Ne posramljujte djecu zbog masturbacije!

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Martina20

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Samo da se zna da se ne slažemo svi s dotičnom gospođom i s njenim pristupom temi. Naime, ono što je prirodno je INTERES mladih za spolnost, ali ne i sama masturbacija. Odgovornost je roditelja da na ispravan način odgovori na taj interes i da usmjeri ‘'razvoj spolnosti’', o kojem gospođa govori, na pravi put. Sve stvari, pa tako i spolnost, mogu se i KRIVO razvijati. Masturbacija je ponašanje koje možemo prakticirati ili od kojeg se možemo čuvati, već ovisno o shvaćanju smisla naše spolnosti. Roditelj ne treba dijete posramiti zbog toga, ali ga može poučiti i usmjeriti. Masturbiranje doprinosi shvaćanju spolnosti kao ‘'aktivnosti’' usmjerene na nužno postizanje mog užitka. Ne znam u kojem trenutku, ako ikad, takvo shvaćanje spolnosti može prerasti u ono što recimo ja shvaćam zrelom spolnošću, a to je usmjerenost na zajedništvo s osobom suprotnog spola gdje je moj cilj najprije usrećiti osobu koju volim, a ne inzistirati na vlastitom zadovoljstvu. Gospođa pak govori o istraživanju tijela, upoznavanju vlastitog užitka i kasnije korištenju partnera da se to tog užitka dođe. Moje je mišljenje da roditelji ne da ne bi trebali poticati djecu da masturbiraju u javnosti (odakle ženi uopće ta ideja?) nego ne bi uopće trebali poticati djecu da masturbiraju. Kad se kaže ‘'djeca’' trebalo bi precizirati na koju se djecu misli. Petogodišnjake ili petnaestogodišnjake. Malo preskače činjenicu da se masturbacija vrlo lako i vrlo brzo veže uz pornografiju i razvija ovisničko ponašanje, kao uostalom i većina stvari koje nam pružaju ugodu. Da se masturbacija vrlo lako može pretvoriti u ubijanje dosade, ispušni ventil u stresnim vremenima, da ona ustvari toliko banalizira našu spolnost i svodi je na mehaniku postizanja fizičke ugode. Hvala Bogu, postoji i alternativa, postoji shvaćanje spolnosti kao bitno usmjerene na zajedništvo s drugom osobom, kao nešto što se ČUVA za tu drugu osobu, kao potencijal za sebedarje, kao životvorna sila koja od nas traži maksimalnu odgovornost i u koju se upuštamo tek onda kad smo dovoljno zreli prihvatiti je u njenoj složenosti. Spolnost je puno više od istraživanja tijela /užitka. Ona može ostati i jedna tajna koja čeka da bude otkrivena zajedno s osobom koja će biti spremna podijeliti sa mnom cijeli život, i dobro i zlo, i užitak i patnju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.