Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bebolina2024
    21. Svibanj 2023. 16:37

anaa3332

ozdrav cure,ovako prvi odnos sam imala 2.4. Dakle prvi odnos ikad🤣 zatim sam malo krvarila tu noc (crvena krv svjeza) i stalo je,dan nakon 3.4. Sam opet dobila krvarenje trajalo je 5 dana,neznam dal je to bila obicna menga ili zbog himena jer sam se svasta nacitala,pa sam zbunjena,nakon toga sam opet krvarila 27.4. Ali slabije nego inace 2 i pol dana max 3,imala sam mozda 2 puna uloska krvi u ta 3 dana,vadila sam betu 2.5.,8.5., i 17.5. Svaki put je rezultat 0.0,bila sam kod gin 17.5. I reko je da ne vidi nikakve znakove trudnoce,al vjv je prerano da bi on to vidio,od tog odnosa je sada proslo 6 tjedana,sta vi mislite dali sam mozda trudna?

Ne znam jel ti želiš ostati trudna ili ipak ne želiš ostati trudna ali onda si definitivno fulala stranicu.
    Svakako po ovome djeluje da nisi trudna.
    Ako želiš ostati trudna za to treba proučito općenito cikluse i onda usporediš sa svojim i pratiš O.
    Ako ne želiš ostati trudna odeš kod ginekologa i savjetuješ se o kontracepciji.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

Hope1982
    21. Svibanj 2023. 16:41

Sanii - super kreces i ti 👏🤞👍upisano 👊
    Nirvana2023 - normalno je zeljeti jos djece. Bez obzira imala ih jedno dvoje ili troje ili vise. Tvoja zelja je jednaka mojoj za prvim i to nista ne umanjuje. Niti trud niti bol niti razocarenje niti tugu kod neuspjeha. To sto si imala uspjeh i srece od prve je super. I nemoj radi toga osjecat nesto da ne kazes to nekome jer to sve drugima daje nadu. Moja sestra je u 38 iz prve uspila isto. A vidi mene 🤷‍♀️ Meni je drago za svakog kome uspije tako da ne mora prolaziti razne osjecaje dalje. Zasto je tako? Ne znam i ne zelim trositi vrijeme i svoj mozak na razmisljanje na pitanjima koji nemaju odgovor. Svako ima svoj put i tim putem mora proc. Obilaznice nema. Svidjelo se to nama ili ne. Sta se tice testova , da svako nek radi kako mu je lakse. Ja sam ih do sad radila svaki put i svaki put se veselila, nadala itd. I nakon toga dozivila pad. Al stres koji sam prolazila cekajuci jutra da ih ponovim i da gledam dal testovi tamne mi je bio veci nego biti u neznanju dva tjedna. Na ovom nasem putu u MPO vodama nema garancije. I da me netko pita savjet, u ovom trenutku svakom bi preporucila cekanje bete nego testove. Betu uradis dobis nalaz i ides dalje. Ok to ne znaci da ce sve biti u redu i da ce se beta duplat itd. Znamo svi kako to ide. Ali treba se nadat, vjerovat, biti optimistacn i ocekivat pozitivan ishod. Kroz godine razmisljanja shvatila sam da ja na to imam pravo. Imam pravo da se veselim da vjerujem da ce sve biti dobro da cu uskoro biti trudna. Imam pravo da mastam, zamisljam i da se veselim. Jer ja to zasluzujem. I tako ce biti jednog dana. 🫶
    Amadeus - poznato mi to. Prosla sam ih dosta pa cak i one koje su skrivale to od mene. Nije lako. Al digni glavu i idemo naprijed. I ti ces jednog dana biti trudna. Mozda to nije danas al bit ce 🫶

