Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mm11
    16. Ožujak 2022. 13:22

imala sam inseminaciju 28.02. (totalno prirodnu čak i bez štoperice) i 15 dana nakon inseminacije sam vadila betu koja je 215 što znači da sam trudnaaaaaaa , sutra mi je 17.dan pa idem vaditi opet da vidimo jel raste kako treba

kako sam ja uspjela preko neta vidjeti čini mi se da je to čak dosta visoka beta ako se ne varam? Od simptoma totalno osjetim da sam trudna jer imam nekakve grčeve u stomaku što sam čula da je dobro (i to većinom na pomicanje), nije mi ni slično kao kad čekam mengu nego baš osjetim drugačije

nadam se da će beta rasti kako treba i da će mi se plod vidjeti uskoro u maternici, čitala sam sve i svašta i čula od kada pokušavam ostati trudna, tako da sam sva isplašena od spontanih, vanmaterične, biokemijske i šta god već postoji 

🙋🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️38 👩‍❤️‍💋‍👨2012 💍 2017
    radimo na bebi od 07/20
    Blagi PCOS
    Zadnja menga 02.08.22.
    Inseminacija 28.02.22.✅
    Trudnoća 12.03. +
    Termin 21.11.22.
    Trudnoća 16 tjedana! ❤

Dashuri
    16. Ožujak 2022. 13:24

Ljubica 93

mag.nolija

J_Lo imas pravo, dugo se ceka na pregled endokrinologa, na nuklearnoj, znam jer i sama cesto idem tamo. Ako nemas neku vezu da te netko pogura onda pođi negdje privatno, hormone izvadi na uputnicu i onda s tim nalazima u endokrinologa privatno. Jer toliko cekanje stvarno nema smisla… To nase zdravstvo🙄.
    Pecotić ne radi na ambulanti za stitnjaču, znaci mislim na onu ambulantu gdje se vadi i krv za stitnjaču i tamo se ustvari ide i na misljenje i pregled endokrinologa. Pecotić je ginekolog, moguce da mu je druga specijalizacija endokrinologija ali svejedno nema nikakve veze sa ambulantom za stitnjaču.
    Privatno endokrinologa imas po svim ovim privatnim poliklinikama, npr sunce…

A nezz stvarno kako nije isto ako je endokrinolog onda je endokrinolog. Još bolje u njega ic jer je u rodilištu i on samo pusti internu uputnicu i brže idu neke stvari, il?

A stvarni se nisam susretala s time tako da ne znam i ako sam šta krivo rekao nije namjerno curke.

Nek me neko ispravi ako sam u krivu, al ginekološka endokrinologija obuhvaća ispitivanje hormonskog statusa odnosno provjeru hormona koji su međusobno povezani i utječu na menstrualni ciklus žene, njenu plodnost i ostale funkcije. Ja kad sam radila HSG bila sam na odjelu ginekološke endokrinologije.
    Doktor Pecotić je moj bivši ginekolog (dok je još bija u Solinu u ordinaciji).

Anči super broj!!! 😍 Da se sve oplode i bude puno smrzlića!
    Sani88 čestitam od srca! Da sve doživimo pozitivnu betu 🤗🥰😘😘😘

05.12.2022 💗

• mm11
    16. Ožujak 2022. 13:26

Aircon

mm11

Kada se u Osijeku vadi beta, da li se može uzeti broj za trudnice iako nemam još trudničku knjižicu tj da li će mi stvarati problem tamo ako uzmem broj za trudnice?
    Sutra idem vaditi betu drugi puta, malo žurim ujutro jer se još moram vratiti na posao

Koliko ja znam nema nazalost preko reda… Meni je jednom tako bilo jako hitno, dosla sam jako rano, ono tipa 6.15 sam uzela broj i dosla sam na red oko 7.35 bas se sjecam….

znači može se i prije 7h uzeti broj? ja sam jučer došla u 7:05, a ne red sam prošla u 8:00

🙋🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️38 👩‍❤️‍💋‍👨2012 💍 2017
    radimo na bebi od 07/20
    Blagi PCOS
    Zadnja menga 02.08.22.
    Inseminacija 28.02.22.✅
    Trudnoća 12.03. +
    Termin 21.11.22.
    Trudnoća 16 tjedana! ❤

Anči 💕
    16. Ožujak 2022. 13:26

mm11

Kada se u Osijeku vadi beta, da li se može uzeti broj za trudnice iako nemam još trudničku knjižicu tj da li će mi stvarati problem tamo ako uzmem broj za trudnice?
    Sutra idem vaditi betu drugi puta, malo žurim ujutro jer se još moram vratiti na posao

