Kakve pelene nosi vaša beba?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
 • Najnoviji
 • Najstariji
 • aranea1

  Broj poruka: 68

  Prijavi adminu

  jel smiju glasati i oni koji više ne nose pelene??? mi smo bili platnenopelenaši :)

 • Avatar mmama2

  mmama2

  Broj poruka: 3306

  Prijavi adminu

  kombiniramo trenutno dok ne skupimo pp za izbacit jp zauvjek.. pp rulzz, premekane, prelijepe, precool

  url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
  [lilypie.com]
  [lilypie.com]

 • Avatar Lunanai

  Lunanai

  Broj poruka: 2

  Prijavi adminu

  Od rođenja koristimo platnene pelene. Kombiniramo moderne platnene pelene i tetra pelene, koje uglavnom koristimo kao uložak za tzv. AI2 pelenu. Mnogo je razloga zbog kojih smo se odlučili na tu varijantu, a kako vrijeme odmiče, sve smo zadovoljniji svojom odlukom, osobito  jer nemamo nikakvih problema sa osipima. Financijski nam se svakako više isplati, a i lijep je osjećaj znati da ne zagađujemo okoliš u tolikoj mjeri.. :)

 • Countess

  Broj poruka: 109

  Prijavi adminu

  Platnene, zato jer su zdravije za bebu, zato što čuvamo okoliš i štedimo (što mi je manje bitno u usporedbi s prva dva razloga). Kad bi bar svi bili ekološki osvješteni. Jednokratne pelene su za mene otrov i za bebu i za okoliš.

 • mateja006

  Broj poruka: 9

  Prijavi adminu

  Mi smo platnenopelenasi od 20tog dana starosti. Vrlo rijetko stavimo jednokratnu pelenu, samo u iznimnim situacijama - a za to su , mislim, i stvorene. U usporedbi sa jednokrstnima platnene su neizmjerno bolje - zdravije su za kzu djeteta jer nema toksicnih kemikalija, zdravije su za okolis, za razliku od jednomratnih nikad ne propust, mekane, lijepe. 

  Sto se tice Natura pelena koje se ovdje reklamiraju, to su daleko najlosije pelene dostupne na trzistu. Dobre strane su dezeni i kroj, te sto su kad se stave na najmanju velicinu idealne za novorođenče, ali upojna moc je strasno losa, upojnog uloska ni nema s prednnje strane gdje ode vecina urina, a duže se duže od nekih drugih pelena, pa čak i onih debelih, noćnih. Kupila sam veliki paket od 20 Naturica dok nisam jos znala puno o pelenama i birala sam pretezito dezene, unutar mjesec dana su 4 postale neupotrebljive. Ostale koristimo i sada, godinu dana kasnije, ali nam nisu favoriti. Precijenjene su.

 • aminaa

  Broj poruka: 1

  Prijavi adminu

  Prvo probala PU (platnene uložke) zato jer imam jako osjetljivu kožu i svaki mjesec sam od jednokratnih ulozaka imala rane :( . Na svojoj koži sam se uvjerila koliko je ta plastika grozna i otud i odluka da moje dijete nosi PP :) . Bitan faktor jeste i priroda kojoj necu ostaviti dodatnu tonu smeca i novac jer se uno uspara na njima ali najbitnije je dijete i da njemu bude dobro i da raste u zdravom okruženju, mislim da svaka zena voli dijete pa mu zeli pruziti lijepo djetinjstvo, obrazovanje itd., zasto im onda ne dati i zdraviju opciju pelenastva dok su mali a samim tim njima a onda i njihovoj djeci ostaviti cistiju planetu :)

 • mama49

  Broj poruka: 6

  Prijavi adminu

  Platnene koristimo…jednokratne koristim samo ako očekujem da će se beba pokakati bas  kad moramo negdje na par sati pa mi je nezgodno nositi tu pelenu… Miris popiskene pelenice kad se usporedi platnena i jednokratna je nebo i zemlja… (kod platnene ga uopće nema). 

  Također mislim da su Naturice daleko najlošiji izbor. Mi smo za probu uzeli 2 kom…bile su nam dobre možda 2 tjedna, bebica ih je prerasla,  a kakti mogu se prilagođavati kako beba raste…ne mogu… (neću reklamirati one koje koristimo). Ali kad su ove već spomenute, mogu reći svoje mišljenje :-)

 • MM8

  Broj poruka: 2

  Prijavi adminu

  Mi smo platneno pelenaši od 3 mj starosti, evo sad će maleni proslaviti prvi rođendan. Jednokratne pelene koristimo jako rijetko, ako baš moramo. Razlog je jednostavan, željeli smo nešto prirodno i zdravo za naše djete, a da ne trošimo puno novaca, a samim time mislimo na okoliš u kojem živimo. Nismo pogriješili, jer smo izabrali najbolje za našeg mališana, a i za nas.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.