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

• Tikvica
    21. Svibanj 2023. 16:59

Flo tnx, to sve uzimam i ja. 
    Malag daj pls objasni tu aktivnu folnu🤔
    Ja uzimam folacin (to mi je rekao dr) i novalac jer sadrzi sve kaj treba. Koju aktivnu treba uzimati i koliko?
    Pbtab micka ja sam ti nakon miss ab krvarila nekih 10 dana i onda jos 5 sogirno smedjarila, nakon toga sam imala izljev 14 dan i trajalo je oko 5 dana i onda nakon 30 i nesto dana dobila iducu mengu s tim da je bilo bas obilno. Mene je hvala Bogu ulovilo na stepenicama prema stanu i doslovno sam do prvog kata sve imala krvavo po nogama do tenisica (ljetno vrijeme, haljinica, jao kako bi to izgledalo negdje u gradu ) 🙆🏻‍♀️
    I onda su mi jos 2 mjeseca bile jace i ciklus mi seproduzio malo i poslije toga se sve vrstilo na staro i doslovno u sat (meni su cijluso 26 dana i uvijek je tocno).
    Vidis, kalcij ne pijem, to cu ubaciti malo kasnije 😃 hvala ti 😘
    Sani ajme, pamenije ovo proletilo, kreces 🙏🙏🙏 sad sam i radi tebe uzbudjena 😊😊😊❤️😘
    Sto se tice prehrane, da, sada cu si pokusati napraviti plan i da bude zdravo i radi sebe jer sam kroz ove dvije godine natukla malo visd od 20 kg pa jednostavno ss i sad vec jedva krecem 🙆🏻‍♀️ imam 82 kg🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Malag i ja ne volim ribu, mogu akomi netko ocisti skroz pojesti bijelu ribu ali nisam ljubitelj 😩 iz mora lignje i hobu volim, a orada, kovac, zubatac ok, a drugo bas i ne 🙈
    Nisam razmazena nego mi je to jedino bilo fino kad su mi ocistili🤣🤣🤣
    Nikita tnx. U postupku uvijek pijem sokove (cikla, naranca, jabuka, mrkva, ananas), ali onda nakon transfera stanem. 
    Budem si sad i dalje radila 😊 tnx
    Jube kod dr L. se uvijek pikm izmedju 9-11😊

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

anii208
    21. Svibanj 2023. 17:03

Amadeus

Frendica mi opet zatrudnila iz prve. Pokosilo me, ne mogu to uopce zamisliti, da netko nikad nije docekao mengu, ono razocaranje, a neko broji dvoznamenkaste doceke. Bas mi je u *urcu raspolozenje, ne mogu si pomoc. Trigeriralo mi je sav jad koji sam zatomila nakon uspjesnog zamrzavanja

Amadeus isti scenarij - neki dan, na dan kad sam dobila svoju negativnu betu frendica mi je poslala sliku svog testa (vise slika) , sutradan mi je poslala sliku svoje bete koja je preko 600 i sliku svih pizdarija koje je vec kupila za dijete. Nemam bas nikakav savjet osim da se dobro isplaces i idemo dalje 🤷🏻‍♀️ Nosimo križ koje nismo birale i nazalost nemamo drugi izbor nego ici dalje 🤷🏻‍♀️ Šaljem hug i nisi sama 😘