Uzimas onaj hitni broj..nema veze sto nisi "sluzbeno trudna"..i na uputnici ti pipe beta hcg hitno..sretno 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Leky
    16. Ožujak 2022. 13:27

Mashkica ja upravo preboljela prehladu, puno caja, utopli se, mozes aquamaris u nos, brzo ce to proci 🙃
    Anci super broj, neka su sve pune i da se oplode 🍀
    Petra polako, dan po dan, biti ce to sve dobro 🍀
    Danas samo lijepe vijesti i pozitiva ❤

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Anči 💕
    16. Ožujak 2022. 13:28

Petra samo odmaraj..bit ce to sve kako treba 🤞🏻
    Sunny boli me dosta i malo mi je loše, ali nema veze... 🙈
    Hvala cure svima ❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Dashuri

mm11

imala sam inseminaciju 28.02. (totalno prirodnu čak i bez štoperice) i 15 dana nakon inseminacije sam vadila betu koja je 215 što znači da sam trudnaaaaaaa, sutra mi je 17.dan pa idem vaditi opet da vidimo jel raste kako treba

kako sam ja uspjela preko neta vidjeti čini mi se da je to čak dosta visoka beta ako se ne varam? Od simptoma totalno osjetim da sam trudna jer imam nekakve grčeve u stomaku što sam čula da je dobro (i to većinom na pomicanje), nije mi ni slično kao kad čekam mengu nego baš osjetim drugačije

nadam se da će beta rasti kako treba i da će mi se plod vidjeti uskoro u maternici, čitala sam sve i svašta i čula od kada pokušavam ostati trudna, tako da sam sva isplašena od spontanih, vanmaterične, biokemijske i šta god već postoji

Čestitam!!! Dokaz si da inseminacija ipak ima smisla kad je sve u redu!!! 😍🤗
    Nemoj se opterecivat, ne mozes na nista utjecat osim virovat da ce sve bit u najboljem, najsavrsenijem redu!! Sretno draga! 😘

05.12.2022 💗

Antoneta

mm11

Ja uvijek uzmem broj za trudnice, jer inače ne znam kako bih stigla. A na uputnici ti piše hitno tako da... 

👰‍♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
    🤵‍♂️31g (oligoastenozoospermija)
    1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
    03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
    2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
    01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
    02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
    03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
    ❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf

annboleyn
    16. Ožujak 2022. 13:32

Sani neka se pravilno dupla 🤞
    Rainbow navijamo najjace za jednu ali vrijednu 🙏
    Malala i Anci odlican broj, nek ih se sto vise oplodi 🙏🤞
    Arnoldica super test, neka tamni 😍
    Petra samo strpljivo, bice to ok 🙏
    Dashuri i ako ima jos pupica, sretno vaam 

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Antoneta
    16. Ožujak 2022. 13:33

mashkica

Arnoldice čestitam, Bogme dobra crta bas bas😍😍😍
    Malala wow super rezultat😍😍 neka se sve oplode!
    Sani88super je to Beta za 9dpt. Da se dupla pravilno🤞❤️
    Anci to je i moj broj bio apsiriranih, pa sam dva puta FET imala i Bogme još dva zaledjena. Nadam se i ti isto da ces imati smrzlica❤️
    Petra odmaraj i ugadjaj sebi, ta gestacijska je fkt mijenja, moja bila mala i sad sve normalno. Bude dobar sljedeći UZ, a dotad samo uživaj i odmaraj.

Cure ja sam neku prehladu ili virozu potkacila katastrofa, evo dva dana već grlo i pluca me bole, kašljem grozno, temperaturu imam koja ide do 38 stepeni. Radila sam brzi test na covid i negativan je. I nadam se da nije covid. I Sta god da je da će brzo proći i da neće smetati bebi, bas mi nije svejedno.

Ako ti ne bude bolje, obvezno se javi dr neka ti pusti uputnicu za pcr test. Kolegica moja prije 2 tjedna imala koronu, na brzom dva puta negativna, na trećem (pcr) testu pozitivna.. Naravno da ne mora biti i kod tebe slučaj, ali s obzirom na bebača, opreza nikad dovoljno, samo topli savjet 🥰. Odmaraj i brz oporavak! 💕

👰‍♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
    🤵‍♂️31g (oligoastenozoospermija)
    1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
    03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
    2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
    01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
    02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
    03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
    ❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.