Nekontrolirani ispadi bijesa kod jednogodišnjaka

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mane

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pa ovako,primjetila sam iz nekoliko primjera ovdje na portalu, ali i općenito u životu, da djeca koja imaju ili su naučena živjeti i biti tzv.po planu (po ps-u) jesu problematičnijeg ponašanja.U smislu, sve mora ili radi kako je naučeno npr. spavanje u21, buđenje u 8, jedenje u 10 itd, i to je u redu ukoliko je to isključivo  djetetov ritam, a to je vrlo malo vjeroajtno. Vjerojatnije je da smo mi ti koji mu stavljaju granice i stavljamo spavat u točno određeno doba, isto tako davanje objeda.Međutim dijete nije stroj, a bome nismo ni mi, prema tome,nećemo ga staviti na spavanje, ako mu se večeras pola sat dulje igra s tatom ili mamom i tako dalje.Dakle, mi smo promatrači i djelujmo onda tako, pratimo tu svoju djecu, što i kad im treba, a ne..dosad je tako, pa tako mora i odsad.Naravno, rutina je poželjna, ali ne pod svaku cijenu.I sad, takvo dijete gdje mu je sve isplanirano, iskontrolirano, naravno da ima osjećaj da ono ne može biti kakvo je i kakvo hoće, pa to onda koristi svojim bijesnim ispadima. Upravo su mu ti ispadi pobuna, njegov vapaj za promjenom, da se njega doživi, da se njega posluša i prati njegov ritam.

  • mane

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Što se tiče utičnica, gospođo, to ste se već trebali pobrinuti da ih ili polijepite selot. trakom ili kupite plastične zatvarače. Dijete kad vam radi neku zabranjenu radnju( a vi ih svedite na minimum, jer one ovise isključivo o vama) odmah ga preusmjerite na nešto drugo. AKo vam gura ručice u sifon, odnesite ga u drugu prostoriju i tamo zabavite nečim ili se tamo igrajte malo s njime. Ono će uskoro zaboraviti da ste mu oteli omiljeni objekt želja. Naravno da će se to još ponavljat nekoliko puta dnevno, ali ustrajte.Nek vam ne bude taj NE izgovoren s nekim stresom, nego ozbiljno ponavljajte klimajući glavom: to nećemo dirati. Evo, mama ima za tebe nešto drugo itd.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.