krvna grupa i indirektni antiglobulinski test

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar iredalmacija

    iredalmacija

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima…
    relativno sam nova trudnica (13 tjedan). Danas mi je stigao nalaz krvi za krvnu grupu. Krvna grupa 0 Rh(d) pozitivan. Al ja nebi bila ja kad nebi izvukla jack pot. Sad ce svi reci nemas se za sto brinuti ti si rh + al meni su nasli da mi je indirektni antiglobulinski test pozitivan???? Zna li netko sta to znaci? Moram ponovo ic vaditi krv zbog pozitivnih antieritrocitnih protutijela za dodatnu imunohematolosku obradu!!! 
     I partner  je 0+.

  • nama

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Meni ti je isto to pisalo u drugoj trudnoći…. u prvoj ništa, a ni sad u trećoj isto ne piše ništa slično. nitko mi nikada nije objasnio što to točno znači, samo znam da sam do kraja trudnoće jednom mjesečno išla na transfuziju da mi OPET utvrde krvnu grupu, taj indirektni antiglobulinski test je sve vrijeme bio pozitivan.  Nitko se , iskreno, nije nešto posebno uzbuđivao oko toga… kao sve pet… Uglavnom, nemoj se brinuti, rodila sam posve zdravu djevojčicu, čak se ni na samom porodu nitko nije posebno uzbuđivao oko tog mog “nalaza”.

  • -Lavanda-

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Danas sam podigla nalaze sa transfuzije.. Muž i ja oba Rh+ i ista krva grupa, no indirektni antiglobulinski test je pozitivan i pronađeno je protutijelo anti- M. Je li netko imao ovakav nalaz? Užasno sam zabrinuta obzirom da je prva trudnoća i da je sam početak…

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.