drzim fige da se podupla i da bude lijepi troznamenkasti broj. Ja da sam na tvoje mjesto cekala bi 13. dan i tada izvadila trebala bi biti 120 tada a 15.dan 240 zato možda i ima nade . Ako ne možeš cekati onda prekosutra opet izvadi

A prekosutra je ionako nedjelja pa nemam izbora nego cekati ponedjeljak u nadi da ce biti tako kako pises ❤️

• boka
    15. Prosinac 2023. 18:44

Pozdrav opet cure
    Primila sam stopericu prije 9 dana
    Radila sam test nakon 7 i nije se beta hcg vidio. Test je bio negativan
    Radila sam opet test danas dva dana nakon i pokazala se blijeda crtica.
    Za 6 dana moram dobit stvari te sam radila rani test?
    Jel moguce da je pozitivan 9 dana zbog stoperice?

Rolica
    15. Prosinac 2023. 18:47

Stela hvala ti i ja se nadam da ce biti sa srecom 😊♥️
    Tikvice, lucky, slazem se za dr. L. Priznajem da mi nije bio 1.odabir, ali nakon što su me ostale privatne klinike otpilile na razne nacine (platite konzultacije da vam kazemo hzzo listu cekanja - wtf?!, pa nadalje nece nista reci vec "pogledajte si na webu vam pise", do neodgovaranja na mailove i kratkih otkantavanja...pa nije to jeftina niti lagana igra), a dr L. je kod 1.poziva ostavio odlican dojam, sve je mirno ispitao i rekao da ce pogledati SVU dokumentaciju (ne samo stitnjacu, debljinu i jos 1-2 stavke kao neki). Plus smijesno ali osvojio me i zatp jer ne nosi doktorsku bijelu kutu, to kad vidim mi je vec pola 12 🤣 Evo, cisto da opisem zasto sam se na kraju odlucila za njega 😊

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 KBCSM -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 KBCSM - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 KBCSM - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Bubica1
    15. Prosinac 2023. 19:18

Nove i stare cure, dobrodošle 🤗 
    Svim curama koje startaju iduće godine, neka vam 
    2024.g. donese vašu srećicu 🍀🤞🥰
    Tanjanja, daaaa, i prvi put u svježem postupku i sad drugi put u FET-u, uspjelo od prve ❤️ Mislim da smo mi zbilja jedni od rijetkih sretnika kojima se to dogodilo 😊 Što se tiče vraćanja embrija, i meni su taj prvi put vraćali trodnevni, uvijek kažu doktori da su veće šanse u maternici nego vani tako da držim fige da ti uspije 🤞🥰
    Mehro, dobro sam, hvala na pitanju 😘 Jedino što mi je stvarno sve teže, sad me počela i kralježnica mučiti, do sad nije, tako da još uz ove proširene vene ne znam jel bi sjela, stajala ili ležala 😁 Ali dobro, sve ćemo pretrpjeti 👍
    Korni, Anii, Stela, Tikvice, super za preglede, samo neka tako i ostane 🥰
    Ivka33, sretno u ponedjeljak 😊
    Tera, super brojkica 🥳
    DomLeon, Kali je praaaavi mali bombončić 🥰❤️ Kako je s dvije male bebice?
    Monny, ja sam i smeđarila, a onda i krvarila na početku trudnoće pa evo me gdje sam već 😊 Također nisu našli uzrok krvarenja, najvjerojatnije se radilo o nekim žilicima koje su pukle 🤷
    Johica, ma beta rastura, sretno dalje 👍🍀
    Daja12, žao mi je... 😔 

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.