S obzirom da će mi dijete uskoro krenuti u vrtić ima li netko savjet kako ojačati imunitet? znate li možda neke domaće recepte za jačanje imuniteta?
Kako smo dobar dio zime bili prehlađeni, nisam više znala šta da radi. ne vjeruje baš u multivitaminske pripravke te sam odlučila sama ih napraviti. Svakog dana big kroz sokovnik "provukla naranžu ,limun i mrkvu, ponekad i svježu ciklu.Moj petogodišnji sin je bio oduševljen jer je i on učestvovao u pravljenju tok soka koji je on nazivao mitamini. Nakon 20-tak dana bilo je napretka .Sada dodajemo i sezonsko voće . Toplo preporučujem,nama je pomoglo.
Stavljate li šećera? Moje dijete baš nije ljubitelj citrusa, ne znam koliko sok ublaže mrkva i cikla. U svakom slučaju ćemo probati, možda mu se i svidi. Hvala!
Ja bih stavila domaćeg, provjerenog meda umjesto bilo kojeg drugog zaslađivača. Mi nemamo sokovnik pa jedu voće i povrće u izvornom obliku, trudimo se što više...pa koliko ide.
Moja je preporuka propolis (isto od provjerenog proizvođača) u kombinaciji s medom. Navodno imaju odličan sinergijski učinak ako se konzumiraju zajedno! Da li pomaže nisam stoposto sigurna ali da mi je dijete (uz sve ostale faktore) dobrog zdravlja - to definitivno a i ja imam osjećaj da još nešto poduzimam da ju zaštitim!
Glumica 2007
Fakin 2011
Uz hrpu voća i povrća, koje moj sin obožava, od listopada do ožujka svake godine dajem mu sirup Imunosal junior. Nije bio ozbiljnije virozan već 11 mjeseci, a ide u vrtić.
nama također sokovnik svaki dan radi..:)) sve što stignem trpam u njega, pošto mi sin inače ne voli jesti voće i nema šanse da ga nagovorimo! uz to još dajem Petrovićev med i Floradix sirup sa željezom... unatoč tome svemu se zna razboljeti jer ide u vrtić, ali tko zna kako bi onda tek bilo da sve to ne uzima...
Nema recepta za jačanje imuniteta. Postoje razni pripravci koji se kod jednog djeteta pokažu čudotvorni, a kod drugog totalno beznačajni. Mislim da prije svega treba voditi računa da se dijete zdravo i kvalitetno hrani (eventualno predlažem dodatak ribljeg ulja). Nema tog pripravka koji će djetetu dići imunitet ako mu je jelovnik pun zašećerenih sokova, slatkiša i nezdravih grickalica.
Ja svojima dajem probiotik Acidosalus. Jako sam zadovoljna, jer nema nekih komplikacija oko davanja. Inače vole piti jogurte, tako da ima je i ovaj odličan. Pijem ga i ja. Naravno, uz to i zdravi jelovnik
Uz inzistiranje na zdravoj prehrani, svojem djetetu nakon gadne serije boleština na preporuku pedijatrice dajem Imunoglukan ujutro i Imunn44 navečer... Zasad sam zadovoljna, mjesec dana nije pio antibiotike što je jedna mala pobjeda za nas
Sortiraj odgovore
Najstariji