Ljetne bebe 2026.🌞🍦👙🌊🏖️🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Batica
    [UREĐENO] 09. Travanj 2026. 16:50

Sirena i Lunaa93, drago mi je da je sve dobro, drzite se i sretno dalje! 🙏🤗
    Cure, pripazite samo na količine caja od brusnice, ja sam negdje pronasla da nije najbolji za koristenje u trudnoci pa svakako provjerite...
    Kod mene nisu bas najbolje vijesti, oko Uskrsa mi se pojavio svrbež po cijelom tijelu koji sam najprije ignorirala i mislila da umišljam, a onda googlala i shvatila da moze biti povezano s trudnocom. U ponedjeljak je bio praznik pa sam zavrsila u hitnoj gin. amb., izvadili su nalaze i rekli da je dobro da sam dosla jer su jetrene probe narasle i pretpostavljaju da ce se sve razviti u trudnicku kolestazu. Ona je za mamu jako iritantna, nije opasna, ali opasna je za bebu. Velika je vjerojatnost prijevremenog poroda i raznih drugih komplikacija... 🥺
    Sad svaki drugi dan idem na pretrage, jetrene probe su u porastu, a ako tako nastavi ce s vremenom trebati hospitalizacija.
    Jucer mi je dezurni doktor prepisao terapiju koja jos nije dovoljno istrazena pa cu sutra ujutro traziti drugo misljenje jer je druga doktorica bila malo skepticna i rekla da je jos rano, da nisu jos toliko losi nalazi....
    Prvi put u trudnoci mi se dogodilo, unatoc jakoj hiperemezi, da sam pala psihicki, zadnjih nekoliko dana dosta placem pa pokusavam skupiti snagu da se vratim jer znam da nije dobro za bebu...najvaznije je da sve bude dobro...

sunshine22
    09. Travanj 2026. 10:49

A joj, jako mi je zao sto te to snaslo 😞 
    Vjerujem da nije ugodno nimalo i da te strah, ali samo polako i drzim fige da stanje ipak nije toliko lose i da ces izgurati do kraja bez ikakvih komplikacija. Drzi se! 🫂

👩🏼 32
    🧔🏻‍♂️ 37
    👧🏻 2024

💜Medenko
    09. Travanj 2026. 10:51

Batica drži se...nadam se da neće prijeći u kolestazu..već da ćeš dobiti odgovarajuću terapiju koja će funkcionirati.Već si toliko toga prošla i hrabro izdržala...vjerujem da će sve biti u redu na kraju...lako je reći ali vjeruj u sebe i bebu...u najgorem slučaju i ja sam rođena sa 7 mj.i da me vidiš bomba od žene...doslovce
    Sirena nadam se da si i ti i curke dobro
    Mene su počeli hvatati jaki grčevi u nogama pa sm počela sa magnezijem...cure koje ga piju vidim oprečna mišljenja,negdje piše siguran je do kraja a negdje savjetuju do 36.tj.da se termin ne prenese i porod bude teži???(moram priznati da to u prvoj nisam znala i pila sam ga do kraja,rodila u 41 tj,nakon 25h...jedva...dal je povezano neznam)...

2023-💖♑️
    2026-stiže druga💝

sunshine22
    09. Travanj 2026. 10:56

Ja isto popijem magnezij navecer jer lakse zaspem, isto su mi poceli grcevi u nogama. Citala sam da ga je ok piti do 36.tjedna. Ja ga u prosloj trudnoci nisam uopce pila i imala sam jako tezak porod, prenijela i na kraju rodila hitnim carskim rezom…tako da, meni nije bilo do njega 😂

👩🏼 32
    🧔🏻‍♂️ 37
    👧🏻 2024

Pips98
    09. Travanj 2026. 11:25

Batica baš mi je žao zbog svega što ti se izdogađalo, dobro da si otišla na hitnu pa da si pod nadzorom. Probaj se samo što manje živcirat i stresirat kolko god da je teško. Ja sam jednom isto tako išla na hitnu u Petrovu pa je došla roditi žena u 28. tjednu (bila je otvorena 4 prsta), naravno sva uplašena i uplakana pa su ju babice (barem mislim da su babice) tješile da su to stvarno već lijepi tjedni i da ne bude uzrujana ni tužna, da će bit sve dobro, eto mene to nekako cijelo vrijeme drži da su naše bebice već dosta jake da ne mislimo samo najcrnije, isto tako su imali u inkubatorima bebice od 500g 🥰🫶🏼🍀 vjerujem da će bit sve ok s tobom i bebom, čuvaj se! 

