Kako da sedmomjesečna beba spava duže od sat vremena?!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar kika512

    kika512

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozdrav roditeljima (i onima koji ce to postati)…
    unaprijed se ispricavam sto sam izgubljena u vremenu i prostoru, probala sam naci slicne teme ali sam se izgubila …i imam konkretan problem…a do sad nisam nasla na nikog tko bi rekao “E i mi smo to prosli..”
    a ja nakon dva mjeseca neispavanosti predajem bitku…

    S 3 mjeseca se poceo sam posjedati, i okretati s boka na bok i rotirati ko kazaljka na satu, s 4 je vec puzao malo unatraške, s 5 je zaobilazio prepreke, sa 6mj se digao na noge i sad sa 7 i pol hoda uz namjestaj drzaci se s jednom rukom….u prijevodu : jako puno energije trosim na igranje s njim, pazenje i doslovno ne znam sto se moze desiti u 2sekunde kad skrenem pogled…

    Spavanje do 3 mjeseca je prvu nocnu rundu odspavao 5-6sati onda svaka tri sata budenje…4mjesec je bio izvan svih pravila i nemam pojma vise kak sam prezivjela, nakon 5mjeseca on jedva da je dva sata odspavao u komadu, a sad vise od sat vremena nema sanse…zapravo ima, ako ga cijeli dan vodimo sa sobom van, u ducan, goste, ili imamo goste, ako po danu ne odspava duze od pol sata ujutro i pol sata popodne…e onda po noci uspije spavati 2 i pol sata u komadu pa tako mic po mic do jutra…

    Iskreno nemam vise snage, dojila sam na zahtjev(i jos uvijek dojim) nikad nikakvih problema, podoj je trajao od 1-3min sad ako bas jede traje 5-10 …ima vec i donje zube tako da i ugrize kad mu se omakne…AD nece, ma uopce nece flasicu ni dudu varalicu, pije vec iz plasticne casice sa nastavkom(a kad vidi nekog da pije iz case ili salice onda i on tako hoce), najbolje mu je moju sisu zvakati…ako ga pustim da place on se probudi i onda je budan i dva tri sata on skace i prica i kad konacno zaspi opet se probudi za sat vremena…a po danu uopce nije umoran…
    Razumijem da dojka nije samo hrana vec i utjeha, mazenje itd…shvacam da dijete moze biti i dalje nocu gladno, zedno….i cak mi je ok da se dizem 2-3 puta nocu i hranim ga ili mazim…ali 2-3 puta a ne svakih sat vremena….
    probala sam mu cak malo vode dati ili caja od komoraca ali to popije dva gutljaja i onda ili se smiri ili se razbudi…a posto nece flasicu, davanje casice u polusnu zavrsi tako da ga uvijek zalijem i onda presvlacenje…pa zakopcavam drukere bodija na sve moguce nacine jer sam premorena…

    Vjerojatno sam oduzila i stvarno mi je zao ako sam pogrijesila kategoriju ili baljezgam gluposti ali..ja sam dosla do toga da nemrem odspavati duze od sat vremena (kad suprug preuzme malog da se ja naspavam…a i to je rijetko jer stalno radi…)

    Stoga, iskusni, i neiskusni slusam savjete, gori od moje svekrve nemrete biti :D

    Dobri roditelji daju svojoj djeci korijen i krila; korijen, da znaju gdje im je kuća, a krila, da odlete i pokažu što su naučila!

  • Avatar LuKi5

    LuKi5

    Broj poruka: 2550

    Prijavi adminu

    Pozdrav kika512 I dobrodosla :) Imas na ovom podforumu temu “Svako dijete moze nauciti spavati”. Nadam se da ces tamo uspjet naci rijesenje sto se tice stalnog budenja, naravno ako vam odgovara ta metoda :)

    14.06.2014. L ♥

    [lilypie.com]

  • Avatar kika512

    kika512

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Hvala :)
    Imam tu knjigu…i prebacit cu se na tu temu

    Dobri roditelji daju svojoj djeci korijen i krila; korijen, da znaju gdje im je kuća, a krila, da odlete i pokažu što su naučila!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.