Dječje ozljede

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Kakve je ozljede do sada imalo vaše dijete i kako ste vi reagirali? Tri odgovora na ovo pitanje koja nam ostavite u raspravi ispod članka od četvrtka 17. do srijede 23. travnja u 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna '50 savjeta za zdravlje djec [mondo.hr]e'  u izdanju 24sata. 
    https://klokanica.24sata.hr/beba/zdravlje-i-njega/kako-sprijeciti-najcesce-ozljede-kod-beba-i-djece-1411 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar ijaaa

    ijaaa

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    pusa i veliki zagrljaj + osmijeh = liječi sve ;D…. strogo sam govorila od njenog 7 mj “pazi pazi”, stoga je sada cura oprezna u svemu sto radi.

  • Avatar mmama2

    mmama2

    Broj poruka: 3310

    Prijavi adminu

    imamo 2 godine i nije još bilo ozbiljnih ozljeda, padne rijetko jer je da pokucam jako stabilan i čvrst na nogama, manje ozljede tipa da se zakači o stol, popikne, padne ili slično pusa liječi u tren oka, a primijetila sam ako se štipne ili “poskrivečki” udari u ruku, nogu i slično sam sebi da pusu u bolno mjesto.. Nedavno je tata bio heroj jer ga je ulovio u padu sa stolca 5 cm od poda, uhh sreće!! Nadamo se tako i sa drugom bebom..

    url=https://lilypie.com [lilypie.com]]
    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Moj princ ima 13 mjeseci i do sada smo pretrpjeli jednu ozlijedi, svakodnevne padove, udarce i slicno, ne brojim u to. Kada se sa skoro 10 mjeseci poceo pustati hodati sam, jednom je prilikom pao i na zubic rasjekao usnicu. Kad sam vidjela krv doslo mi je slabo. Ali sam zbog njega ostala sabrana, uzela ga u ruke, ljubila, mazila i tjesila rijecima da to nije nista strasno. Dosta je spretno dijete, a kad padne cak ni ne place, digne se i ide dalje. Mamin mali borac!

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • branka

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Mi do sad  nismo doživjeli ništa ozbiljnije, samo nekoliko šljiva i par puta malo rasječenu usnicu. Prva prava ozljeda bila je kad je sin počeo hodati pa se zavlačio iza zavjesa i tamo se popiknuo i lupio glavom u dio radijatora pa je jako plakao, a ostala mu je kvrga i ranica. Tad smo čak za svaki slučaj išli do doktorice, ali sve je bilo ok. Kad se dogodi neka nezgoda, sin se još uvijek zna jako plakari, ali nakon malo maženja i najčešće cice, sve jako brzo prođe!

  • Avatar Frančo

    Frančo

    Broj poruka: 99

    Prijavi adminu

    Mi imamo 17 mj. i imali smo podosta ozljeda npr.padovi,udarci,..na što sam reagirala “vrlo ”profesionalno jer ne bi htijela da za svako plače ili urla.Ima slučajeva kad sam ja ta koja plače jer se lako i prestrašim no tu su moja starija djeca i suprug pa me urazume ha,ha….pokušavam ostati smirena u svakim situacijama

  • NAANAA

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Moja djevojčica ima 2.god. i jučer je u igri s djecom pala na jedan romobil i baš nezgodno rasjekla bradu.
    Plakala je ali probala sam riječima je smiriti da najprije vidim dubinu posjekotine i da dezinficiram ranu.
    Uspjele smo se dogovoriti kroz animaciju(šalu) i suze naravno,ali mislim da je bitno daodatno ne vršiti strah i paniku na djetetu (iako mi nije bilo svejedno).
    Odlučila sam da nećemo ići na hitnu i sada imamo flaster i naš pas ima “laster”  :)

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Hvala Bogu nekih zaista strašnih ozlijeda nije bilo ali svaki pad je meni trauma mada se trudim ne reagirati burno, a mali se obično samo “otrese” i nastavi dalje. No jedan dan igrali smo se na plaži, mali je klečao i igrao se s kamenčićima a u blizini su neki školarci puštali glazbu na mobitelu pa se malac “u ritmu” ljuljao, pravio se važan i u jednom trenu prejako se nagnuo i tresnuo glavom po tom šljunku. Naravno počeo je plakati, čelo svo izgrebano, sva sam se preznojila. Brzo sam smočila majicu u moru i stavila mu na čelo, ništa drugo nisam imala pri ruci. To mu se baš nije svidjelo al istrpio je i začas se nastavio igrati kao da ništa nije bilo. A meni se još danima srce slamalo samo na pogled te male glavice i prve prave pravcate krastice! :(

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Mi smo s našom trogodišnjakinjom prošli padove s kreveta dok je bila beba, plava koljena dok je učila hodat, krastave noge jer nema vremena pazit, pa non stop pada. Premda mi je skoro srce stalo, bili smo u dnevnoj sobi i hodala je, bila je stara skoro 2 godine i spotaknula se na svoju nogu i udarila glavom u rub noge od stolca. Odmah je skočila ogromna čvoruga, baš sam se prepala. A ona je malo plakala i kasnije ponosno držala oblog i svima sljedećih dana kazala čvorugu :D A i prije mjesec dana je spremala bojice za k dedi i baki pa je htjela našiljit, a rekla sam joj da ne dira sama šiljilo. I nije joj išlo pa je probala s prstom…. U glavnom, prst je imala zamotan tjedan dana i svugdje je kazala kak je pošiljila prst :D :D :D

  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Dragi čitatelji, hvala vam na sudjelovanju u nagradnom natječaju!
    https://klokanica.24sata.hr/beba/zdravlje-i-njega/kako-sprijeciti-najcesce-ozljede-kod-beba-i-djece-1411 [klokanica.24sata.hr]
    Dobitnici knjige tjedna ‘50 savjeta za zdravlje djece’ u izdanju 24sata su nikolina.n.grcic, Frančo i rhaea, a oni će biti obaviješteni i putem e-maila. Čestitamo dobitnicima!
    Pozivamo vas da nam i dalje pišete kakve je ozljede do sada imalo vaše dijete i kako ste vi reagirali, a vaše komentare objavit ćemo u našoj temi s foruma!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.