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

PBTAB
    21. Svibanj 2023. 17:10

Tikvica

Flo tnx, to sve uzimam i ja.
    Malagdaj pls objasni tu aktivnu folnu🤔
    Ja uzimam folacin (to mi je rekao dr) i novalac jer sadrzi sve kaj treba. Koju aktivnu treba uzimati i koliko?
    Pbtabmicka ja sam ti nakon miss ab krvarila nekih 10 dana i onda jos 5 sogirno smedjarila, nakon toga sam imala izljev 14 dan i trajalo je oko 5 dana i onda nakon 30 i nesto dana dobila iducu mengu s tim da je bilo bas obilno. Mene je hvala Bogu ulovilo na stepenicama prema stanu i doslovno sam do prvog kata sve imala krvavo po nogama do tenisica (ljetno vrijeme, haljinica, jao kako bi to izgledalo negdje u gradu ) 🙆🏻‍♀️
    I onda su mi jos 2 mjeseca bile jace i ciklus mi seproduzio malo i poslije toga se sve vrstilo na staro i doslovno u sat (meni su cijluso 26 dana i uvijek je tocno).
    Vidis, kalcij ne pijem, to cu ubaciti malo kasnije 😃 hvala ti 😘
    Sani ajme, pamenije ovo proletilo, kreces 🙏🙏🙏 sad sam i radi tebe uzbudjena 😊😊😊❤️😘
    Sto se tice prehrane, da, sada cu si pokusati napraviti plan i da bude zdravo i radi sebe jer sam kroz ove dvije godine natukla malo visd od 20 kg pa jednostavno ss i sad vec jedva krecem 🙆🏻‍♀️ imam 82 kg🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Malagi ja ne volim ribu, mogu akomi netko ocisti skroz pojesti bijelu ribu ali nisam ljubitelj 😩 iz mora lignje i hobu volim, a orada, kovac, zubatac ok, a drugo bas i ne 🙈
    Nisam razmazena nego mi je to jedino bilo fino kad su mi ocistili🤣🤣🤣
    Nikita tnx. U postupku uvijek pijem sokove (cikla, naranca, jabuka, mrkva, ananas), ali onda nakon transfera stanem.
    Budem si sad i dalje radila 😊 tnx
    Jubekod dr L. se uvijek pikm izmedju 9-11😊

Draga, novalac ti ima aktivnu folnu najnovija generacija 😂 tak da si pokrivena sa svime kad pijes novalac. On je dovoljan za prvotromjesecje, nakon 12tj.t kazu da je unos folne od 400-800 i onda ju pocnes dodatno piti. Imas od dietpharma folic active, 1 kapsula ima 400 mikrograma.

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Jube2
    21. Svibanj 2023. 17:15

Bebolina2024

Jube2

To su sve gonadotropini za zene s niskom ovarijskom rezervom…

Kolika je tvoja zaliha?
    Vjerojatno svaki lijek zna se kome paše kome ne. Ali baš kod nas u bolnici svi nekako isti protokol možda 1 lijek razlike. Pa si mislim da nam ne može svima sve isto odgovarati.

Oko 5

🍒39 🦁45
    2022. 👶
    2023. AMH 2,1
    5/23 stimulacija, ET 2x3dn, beta 😞

PBTAB
    21. Svibanj 2023. 17:18

Amadeus

Frendica mi opet zatrudnila iz prve. Pokosilo me, ne mogu to uopce zamisliti, da netko nikad nije docekao mengu, ono razocaranje, a neko broji dvoznamenkaste doceke. Bas mi je u *urcu raspolozenje, ne mogu si pomoc. Trigeriralo mi je sav jad koji sam zatomila nakon uspjesnog zamrzavanja

Nažalost, prosla sam ovako nesto vise puta. I sada sam okruzena trudnicama, prije to nisam primjecivala i uzimala k srcu ali sada to itekako vidim. Nasi svi prijatelji imaju po četvero, petero djece, jer te njihove žene ostaju trudne kad ih muževi samo pogledaju. Mi smo jedini koji nemaju djecu, jos, bit ce i to nadam se. I njima je tesko shvatljivo kako to da nam ide tako tesko i kako to da smo morali potraziti pomoc. Nijedna od nas nije birala ovaj put, svaka nosi svoj križ i tezak je ovo put i to je borba ali ponosno digni glavu i budi jača od svih, jer ti i jesi jedna snažna lavica ❤️ jednog dana ces i ti biti trudna vjeruj mi 🤗🥰❤️

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Joka95
    21. Svibanj 2023. 17:42

