Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Johicaa
    28. Kolovoz 2023. 11:49

Ivkaa  vidim da imas i ti problema sa zadebljanim endo.
    Ja sam imala 5 ciklusa odkazanih dok mi se endo nije normalizirao , pila sam i antibaby pilule da se stabilizira endo da ne dode do ovulacije, nakon cega se oporavio.
    Moja dr je smatrala da imam viska estrogena u organizmu, ispostavilo se da je normalan nivo za sve periode ciklusa. 
    Također sto je meni bitno bilo,moja sestra je imala i ima zadebljan endometrij i zacela je prirodno dva puta i rodila u terminu. 
    Transfer koji sam imala na 13 mm endo nije uspio, dr koji je radio transfer smatra da se treba potrefiti dobra blasitica i ukoliko se ne primi zadnji smrzlic radit cemo pgd analizu blastica u iducem ivf ciklusu.
    Nadam se da ce ti se uskoro stabilizirati endometrij i da cea imati uspjesan transfer. 

Drage cure sa uspjesnim transferima čestitam.❤️
    Moje ostale borilice drzite se , mozemo mi to 💪🏼😘

Ja cekam karigram da vidim na cemu smo, pa cemo nakon njega u iduci transfer pa nakon toga opet ivf ako to ne bude to. Tu sam i bodrim vas. 😀

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
    🌈👶🏻 Baby boy R 21.08

Johicaa
    28. Kolovoz 2023. 11:58

Jurky meni je dr laički objasnio da je kariogram uvid u nasu kromosomsku strukturu , znaci po kromosomima se moze vidjeti jesmo li ja ili muz nositelji nekog nasljednog faktora koji utjece na to da blastice nisu “zdrave”. Ti mozes biti u potpunosti zdrav prav ali da nosis neki faktor koji se nasljedjuje. 
    Takoder spomenuo je translokaciju kao i kromosomske varijacije kao da su obrnuto poredani i tu moje znanje staje. 
    Crtao nam je to na papir i pokusao docarati kako to utjece na embrio i posteljicu i da je potrebno uraditi pgd iduci ivf ciklus. Bez obzira stonimaju blastice visoke ocjene oni samo vide stanicnu razinu i da je to uredu.

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI '22. 5❄️ Fet No.3. 12/23., 1❄️ 6dpt +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 💙
    🌈👶🏻 Baby boy R 21.08

Saniii
    28. Kolovoz 2023. 12:03

Jurky32

Pozdrav cure drage 👋 nadam se da ste mi sve dobro 😘 nisam stigla čitati ovih dana i sad ću upasti kao padobranac sa nekoliko pitanja, nadam se da nećete zamjeriti. Alii obećavam da ću pročitati zaostatke i svakoj posebno zaželjeti sreću 🥰
    Danas sam u Zg, čula sam se sa svojom bivšom doktoricom iz Petrove, isposlovala kod soc. gin uputnicu i otišla u Petrovu malo s doktoricom popričati prije mog sljedećeg postupka na Sv. Duhu. Uputila me da ponovno izvadim nalaze za sve spolne hormone, štitnjaču, folnu te me šalje da napravim testove na trombofiliju i kariogram oba partnera.
    Na kariogram sam ja već trebala ići ali na dan termina nikako nisam mogla, pa sam ga otkazala. Sad bi ja htjela da vi meni objasnite što je točno kariogram, znate sigurno bolje nego Google 😁 i ako koja od vas zna mogu li se telefonski ili mailom naručiti na to. Dobila sam internu uputnicu iz Petrove za Rebro. Dalje, sigurno netko zna radi li laboratorij u Petrovoj normalno kao i prije? I zadnje pitanje, testovi za trombofiliju mi se nalaze na zajedničkoj uputnici sa hormonima pa me zanima vade li i to u Petrovoj? Unaprijed hvala na odgovorima 🥰 šaljem puse svima i sretno svima koji imaju nešto ovih dana 🤞🤞🥰

Kariogram je genetska pretraga gdje se analiziraju naši kromosomi i po nalazu se vidi da li ste nositelji nekakvih genetskih anomalija, i testirate se i ti i partner (on trazi uputnicu svog LOMa). Na Rebru traže i razgovor sa genetičarom tako da ti trebaju uputnice i za to plus uputnica za kariogram. Možeš se naručiti na ovaj mail
    predbiljezbe.poliklinika.pedijatrija@kbc-zagreb.hr
    Ali kad sam se ja naručivala termin se čekao cca 2mj plus toliko nalaz 🙄,  a u Klaicevoj sam termin dobila kroz 2 tjedna i za mjesec dana nalaz dobila na kućnu adresu.
    Ako se pronađe greška u kromosomima kod jednog partnera kandidati ste za pgd analizu u inozemstvu. I bitno za naglasiti je da osobe sa lošim kariogramom mogu dobiti zdravo dijete kao i obratno, osobe sa dobrim kariogramom mogu dobiti bolesno dijete, to ovisi čije gene dijete povuče.
    U Petrovoj labos radi, ali tu nemaš pretrage za trombofiliju, to imaš u Petrovoj 3 u zavodu za transfuziju a tu pak nemaš hormone 😏. Imaš u Vinogradskoj sve na jednom mjestu :)