Malena1122
    09. Travanj 2026. 11:31

Žao mi je al kolestaza nije nepoznata u trudnoći i vjerujem da će naći riješenje za tebe. Nije ugodno sigurno i normalno je da se isplačeš. Bolje da izbaciš to iz sebe olakšaš se i ideš hrabro dalje. Držim ti fige tj vama jako 🤞🏻.
    Magnezij u obje trudnoće sam pila prije i stala sam s 36 tjedana prenijela sam prvu 10 dana,a druga mi je inducirana 39 plus 2. Al mislim da to nema nikakve veze. Kako mi je prija farmaceut rekla trebale bi konjske doze da spriječe trudove. 

💁🏽‍♀️ 36
    💁🏽‍♂️33
    👧🏻 2022
    👶🏻2024
    Eutirox 112
    Fragmin 5000
    9/25 Biokemijska
    10/25 ➕❤️
    Panorama low risk✔️💙

jasamja
    09. Travanj 2026. 11:40

Ajme baš mi je žao 😔 nadam se da će terapija pomoći i da ćeš ipak dogurati do kraja trudnoće 🤞 

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025
    ➕ 29.11. 🤞

Jelušićkaa
    09. Travanj 2026. 13:30

Batice sve ovo ubi psihički nista ne možeš ograničen si sa terapijom i moliš Boga samo da nešto radi i pomogne. Ostani jaka svi smo uz tebe piši nam da ti bude lakše. Vjerujem da ce se naci nesto sto ce ti pomoci pa makar i završila u bolnici samo da bude sve ok. Cuvaj se 😘😘

Verbena
    [UREĐENO] 09. Travanj 2026. 13:54

Draga Batice, jako mi je žao što to prolaziš.. vjerujem da ti je ogroman stres, pogotovo nakon svega što si već prošla. Ja se iskreno nadam da će jetrene probe prestati rasti i da će sve biti ok. Inače, mislim da se u terapiji kolestaze u trudnoći daje ursodeoksikolna kiselina (kod nas Ursofalk) koja veže na sebe žučne kiseline i pojačava njihovo izlučivanje. Koliko čitam, lijek je siguran u trećem trimestru što ti je iza ugla, pa mislim da možeš biti mirnija ako se radi o toj terapiji. Znam da si u velikom strahu i da bi najljepša opcija bila da izguraš do termina, ali ako se ne daj Bože i dogodi raniji porod, sada su to ipak sigurniji tjedni i sigurna sam da će tvoja curica to izgurati!! Držim fige da sve bude dobro, da doguraš što dalje i naravno da ćeš mi biti u mislima i u molitvi ❤️
    Javi nam se kad stigneš da znamo da si dobro..

I da, šaljem ti link na stranicu rijetkih bolesti jetre - na dnu teksta piše da ih možeš kontaktirati da te upute na doktore u RH koji su stručnjaci u liječenju kolestaze u trudnoći.

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌
    🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣

mateaa98
    09. Travanj 2026. 14:10

Baš mi je žao što prolaziš kroz to, vjerujem da ti je teško. Srećom si otišla na pregled i vjerujem da će ti naći odgovarajuću terapiju.
    Isplači se, vjerujem da je zdravije da to izbaciš iz sebe nego da se sve nakuplja. Imaš potporu od nas svih ❤️ 🙏🏻

👩 31 👨 31
    Faktor V heterozigot, MTHFR C677T heterozigot, PAI-1 4G/4G, ACE ID
    02/2023 🩵 mrtvorođenče u 24 tj
    03/2024 🩵 ruptura posteljice i spontani u 17 tj
    11/2025 ➕🩵 (fragmin 5000)

Mukii
    09. Travanj 2026. 15:20

Batice strasno mi je zao sto prolazis kroz to..ali i ja vjerujem da ce se s pogodjenom terapijom to izregulirati. Izdrzi jos malo, ovo su sad vec ozbiljni tjedni❤️ javljaj nam sto je doktor rekao

