Mama, nisam gladna!

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar ljiljanajo

    ljiljanajo

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Iz mojeg vlastitog iskustva s Tinom znam samo da nikada ne treba odustati s nuđenjem hrane koju je 1000 puta odbio do tada. Stvarno me ponekad iznenadi svojom reakcijom kada iz čistog mira kaže da hoće ili sam u tišini proba. Maksimalno što smo uspjeli postići u dogovorima je ako je jedan dan mliječni dan, kuglice i ostali slatke žitarice za doručak da slijedeći dan mora biti nešto na kruhu što je poprilično opet ograničeno na dva namaza ali opet više od onoga za što bi se on odlučio bez tog dogovora. Ulaz u njegov svijet i k pozitivnom stavu prema hrani našla sam u njegovoj potrebi za eksperimentiranjem i kuhanjem jer u tome jako uživa. Možda će jednog dana uživati i u isprobavanju raznolike hrane. Za sada smo mi ti koji moramo isprobavati a on se smije gledajući nas.
     Kada se sjetim sebe i svojih ograničenosti u prehrani kao dijete, bacanje hrane u WC, kroz prozor ili vraćanja u lonac dok mama ne gleda a pogledaj me sada :). Vjerujem da sam ja pojela više slatkiša od mojih klinaca sada. Već smo o tome pričale i dalje mislim da to sve dosta ovisi o nama i našim strepnjama i o potrebi da sve ima neki svoj red da nama bude lakše što je isto sasvim legitimna potreba nas roditelja. Mislim da je dobro da ih učimo da se nađemo na pola puta, da se dogovaramo.

  • Avatar skely

    skely

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Također imamo probema sa hranom.Curica mi ima 2,5 godine i 12 kg i neželi jesti meso,voće,povrće…pije isključivo čokolino,keksolino,popije nekad jogurta,pojede kiflu namazu sa margom ili sirnim namazom također voli pojesti tjesteninu sa jajima i bolonjez ali to je svega četiri ili pet žlica,popije vode i to je to.Voli naravno jesti slatkiše čokoladu i smokija..ali to joj ne dajem u zadnje vrijeme.Više sam luda pa neznam kako da je nagovorim da pojede bar komadić mesa ili povrća,soka ni čaja nije htjela piti kada je bila beba samo vode voli popiti i jaaako veliku količinu mljeka…Nije mi nikada bila bolesna uvijek je vesla i zdrava.Volila bi da počne normalno jesti kao i ostala djeca ali ponestalo mi je ideja,pa ako neko zna poneki savjet slobodno neka se javi.Bila sam se izdajala 10 mjeseci i onda sam morala prestati radi svoga zdravlja,i onda je lijepo sve jela ali sada kada je veća ne želi jesti samo traži (kino) čokolino.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.