Mokrenje u krevet

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar katja32

    katja32

    Broj poruka: 52

    Prijavi adminu

    Moj dječak sad ima 10 godina i još mu se zna desit da se popiški u krevet. Nekad rjeđe, a nekad i par dana za redom. Odvikao se od pelena i po danu i po noći sa 2 god, a onda je sa 4 počeo piškit u krevet. Naravno vodili smo ga kod doktora , i oni su rekli da je to vjerojatno reakcija na rođenje barce pa zatim i seke.. Inače baš i nije bio ljubomoran prije bi se reklo malo pre zaštitnički nastrojen prema seki.
    Prije godinu dana su nam opet dr. rekli da je to možda i nasljedno jer je i suprug dosta dugo mokrio u krevet.
    Zadnji put kad sam djetetovu dr. pitala za savjet preporučila nam je nekakve tablete koje bi trebao piti oko 18 sati i ne piti nikakvu tekućinu poslije te tablete.
    Ni sama više ne znam što napraviti. Ne želim vršiti nikakav pritisak na njega jer ga sve to jako pogađa, kad se probudi mokar cijeli dan je ljut i na sebe i sve oko sebe. Kaže da uopće ne osjeti da mu se piški jer prečvrsto spava.
    Tablete mu ne bih htjela davati jer već pije tablete radi sprječavanja epilepsije kao posljedice traume glave.
    Ima li itko kakva iskustva i savjet kako pomoći djetetu?

    <a href="https://lilypie.com/ [lilypie.com]“><img src=”https://lbdf.lilypie.com/gpLkp2.png [lbdf.lilypie.com]“ width=”400“ height=”80“ border=”0“ alt=”Lilypie Pregnancy tickers" /></a>

  • nina.thedogwhisperer

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Neznam…ja svoju znam odnest na wc jos jednom prije nego ja idem lec…to joj I kazem prije nego zaspe I onda ju onako kroz san oko 11 …ona obavi..ujutro se ni nesjeca da je bila…moram priznat da se I meni znalo dogadjat vec I kao tinejdjerki…ja bi sanjala da sam u moru ili negdje I da mi se piski I onda bi kao u snu piskila a ustvari bi se zapravo…mozda ima veze I sa sanjanjem…ja sanjam samo kad sam pod nekim stressom…pratite malo sta se zbiva…ali ni ja mu tablete ne bih davala..pozz

  • fani2

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    moj brat je piškio skoro do puberteta……i onda stalo.češće kod muške djece.
    uzrok nije psihički nego posljedice (osjećaj srama,ljutnje)
    ili tablete ili čekati dok prođe.

    moja curica piškila do 6,5 god i nakon što smo skinuli mandule prestala……negdje sam čitala da postoji nekakva veza jedno sa drugim…ne vidim logike al eto,tako je kod nas bilo. ona isto čvrsto spava ko top!

  • Avatar brcka1902

    brcka1902

    Broj poruka: 186

    Prijavi adminu

    I moj sin piskio sve dok kcer nije prestala imati pelene razlika izmedju njih je dvije godine.Onda su ko prek noci oboje prestali i otada sve ok.

  • Natali11

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Ja sam imala isti problem sa mojom kceri. Mokrila je u krevet skoro svaku noc, pa ponekad i vise puta i to sve godinama. Provala sam sve od pelena, dizanja po noci pa cak i lijekova, ali na zalost nista nije davalo rezultate. Ne znam sto me vise izludjivalo, zabrinutost zbog cega se to dogadja ili moje reakcije na to. Bilo je perioda kad sam pokazivala 100%-tno razumijevanje, a bilo je dana kada bih doslovno bila luda i ljuta ne znam ni sama na koga. Na svu srecu sam cula za Rodger djecji alarm, koji nas je blago receno rijesio muka. To je bezicni alarm sa posebnim gacicama koji reagira na prvu kapljicu mokrace i budi dijete. Na taj nacin dijete trenira reflekse i u roku od 6 tjedana ( u nasem slucaju ) problem sa nocnim mokrenjem je nestao:) ovo je stvarno nesto sto iskreno preporucujem svakome tko ima ovaj problem. Ima najbolje ocjene od svih alarma. Moze se nabaviti u ovom webshopu: www.nomorewet.com i ima gratis dostavu po Europi. Nadam se da sam nekome pomogla:)

  • svemir

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav, 
    imam samo jedno pitanje. Koliko si platila taj aparat.. 
    hvala na odg..

  • Avatar PetLa

    PetLa

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Natali11 hvala ti na tome jer se točno tako sad ja osječam sa svojom curkom.Stara je 7,5 god. i borimo se stim od njene 2g.Išli smo na preglede i sve je bilo ok.Ako će mi ovo pomoći bit ćemo najsretniji svi!! <još te samo molim da mi kažeš cijenu…unaprijed hvala!! PetLa

  • glasrazuma

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Pozdrav,
    točno znam kako se osjećate .sve to sam prošla sa svojim sinom i vjerujte nema što nismo pokušali i vjerujte razumijem sve ove reakcije od razumjevanja do šizenja . Teško se osjećati bespomoćan kada je vaše dijete u pitanju. Mi smo išli kod nefrologa prvo ,kako bi isključili tjelesne razloge ,znači  mikrobiologija ,uzv,nuklearna medicina .Funkcija mokraćnog sustava je bila normalna .Onda smo išli dječjem psihijatru više od dvije godine ( malo je pomoglo ali bi se opet vraćalo). Pa dječjem psihologu ,pa je bilo razdoblja bolje situacije pa opet svaku noć mokrenje,na kraju smo otišli kod gosp.dr. Ćuk , vodili dnevnik mokrenja, preporučio da popije do 18 sati svaki dan 1,5l tekućine a onda poslije do 20 sati 500ml i poslije ništa . Teško se djetetu koje ide u školu pridrzavati toga. jednostavno što je stariji sve se rjeđe događa.  S tim da moj sin isto pije antiepileptičnu terapju i kada mu je drasticno smanjen lijek smanjilo se i mokrenje . Možete li mi napisati koji lijek pije?

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.