U potpunosti vas razumijem cure. Sve mi teze pada vidjeti oko sebe trudnice i saznati da su mi čak i srcu bliske osobe trudne. Jednostavno onaj ko je proso nešto ovakvo će samo razumjeti takve stvari.  Nadam se da će uskoro doći naše vrijeme ❤️

👩‍🦰 - 30, AMH 5.5 ,endometrioza l.jajnika,MTHFR 🧬
    👦 -43, zdrav ko dren
    Poliklinika CITO - 2021./2022. 4 postupka, 3ET ❌️❌️❌️
    Kbc Split :
    1.04/23- ET 1 🍀- biokemijska trudnoća 💔
    2.ET 3/24 - beta 👎,2 ❄️❄️
    1/25- 1.FET beta 👎
    Vjeruj, i sve što treba doći, doći će ... 🩷

Roxy ✨
    21. Svibanj 2023. 17:47

Jube upute su uvijek različite. U prvoj stimulaciji sam se pikala u 18h a u drugoj (druga klinika) u 12h tako da je to sve individualno, ali meni se cini da su cure na Sv. Duhu se pikale popodne ako sam dobro pohvatala da si tamo 😅
    Amadeus zao mi je sto se tako osjećaš. Prolazila sam i ja kroz razne osjecaje. Ali isto tako s vremenom sam se naucila nositi s time i biti zadovoljna sa svime sto imam u zivotu. A ako ne dodjem cilja da imam dijete barem znam da sam se borila kao lavica i dala sve od sebe sto sam mogla. I da mogu biti ponosna na to. Samo hrabro dalje, i nemoj se usporedjivati. Jer ti si jedinka, hrabra lavica koja je sve spremna uciniti za svoje dijete/djecu. Jer da nisi ne bi bila ova teska borba stavljena ispred tebe. Šaljem ti zagrljaj 😘
    Nirvana zao mi je 😔 I nemoj se osjećati krivo zato sto vec imas dijete, a zelis jos jedno. To je tvoje pravo, i to ti ne moze nitko umanjiti niti uskratiti. Dok god imas snage bori se za ono sto zelis ☺️ 
    Sani juhu, kreces i ti 🍀🥳🍀🥳

💃35( sve ok) 🕺 33normo.
    1. IVF 02/21.( Gonal F, Fyremadel, Ovitrelle, Brevactid. 7js 6 oplodjenih. 2 trodnevne vracene.❌ 4 🐧.
    2.FET/20.05.21. 2 dvodnevna-missed ab.💔
    3.FET/09.10.21. 2 dvodnevna ❌
    Poliklinika CITO:
    4. IVF 07/22. 8js➡️ 6 bc
    ET. 02/08/22. 2 blastice ❌
    5.FET(stimulirani) 01/23 🐧🐧❌
    6.FET(stimulirani)07/23 otkazan transfer ❌
    7.FET(prirodni) 08/23 🐧🐧❌
    8. IVF(dugi protokol) 7 js➡️5 bc 🐧 freeze all
    9. FET 01/25. 1 blastica ❌️
    10. FET 03/25. 1blastica ❌️

Razumna
    21. Svibanj 2023. 17:54

Oko mene isto ima puno trudnica, cak i najbolja prijateljica koja je bila sa mnom u mpo od prve je ostala trudna i sad treba roditi... Sestrična nisi blizance koje je spontano ostala trudna, ima već dvije curice... Svi mi stalno šalju slike robice, krevetića, kolica.... 
    A ja imam osjećaj da za svima kasnim, imam taj neki osjećaj manje vrijednosti što ne mogu prirodno ostati trudna nego mi je potrebna pomoć, i ajde barem da ta pomoć djeluje. 
    Pravim planove za dalje, na poslu kreće veliki projekt koji se trajati 3mj i nakon njega idu veliki bonusi pa sam mislila malo odmoriti tijelo a i ljeto je najbolje za mršavljenje, izgubiti 10kg i krajem 8 krenuti po svoje smrzlice. Nemam što drugo

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.