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

Mehro
    28. Kolovoz 2023. 12:07

Tikvica

Hope drago mi je da si se “oporavila” i da ides u novu borbu sa nasim curkama, nekaj bude uspjesna❤️
    Bubica ja sam pod utricima bila napuhnuta uzas, kad su mi ukinuli bilo super, sad sam opet na utricima i ko bomba🤣🤣🤣 tako da su oni jedan od razloga sigurno 😊
    No, nemrem rec da mi se trbuh splasnuo 🤭
    Pandice bas sam hepi radi tebe, neka i dalje bude sve kako treba 🙏🥰😘
    Darliv mila moja, testovi su bomba😘😘😘
    Dreamer eto i tebe nazad❤️ sretno i neka sto prije ugledas plusic 🙏😘
    Zelena sretno danas na druskanju 🙏❤️
    Lavica nema beta rasturi 💪🏻
    Mehro ja sam radi Qualified 180, radi se na Illumina platformi koja je nova i najpouzanija pa sam se zato odlucila za njih. You51 isto radi na toj platformi ali je mrvicu noviji pa sam ipak napravila Qualified i rezultati su zaista brzi. Mislim da je jedino Anii malo duze cekala ali samo zato jer je njen dr bio na GO.
    Inace, mozes se javiti i dirketno njima pa ti oni posalju test, ali ja sam svakako hrjela da dodje kod dr i da mi on javi jer ako i ima nesto da mi odma moze objasnit. Ugl samo pozitivno iskustvo s njima ❤️
    Doktori uglavnom su navikli na Nifty jer je međju starijima, ali isto tako ima i najveci postotak pogresnih rezultata pa meni jednostavno nije bio opcija🤷🏻‍♀️
    Flower dobrodosla 🥰
    Razumna ❤️😘
    Stelic ja sam morala hrpu maknut da mi stane, sve sam skratila ili nesto i obrisala sto svojom voljom, a nesto nisam ni skuzila🙈
    Flo&Malag ❤️💙😘
    Sani 😘😘😘😘

Hvala ti puno na odgovoru! 🥰 Čitala sam puno o toj platformi, zato sam i razmišljala o You51 ali sam vidjela da je noviji test pa mi je bilo teško donijeti odluku. Ne znam kako mi je promaklo da qualified rade na istoj, a baš sam puno čitala o njemu jer sam vidjela da ga je radila većina cura sa foruma 😀. Puno si mi pomogla sada!

Ja sam danas išla do Vinogradske jer mi je moja ginekologinja rekla da mi ona ne može otvoriti komplikacije i ako bi mi mogli u Vinogradakoj napisati preporuku 🤷‍♀️. Na poslu mi ne daju da se vratim jer radim s tek operiranim pacijentima težak fizički posao, u Vinogradskoj doktor kaže da to mora moja ginekologinja (što je i logično), a moja ginekologinja kaže da nema na temelju čega 😅. Ono, luda kuća, nemam pojma što će biti sa mnom, još koristim godišnji.
    Napravio mi je i ultrazvuk, bebica je odlično, super se razvija :). Dao mi je uputnicu za kombinirani probir pa idem krajem 9 mj. 

🙋‍♀️ 28 - AMH 6,8
    💁‍♂️32 - asthenozoospermia ➡️ normozoospermia
    👶 Pokušavamo od 2021.
    3/2023. Prvi IVF - Vinogradska - Gonal 225/ Bemfala 225 + Cetrotide + Ovitrelle - aspiracija 17.3.(9 js - 4 embria - 1 petodnevni na kraju, 0 ❄️), transfer 22.3., 12dnt 58,9 / 14dnt 96 /16dnt112/ 19dnt106 - biokemijska
    7/2023. 3js - 1 trodnevni, 0❄️. Beta 31.7. 13dpt 410. Beta 2.8. 916 🥰. 16.8. 6+3 💗 28.8. 8+1 💗 21. 9. 11+4 💗 YOU51 ☑️ it's a girl 💜

Mehro
    28. Kolovoz 2023. 12:08

mala_plavusa36

Drage ženice može savjet!
    Prije 6 dana sam vadila betu, bila je 201. Danas sam ju ponovila, 3061! Po kalendaru nisam ni 5 tjedana (4+4).
    Jel to ok? Nije previsoko? 🫣

Čestitam, neka sve bude odlično, uživaj u trudnoći 🥰❤️

🙋‍♀️ 28 - AMH 6,8
    💁‍♂️32 - asthenozoospermia ➡️ normozoospermia
    👶 Pokušavamo od 2021.
    3/2023. Prvi IVF - Vinogradska - Gonal 225/ Bemfala 225 + Cetrotide + Ovitrelle - aspiracija 17.3.(9 js - 4 embria - 1 petodnevni na kraju, 0 ❄️), transfer 22.3., 12dnt 58,9 / 14dnt 96 /16dnt112/ 19dnt106 - biokemijska
    7/2023. 3js - 1 trodnevni, 0❄️. Beta 31.7. 13dpt 410. Beta 2.8. 916 🥰. 16.8. 6+3 💗 28.8. 8+1 💗 21. 9. 11+4 💗 YOU51 ☑️ it's a girl 💜

darliv
    28. Kolovoz 2023. 12:18

Tikvice 🥰
    Cure sretno svima, kreće aktivna jesen, neka svima donese plusiće 
    Ja sam jučer bila na hitnoj, pretprošlu noć sam imala nepodnošljive bolove u lijevom jajniku i odmah sam počela lagano krvariti, znam da ne smijem piti lijekove, ali toliko mi je bilo loše da sam popila Brufen i Normabel i tada me malo popustilo do izdržljivog, krv je jako tamna i napunila mi je taj dan recimo dnevni uložak, i sad svakih par sati kao da se negdje skuplja i minimalno iscuri, i kod brisanja mrvičasto, ugrušaka nije bilo.. beta jučer 661, naravno ništa se još ne vidi osim oskudno te tamne krvi u rodnici, dobila još Duphaston i za tjedan dana pregled.. bolova više nemam nekih osim blagih kao rastezanja.. Znam da nema garancije, beta bi mogla biti veća, ti bolovi me psihički iscrpljuju i ne preostaje mi ništa drugo nego čekati sljedeći tjedan 🫣

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙

• MiliPe
    28. Kolovoz 2023. 12:49

Cao devojke. Evo opet mene sa pregleda sad je sve "uredu". Veceras dajem sebi stop injekciju ali umesto ovitrele je zamenila sa triptofem i to dve. Da li je neka od vas imala iskustva sa Triptofemom jer sam čitala malo na internetu da nisu bas pozitivna mišljenja . Želim svima sve najbolje šta imate ove nedelje. 🙏😊

🙎🏻‍♀️34 god sve uredu Amh 3,4ng
    🙍🏻‍♂️43 god asthenozoteratozo
    1.Icsi 6.23 ▶️ 19 js - 2 ❄️ u pn stadij Beta ❌
    8.23 Icsi ▶️ 16 🥚Nema ❄️ Beta ❌
    1.24 Icsi ( Elnova, Puregon, Orgalutran) 18 js 6 🥚 Nema ❄️ Beta ❌
    13.11 Fet 2x Morula Beta ❌
    3.2025 🔜 Pfc Prag

• luna573
    28. Kolovoz 2023. 13:00

Jurky32

Pozdrav cure drage 👋 nadam se da ste mi sve dobro 😘 nisam stigla čitati ovih dana i sad ću upasti kao padobranac sa nekoliko pitanja, nadam se da nećete zamjeriti. Alii obećavam da ću pročitati zaostatke i svakoj posebno zaželjeti sreću 🥰
    Danas sam u Zg, čula sam se sa svojom bivšom doktoricom iz Petrove, isposlovala kod soc. gin uputnicu i otišla u Petrovu malo s doktoricom popričati prije mog sljedećeg postupka na Sv. Duhu. Uputila me da ponovno izvadim nalaze za sve spolne hormone, štitnjaču, folnu te me šalje da napravim testove na trombofiliju i kariogram oba partnera.
    Na kariogram sam ja već trebala ići ali na dan termina nikako nisam mogla, pa sam ga otkazala. Sad bi ja htjela da vi meni objasnite što je točno kariogram, znate sigurno bolje nego Google 😁 i ako koja od vas zna mogu li se telefonski ili mailom naručiti na to. Dobila sam internu uputnicu iz Petrove za Rebro. Dalje, sigurno netko zna radi li laboratorij u Petrovoj normalno kao i prije? I zadnje pitanje, testovi za trombofiliju mi se nalaze na zajedničkoj uputnici sa hormonima pa me zanima vade li i to u Petrovoj? Unaprijed hvala na odgovorima 🥰 šaljem puse svima i sretno svima koji imaju nešto ovih dana 🤞🤞🥰

Mi smo nedavno radili kariogram u Klaićevoj i narucili smo se telefonski. Isto smo dosta cekali termin( narucivali smo se u 5.om mj a termin dobili 7.8.) ali to je bilo najbrze od svih bolnica, ing.Lisjak je jako draga i poslala nam je nalaze na mail  za 18 dana 

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

Jurky32
    28. Kolovoz 2023. 13:22

Johica, Sani, Luna, hvala cure 😘

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• Tikvica
    28. Kolovoz 2023. 13:40

Mehro meni je odmah mpo lijecnik napisao mirovanje nanalaz i kasnije odma dr kojami vodi trudnocu, soc gin onda postupa po tome. 
    Drago mi je da sam ti olaksala sa NIPT😘
    Mala plavusa beta je odlicna 👌🏻 sretno dalje
    Darliv svakako pokusaj izbjec sve tablete za bolove, osim paracetamola, koliko god mozes, aako ne mozes vidi da ti dr veli koji je najmanje opasan, za brufen znam da su meni rekli ni slucajno. Mislim, na kraju za glavobolju/migrenu mi nisu nis drugo rekli da mogu osim paracetamola ali vidi mozda mozes nesto drugo za bolove ako su neizdrzivi. Drzim fige da sto prije prodje😘

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.