Dijagnoza: prijeteci pobacaj?!?!?!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar PrviPutMama

    PrviPutMama

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    Evo mene opet s novom temom i novim pitanjem. Trudna sam 5 tjedana.
    Jutros kad sam se probudila sam imala snazne grceve (kao uzasno jaka menstruacija).. inace imam lagane grceve, sto je dr rekla da je sirenje zdjelice i maternice, no ovi nisu bili ni slicni po intenzitetu. 
    Naravno, odmah sam otisla u bolnicu gdje su napravili ultrazvuk. Zakljucak koji su mi rekli je "sve je u redu. Nema krvarenja pa nema ni potrebe za nekim hormonalnim terapijama, moguce da je bol bila xx (zaboravila sam sta su rekli.. nesto crijeva blabla, bezveze)..
    Napravili ultrazvuk koji je pokazao mjehuric, bebicu u njemu, cak se vidi i srce kako vibrira.. 
    Sve se cinilo super i onda izadjem i pise mi u dinagnozi: prijeteci pobacaj!?
    Ne razumijem? Otisla sam kad sam pogledala papire tako da se nisam mogla vratiti da ih pitam zasto? 
    Je li zaista rizik od pobacaja ili oni moraju pod dijagnozu nesto napisati pa su eto, napisali nesto tako glupo da ja ne mogu doci sebi?!

  • Deleted user

    Broj poruka: 491

    Prijavi adminu

    Meni to isto pise na svim uputnicama i sl, nisam nikad pitala zasto, ali sam zakljucila da moraju nesto napisati… Nemoj se zamarati s tim ako ti nisu nista spomenuli takvo 🙂

  • Avatar DijMar

    DijMar

    Broj poruka: 1746

    Prijavi adminu

    Znaci da na koje god pretrage ides da ce te vise kontrolirati i da ces vise mirovati i raditi vise pretraga nego neke druge…meni isto na svim uputnicama pise “ nadzor nad visokorizicnom trudnocom” samo zato jer imam cistu na hipofizi koja nije opasna, ali eto, mislim da vecina trudnica ima sl situacije…ali svejedno odi ti i do svog gin ili privatno cisto da ti bude lakse…

    [lilypie.com]

  • baMAMA

    Broj poruka: 129

    Prijavi adminu

    Bez brige PrviPutMama, oni za bilo koje odstupanje od uredne trudnoće, u smislu pojave nekog od simptoma (hematom, krvarenje, bolovi) napišu dijagnozu: prijeteći pobačaj. To je samo znak dr da malo temeljitije poprate situaciju. Pregledali su te, da je nekakva opasnost uputili bi te usmeno šta i kako dalje (mirovanje, terapija hormonima,…) Ako su rekli da je sve uredu nemaš brige. Opusti se (i uživaaaj) :)

  • Avatar lullaby13

    lullaby13

    Broj poruka: 31

    Prijavi adminu

    I ja sam na komplikacijama zbog hematoma,pise dijagnoza prijeteci pobacaj,vucem ga od 8tt,sad sam u 22tt. Nemoj se zamarati tim,bitno da ne krvaris,nemas jakih bolova. Stress totalno na off i miruj sto vise. Sretno :-)

  • renata.koscec

    Broj poruka: 555

    Prijavi adminu

    Meni je zbog sukrvice, krvarenja iz hematoma pisalo prijeteci pobacaj. Iako se hematom iscistio, jos cmolji ali mi sad na zadnjem pregledu pise nadzor nad normalnom trudnocom. Sutra ulazim u 9tt . 
    Nazovi ginekologa da ti da duphastone za svaki slucaj, zovu ga ipak cuvar trudnoce

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.