👱‍♀️31g
    🧔🏻‍♂️34 g UZV 21.10.❤️ Panorama low risk 💙

Štrudlica13
    09. Travanj 2026. 16:50

Bas mi je zao sto ti je tako! 😞 Sigurna sam da ce sve biti dobro i drzim ti fige! I tebi i bebici! ♥️

👱🏼‍♀️ 28 godina, sve uredno
    👱🏼 27 godina, normozoospermia/oligoasthenozoospermia
    - pokušavamo od 9/2024
    - IVF Vuk Vrhovac 11/2025 (blaga stimulacija) - 1 j.s. -> 1 oplođena -> 1 vraćena
    Prva beta 910 🍀, druga beta 2748 🍀
    Ultrazvuk 11.12. ♥️ Panorama test ✅ Stiže curica 🐞
    Termin 3.8. 👧

🙍‍♀️37 odstranjena štitnjača, Hashimoto
    Kariogrami ✅️
    🙍‍♂️39 oligizoospermia, 🧬DNK fragm. 48%
    Y mikrodelecije ✅️
    Pokušavamo 5 godina...
    🟡 1. ICSI - 2 js, ET 3 dan, 1- 6st BETA ❌️
    🟡 2. ICSI - 8js, 1 oplodena, ET 3 dan, 8st BETA ❌️
    🟡 3. ICSI Zymot, 16js, hiper, ❄️ 1 - 3dn
    10/2025 FET 🤰🎀

Malena1122
    [UREĐENO] 09. Travanj 2026. 14:58

Ja preporučam Omni floru probiotik u trudnoći pa tko nije na njoj proučite malo. 

Verbena
    09. Travanj 2026. 13:48

Malena, misliš na Omnibiotic flora plus? Ja sam ga dosta koristila prije trudnoće, a otkako sam ostala trudna ne usudim se više skoro ništa pa sam i njega prestala, iako piše da je siguran za trudnice.. 

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌
    🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 🐣

mateaa98
    09. Travanj 2026. 14:13

Ja cijelu trudnoću pijem lactogyn kapsule, ne znam je li slična namjena.
    Dva puta sam već bila na antibioticima zbog loših nalaza urina i uvijek su mi njih preporučili kao probiotik ali ja sam već od prije pila po preporuci doktorice.

👩 31 👨 31
    Faktor V heterozigot, MTHFR C677T heterozigot, PAI-1 4G/4G, ACE ID
    02/2023 🩵 mrtvorođenče u 24 tj
    03/2024 🩵 ruptura posteljice i spontani u 17 tj
    11/2025 ➕🩵 (fragmin 5000)

Malena1122
    09. Travanj 2026. 14:56

Jest Verbena. Nemaš se čega bojati. Dapače odlične su u trudnoći. 

💁🏽‍♀️ 36
    💁🏽‍♂️33
    👧🏻 2022
    👶🏻2024
    Eutirox 112
    Fragmin 5000
    9/25 Biokemijska
    10/25 ➕❤️
    Panorama low risk✔️💙

Malena1122
    09. Travanj 2026. 14:58

Matea evo Copy paste od chat gpt. 
    ✅ Što je bolje?

👉 Ako imaš simptome (peckanje, iscjedak, sumnja na infekciju):
    ➡️ Lactagyn (ili sličan vaginalni preparat) je bolji izbor

👉 Ako želiš dugoročno ojačati floru ili imaš česte probleme:
    ➡️ Omni Flora Plus

👉 Idealno (često preporuka ginekologa):
    ✔️ kombinacija – kratkoročno Lactagyn
    ✔️ dugoročno probiotic (Omni Flora)

💁🏽‍♀️ 36
    💁🏽‍♂️33
    👧🏻 2022
    👶🏻2024
    Eutirox 112
    Fragmin 5000
    9/25 Biokemijska
    10/25 ➕❤️
    Panorama low risk✔️💙

💁🏽‍♀️ 36
    💁🏽‍♂️33
    👧🏻 2022
    👶🏻2024
    Eutirox 112
    Fragmin 5000
    9/25 Biokemijska
    10/25 ➕❤️
    Panorama low risk✔️💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI