evo mi imamo 2,5 i stno i nikako nam ne ide jednostavno nije jos spreman mentalno,kasno je progovorio sa 2 god i mjesec dana u biti kasni u svemu pa ce najvjerojatnije i u odvikavanju ,mada sam negdje procitala da nije kasno ni ako s tri krene na odvikavanje mi mu tupimo i kad se pokaka u pelenu pitamo ga jesi kakao a on ozbiljno kaze ne mama
ne kuzi jos
Upravo smo se uspješno odvikli od pelena. Curica će imati sada tri godine u osmom mjesecu i pokušavali smo prošlo ljeto ali nekako nam nije išlo bilo je toga po svuda a ništa u tuti :) tako da smo odlučili pričekati i dobro da jesmo jer je to sada uhvatila u roku jedan dan. Mislim da treba poštivati djetetove želje, dakle ako ne želi ili odbija koristiti tutu ne treba ga siliti i pokušati opet za nekoliko dana..ponudila sam joj tutu i rekla je da želi i skinula je u gačice preko dana i rekla sam joj da sada pelenu imamo samo kada idemo spavati i tako smo počeli..za kakicu imamo metodu s igračkom tako da se malo zaigra pa lakše obavi (opusti se) a to sada polako privodimo kraju tako da je više ne hvalimo "pretjerano" oko obavljene nužde već nam to postaje normalna rutinska stvar. Nije nam bilo teško strpiti se dok bude spremna :) sada smo svi sretni i zadovoljni!
Mi krećemo u vrtić na jesen i trenutno smo na odvikavanju, pokušali smo i prošlog ljeta no M je pružao jak otpor pa ga nismo htjeli forsirati. Sada je ok, malac više surađuje, po noći još nosi pelene no kroz dan ne, tu i tamo mu pobjegne na gaćice no ništa strašno, ove godine je puno bolje i nadam se da u vrtić bez pelena.
Uf mi smo izgleda rano počeli :) sin ima godinu i pol, razumije gdje treba kakati, stavlja igračkice na lonku i pokazuje na pelenu da treba kakati i klima glavom kad obavi, ali nikako ga ne stižem skinuti i staviti na lonkicu da sjedi i kaka... valjda je još rano... a za piškiti pogotovo :)
ima netko neki savjet?
Naš junior je sa nekih 17-18 mjeseci samo odlucio krenut na tutu/kahlicu/bukalin... no ne svaki puta,samo kad smo bili doma, pa smo se jos drzali pelena, no nekih 2-3 mj prije 2.rođendana je samo odlučio reći zbogom pelenama... no ipak nam je ostao mali problemčić a to je kakanje u tutu... za to jos trazi pelenu, a i skuzila sam zasto... U pocetku je još i kakao u tutu ali kasnije odustao,am sto je uzasno zivahan pa nema ni minutu mira za sjedit na tuti a uz to i ima jako slab zeludac pa svaki puta kad bi kakako i digo se sa tute, digo bi mu se i zeludac i povratio bi i od tog trenutka moli pelenicu... no necu ga forsirati da odbaci pelenu jer vjerujem kako se sam odlučio na pisanje bez pelenice da ce i se i za ovo uskoro rijesit pelenice...
Sortiraj odgovore
Najstariji