Pozdrav,Otvaram novu temu, možda ima još iskustava. Jučer sam bila na izvanrednom pregledu (na hitnoj zbog pritiska u trbuhu). Cerviks je ok, kao i sve ostalo, ali sam primjetila na nalazu da je dr izmjerila FL (bedrenu kost) skoro 2 tj manju od ostalih mjera. Nije ništa komentirala, samo da je sve ok.
Sad sam 19+1, a na zadnjem pregledu sa 16+5 je bilo sve ok. Trbuščić je tjedan veći i dalje, ali ostalo sve u skladu s tjednima. Kod svoje gin idem za 2 tj, dotad ću izluditi. Kaže mi moja gin da ćemo sve provjeriti, ali da je lako moguće da je krivo mjerenje. Da li tko ima slična iskustva? BPD 4.46cm (za 19+3)
HC 16.37cm (za 18+5)
AC 15.04cm (za 20+2)
FL 2.4cm (za 17+2)Hvala svima 🍀
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Hej! Jasno mi je da si u strahu al jos je prerano za brigu. Cesto znaju mjere odsupati po tjedan dva. Da su sve tri mjere manje za 2 tjedna onda je to malo indikativno ali i ne mora biti. Sve to ovisi o preciznosti uzv operatera, samom uredjaju, kako se beba namjestila. A i ne rastu one uvijek simetricno - na jednom mjerenju jedna mjera kasni, a na iducem ta ista zna bit i veca. Manje mjere mogu ukazivat na IUGR tj zastoj u rastu ili sporiji rast bebe, al to bi trebalo bit par takvih mjerenja. Moguce da ce te gin malo cesce monitorirat i pratit rast, iako samo radi jedne manje mjere cisto sumnjam. Jedna lasta ne cini proljece. Samo hrabro i pomalo.
Hej! Jasno mi je da si u strahu al jos je prerano za brigu. Cesto znaju mjere odsupati po tjedan dva. Da su sve tri mjere manje za 2 tjedna onda je to malo indikativno ali i ne mora biti. Sve to ovisi o preciznosti uzv operatera, samom uredjaju, kako se beba namjestila. A i ne rastu one uvijek simetricno - na jednom mjerenju jedna mjera kasni, a na iducem ta ista zna bit i veca. Manje mjere mogu ukazivat na IUGR tj zastoj u rastu ili sporiji rast bebe, al to bi trebalo bit par takvih mjerenja. Moguce da ce te gin malo cesce monitorirat i pratit rast, iako samo radi jedne manje mjere cisto sumnjam. Jedna lasta ne cini proljece. Samo hrabro i pomalo.
Hvala ti! Znam da ovisi o puno stvari, ali jednostavno mi je stalno na pameti jer sam puno toga prošla dosad pa sam i više paranoična nego što bi inače bila
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Da, vidim iz potpisa da si imala svakakve nevolje. Slicno je snaslo i mene i isto me bilo strah kad su mi mjere bebe odstupale. No to je stvarno bas jako cesta pojava, i stvarno na temelju samo jedne mjere koja je jednom odstupala nece ti ni jedan gin dignut paniku. To da u svim mjerama kasni i po +4 tjedana bi bila drama al ma mozda cak ni to. Sad stvarno nemas sto nego pricekat novo mjerenje i vidit jel bebic narastao i koliko. Cekanje je koma, al probaj ne poludit. Cesci je scenarij da neka mjera odstupa neg da je sve po spagi. Drzim fige i vjerujem da ce sve bit oke
Nemojte se brinuti oko mjera previse ako doktor ne daje znacaja na tome.
Kod mog maleckog su otpocetka sve mjere razlicite (glava veca za 2 tjedna, trbuh za nekoliko dana manji, bedrena prati tjedne al nije uvijek isto) i sve je ok. Doktora sam cak i pitala 2 puta za odstupanja rekao je da je to sve normalno. Jednostavno smo svi razliciti i genetski moze dijete biti manjeg rasta ili veceg itd. A i kod nas odraslih ima i asimetrije i odstupanja u svemu 🙈😅
05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
baby boy
Sortiraj odgovore
Najstariji