Maloljetničke trudnoće i mladi roditelji

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ZL

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Neznam pod koju bi temu stavila al pošto sam već rodila odlučila sam pod beba. Ovako stoji situacija ostala sam trudna i rodila sam s 18 godina, znači idem još u srednju školu, pauzirala sam jednu godinu zbog komplikacija u trudnoči. Sad kad su mi krenuli ispiti sve se zaredalo a ja zbog male jednostavno ne stignem učiti, kolko god da pokušavam ne ide mi baš. Više neznam što da radim, a moram bar srednju završiti zbog malene, a i htijela bi i na faks upisati.. Dal se itko zna što raditi u takvoj situaciji? Ja neznam dal postoji ikakva pomoč za mlade roditelje poput mene, obitelj me podržava i pokušavamo sve da završim tu srednju al izgleda da nije dovoljno :(

  • Avatar Lilly7

    Lilly7

    Broj poruka: 24

    Prijavi adminu

    Iskreno ti držim fige da uspiješ, ne odustaj od srednje nikako! Ne znam baš da postoji službena pomoć…Probaj se organizirat da imaš koliko toliko snage dok malena spava neka ti tad uskoče tvoji, suprug ili tko već a ti se baci na knjigu…. Sigurno će i profesori imat razumijevanja, samo hrabro!!!

  • Avatar Nalah

    Nalah

    Broj poruka: 2037

    Prijavi adminu

    klokanica.hr/roditelji/sretna-mama/otvaramo-savjetovaliste-za-majke-poslije-poroda-2569 [klokanica.24sata.hr]

    Možda u savjetovalištu mogu više pomoći

    Ne znam koliko ti je beba stara,ali ako ima uhodani raspored hranjenja i spavanja,iskoristi vrijeme spavanja za učenje,obzirom da te obitelj podržava dogovori se da ju netko pričuva,a ti otiđi u NSB (ako si iz ZG) učiti ili nađi neko mirno mjesto,čak i u nekoj kvartovskoj knjižnici gdje neće biti nikoga i ničega što će te ometati,dok je ovakvo vrijeme možeš sjesti i u najbliži park.Mislim da je to jako bitno,jer doma nema šanse da se fokusiraš,osobito  kad je frka,jer će uvijek netko ili nešto uletiti.Svi znamo kak to ide,red interneta,red telefona,red frižidera,a da ne pričam kak je s bebama.
    Najbolje bi bilo da netko s kim si dobra iz razreda,a prošao je gradivo koje polažeš uči s tobom.Riješi prvo ono lakše da ti se digne samopuzdanje i da uđeš u neki ritam,a za kasnije ostavi teže predmete.
    Bitno ti je da ne odustaješ,jer ćeš bez srednje škole jako teško naprijed.Drži se,fokusiraj i sretno

  • ZL

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Hvala curke :)

  • Avatar cloudy

    cloudy

    Broj poruka: 3222

    Prijavi adminu

    Potpisujem sve što su cure rekle…imaj samo puno strpljenja…mislim da kod nas postoji i dopisna srednja pa možeš i to možda izvidit :) ja ti od srca želim da uspiješ rješiti sve ispite pa i upisat fax 

  • Avatar MalaMuca

    MalaMuca

    Broj poruka: 851

    Prijavi adminu

    Jel si možda razmišljala da upišeš vanredno srednju školu, pa da tak završiš? Možda bi ti bilo jednostavnije tako. 
    Isto tako možeš poslije upisati i vanredno faks jer je ipak teže s malom bebom.

  • ZL

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Makar imam 18 u našoj školi je još uvijek da roditelji odlučuju, htijela sam se ispisati i upisati izvanredno , a roditelji mi nisu dali :/

  • Avatar Tonka18

    Tonka18

    Broj poruka: 332

    Prijavi adminu

    Ja sam rodila sa skoro 18 , cura ce sada 4 mjeseca…takoder sam jos u sk…maturantica… Ja idem kad mogu odg jedan sat i vratim se doma.. zivim sa momkom tako kad on radi ja sam sama cili dan al kad trebam u sk zamolim nekog da mi je pricuva… Znam da je tesko al drzim fige da uspijemo :)

  • ZL

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Blago to se , meni škola to nije dala ni na račun djetetove bolesti da s njom ostanem doma, malenu ima netko za čuvat al pre naprno mi je to sve

  • ZL

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    držim give da I to završiš

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.