Piskavica - pomoć kod dojenja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Petra41

Broj poruka: 34

Prijavi adminu

Svi se zale na to kako imaju previse mlijeka. I frca na sve strane i ima za cijeli kvart. Sigurna sam da nisam jedina koja mlojeko na kapaljku izvlaci i stalno mi se cini da jos malo ne bi bilo na odmet. Pa makar jednu bocicu da imam za idojit kad zatreba. Toliko se spominje svugdje piskavica kao pomoc pri laktaciji i kolicini mlijeka. Da li je netko probao? Caj? U prahu? Kapsule? I koliko zapravo ima koristi od toga? I ako je netko kuhao caj, da li moze med u to? I jel se sjemenke stvarno jedu? :(

22.07.2014. <3

renata6

Broj poruka: 2713

Prijavi adminu

Koliko sam skužila malecka će napuniti 3 mjeseca, sad će joj skok u razvoju i možeš sama povećati količinu mlijeka stavljajući ju češće na podoje. Ne znam za piskavicu, ali evo ovo je moj savjet.

Petra41

Prijavi adminu

Je je tri mjeseca danas. Ma stavljam ja nju kad god hoće i koliko god hoće :) misliš da bi trebala i češće?

22.07.2014. <3

renata6

Broj poruka: 2713

Prijavi adminu

Tada oni nacicavaju, mislim po prirodi traže i žele više, znači normalno da ako više stavljaš, tijelo će dobiti klik i više će se prozvoditi, to je moguće i vidjet ćeš kroz par dana da će se i količina povećati i biti joj na raspolaganju sljedeća tri mjeseca. Nisam za unos nikakvih podražujućih stvari ako se na prirodan način može potaknuti a govorim ti i iz vlastitog iskustva da može.

• paris

Broj poruka: 398

Prijavi adminu

Petra, nisi jedina.. kod mene bez obzira na sve skokove nikad mlijeka nije bilo na bacanje i sigurno nije štrcalo samo od sebe na sve strane. Bio je samo jedan period kada mi je kao znalo kapnuti samo od sebe ali to je trajalo par dana, a to da mi se slijeva samo od sebe ili se budim u potocima mlijeka mi je stvarno samo san  U svakom slučaju ja sam isto isprobavala sve i svašta, pila sam i čaj od piskavive, ali i Hippov čaj za dojilje. Piskavicu sam pila kao čaj, nisam jela nikakve sjemenke nego pila čaj napravljen prema uputama kako se radi. Nisam se natakala time svime, ali kad sam bila žedna prvo bih čaj pila, a onda  sve drugo. Da li ima koristi od toga? Nemam pojma, iskreno da ti kažem, mlijeka je bilo/ima toliko da mali pojede. Možda da nisam to pila bi bilo manje, možda ne bi... bojim se da nema baš točnog odgovora na to.

brcka1902

Broj poruka: 186

Prijavi adminu

Ja pijem piskavicu i da jedem i sjemenke ali kako paris kaže neznaš koliko se mlijeka stvara više jer nažalost nemamo na cicama izražene mililitre da znamo koliko se stvorilo. Nije skupa (12kn) pa ak pomaže, neka. Jedino što od nje imaš izraženiji miris tijela i mokraće po javorovom sirupu.

Petra41

Prijavi adminu

brcka1902

Ja pijem piskavicu i da jedem i sjemenke ali kako paris kaže neznaš koliko se mlijeka stvara više jer nažalost nemamo na cicama izražene mililitre da znamo koliko se stvorilo. Nije skupa (12kn) pa ak pomaže, neka. Jedino što od nje imaš izraženiji miris tijela i mokraće po javorovom sirupu.

sve sjemenke pojedes? i koliko cajeva popijes? ja popijem jedan dnevno i do sad sam bacala sjemenke, ali na kutiji pise da se i one mogu jesti pa nisam bila sigurna da ili ne. i koliko se dugo uopce moze pit? ni ja ne znam koliko pomaze ali eto, ne moze naskodit pa zasto ne :)

22.07.2014. <3

brcka1902

Broj poruka: 186

Prijavi adminu

Petra

brcka1902

sve sjemenke pojedes? i koliko cajeva popijes? ja popijem jedan dnevno i do sad sam bacala sjemenke, ali na kutiji pise da se i one mogu jesti pa nisam bila sigurna da ili ne. i koliko se dugo uopce moze pit? ni ja ne znam koliko pomaze ali eto, ne moze naskodit pa zasto ne :)

Ovako: stavim žličicu na vrh piskavice u veliku šalicu i do kraja vode,cca 2,5 dcl,promiješam i ostavim 20 minuta. Onda jedem s žličicom sjemenke i usput pijem čaj i tako tri puta dnevno(prije jela). Danas sam saznala da se piskavica može i samljeti u mlinčanaku za kavu pa se prah pomiješa s jogurtom i može se dodati cimeta- mojoj frendici je pomoglo pa ću i tako probati. Na kutijici piše da se konzumira dva tjedna ali mi je patronažna sestra rekla da može i dulje i kad dobijem dovoljnu količinu da prestanem piti i onda da opet počnem kad skužim da mi fali mlijeka.

Petra41

Prijavi adminu

Ja sam citala ako je u prahu da jos ima bolji ucinak. Ali nemam taj mlin za kavu.  iako je za sada skroz ok mlika. Curka se ne buni pa za sad je dosta ocito caj. Vidis meni moja patronazna nista nije rekla za piskavicu. Skroz sam slucajno na netu nasla neka istrazivanja.  Ali opcenito nema nigdje koliko kada do kada  ali sad znam :)

22.07.2014. <3

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.