Bljuckanje kod bebe

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Masha

    Masha

    Broj poruka: 497

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima. Rodila sam prije mjesec i pol dana. Bebač je super, osim što od samog početka obilno bljucka. kažem bljucka jer su me naučili da je povraćanje kad u luku izbacuje dalje od sebe. On baš obilno bljucka. onak se slijeva iz njega.

    Sisa svaka 3 ili 2,5 sata..nekad i 2. Ja imam puno mlijeka. nije od onih igrača što povuku i stanu, on stalno vuče. u zadnje vrijeme je i nervozan na cici ali mislim da su počeli i grčevi.

    ja sam očajna. presvlačim ga cijeli dan. nisam zato očajna. strah me refluksa, onog pilorusa i samo bediram. a od tog nikom nije bolje (muž mi je lud od mog kukanja i strahova).

    Pedijatrica kaže da to je neki refluksić (citiram),ali kak je uredno dobio (1 kg od izlazne i 4 cm) da je to ok. uredno kaka 2-3 puta na dan i ima bar 7,8 mokrih pelena.

    mene muči što svugdje piše da može biti da aje bljuckavac i da ak dobiva sve je to ok, ali on se tak muči s tim. onak bolno se zgrči i izbaci van..nekad odmah. nekad nakon dva sata. ako je odmah onda je to svjeze mlijeko,,,ako je kasnije onda ono usireno. nekad samo vodica (kiselina valjd?) ne znam. ne izgleda mi kao zadovoljna bljuckava beba. više je uznemiren od tog. jako sam tužna i brinem se da nešto nije ok. a svi mi oko mene tepu da to tako treba biti..i da je to nekad tako.

    jako se bojim i jadna sam. pedica kaze da ga ne bi slala u bolnicu  na promatranje da je on zdrava beba. a ja sam sva jadna i zabrinuta. jeste li imali slično iskustvo i kak je proslo kod vas?


    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Ukilele

    Broj poruka: 239

    Prijavi adminu

    Evo ti nazalost friski primjer mame djeteta koje je imalo prirodjenu stenozu pilorusa. To se manifestiralo stagnacijom na tezini, u pocetku obilnim bljucanjem koje je kroz 3-4dana preraslo u obilno povracanje prilikom svakog hranjenja tj nakon minutu sisanja dojke krenulo bi povracanje. Medjutim tvoje dijete je dobilo 1kg na tezini a to ti je sasvim siguran znak da je dijete zdravo. Moguce ima refluks no i to prodje oko prvog rodjendana. Opusti se i uzivaj u bebi. Neka djeca su jednostavno bljuckava. Moj je i nakon operacije nastavio bljucati dosta dugo a problem je rijesen bio. Tako da opuati se.

  • Avatar Masha

    Masha

    Broj poruka: 497

    Prijavi adminu

    Hvala ti. Nadam se da je s vama sad ok. Opustit se ne znam nazalost :(

    S kim god pricam nitko nije imao taj slucaj. Vec mi cudno u kojoj smo manjini


    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar mayathequeen

    mayathequeen

    Broj poruka: 272

    Prijavi adminu

    Hej!!
    Ahh moj se nesto nabljuckao..isto sam bila na sto muka zbog toga ali jednostavno to je takva beba..za utjehu ti mogu reci da kako bude rastao tako ce se bljucanje smirivati i naposlijetku potpuno nestati..znam da frustrira jer ste vjecno i ti i stan/kuca a i on zabljuckani i “mirisete” divno ali nema neke pomoci..zato se za sad probaj koliko mozes smiriti i naoruzati zivcima i raznim krpicama/tetrama/slincekima..proci ce i to razdoblje!!!

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar ivchi87

    ivchi87

    Broj poruka: 547

    Prijavi adminu

    Uf eto i mene, mi smo takodjer nenormalni bljuckavci. Ali kako je vrijeme prolazilo tako sam ja svatila da je to stvarno kod njega tako i da je to normalno. Obzirom da je dobivao po kilu i pol prva tri mjeseca nije bilo govora takodjer da nesto ne valja a ja sam isto brinula. Sad sam prestala brinut, on je jednostavno bljuckavac… takodjer sam imala i imam puno mlijeka i mogucnost je i da se prejeda. Tako da… prestat ces uskoro oko toga brinut. Pocet ces oko neceg drugog sta ti se ucini nenormalno :D

    Ps ako ti i povrati koji put u mlazu i moj je tako znao. Jede jede jede jede jede jede i prejede se, jako se podrigne i sve izleti :D

  • Ukilele

    Broj poruka: 239

    Prijavi adminu

    Vjeruj mi,da nesto nije u redu znala bi. Znala bi u dubini duse. Meni su kad je prvi dan bljucao svaki obrok po 10 puta isto govorili normalno je, al ja sam osjecala da nije. Tako je i sa drugim stvarima. Majka jednostavno uvijek zna i osjeca kad je problem. Svi mi pretjerano brinemo oko djece pogotovo s prvim. Ne bi bilo dobro da je drugacije :)

  • Avatar Masha

    Masha

    Broj poruka: 497

    Prijavi adminu

    Ma stalno me to muci jer prvo dijete ni tako..pa mi cudno. Tjesi me jedino da dobiva ok. Jucer smo se vagali i dobio je 710 g u 20 dana. A i cm je sigurno dobio. Sve mu je malo. 

    Nadam se da cu se naviknuti uskoro. Hvala curke


    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar nanci

    nanci

    Broj poruka: 53

    Prijavi adminu

    mislim da nemoras puno briniti oko toga moj maleni je 6 mjeseci konstantno bljuckao ali je bio od onih beba koje su se samo na sisi smirivale i stalno je nervozno trazio sisu vecinom radi utjehe i nervoze naravno i radi hrane..tako da mislim da mu je to obilno i cesto bljuckanje bilo zbog previse sisanja..neznam da li je i kod tebe slicna situacija ali evo htjela sam te utjesiti da je nase proslo kada je krenio sjediti i jesti kasice..

  • MaMa47

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Draga, ne brini toliko. Moja djevojčica ima 4mj i bljucka od prvog dana nakon svakog obroka, pa čak i sat vremena nakon. 
    Počela se okretati prije par tjedana i čim je potrbuške, ubljucka se. Na kilaži dobiva super, aktivna je i zdrava, ali bljucka nenormalno. Takav joj je bio i braco, zato se ne brinem. Dok god fino napreduje, kaka, papa, nemas brige.
    I ona je nervozna i stalno sam trazila razlog tome, citala, pitala okolo, usporedivala..no onda sam shvatila da je jednostavno mala nervozica i to je to.
    Samo hrabro, sve je to ok.

  • Sparkie

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Bok, i kod nas je bilo slicno. Beba jede puno i cesto i svaki puta bi bljuckala, vjerojatno izbacuje visak, a znala se i zagrcnuti kad bi jela. Onda sam skuzila da meni mlijeko zapravo ide u mlazovima pa sad prvo malo izdojim pa joj tek onda dam, a i kad dojimo lezecki mi se cini da puno manje bljucka. I jos otkad je dobila grceve smo ju nakon sto podrigne poceli stavljati 5 minuta na trbuh i pomoglo je i za grceve i za bljuckanje. Nadam se da ce barem nesto od toga upaliti. Btw beba ima dva mjeseca i bljucala je od prvog tjedna.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.